Lycklig och tacksam för mitt jobb

Kvarteret där mitt dagis är beläget är en orsak i sig att vara tacksam.

Idag var den sista dagisdagen för detta år. Och jag känner mig så otroligt lycklig och tacksam för min arbetsplats. "Glöm bort oss" sa en kollega till mig och menade att jag ska njuta av min familj och mina vänner i Finland, dit jag är på väg just nu. Visst kommer jag att njuta, men glömma bort dagiset under min semester kommer jag inte. Och jag känner verkligen inget behov av det heller.

Det är ett stort dagis jag jobbar på. De har tre hus och jag vet inte hur många barn sammanlagt. Så för en vikarie som jag finns det många grupper och ännu fler barn att lära känna. Men sedan mitten av november har jag varit i ett och samma hus (med undantag från en dag). I ett hus med bara småbarnsgrupper. Tre grupper med 1-3-åriga barn. Dessutom har jag varit i samma grupp så gott som hela tiden (med undantag från två dagar, tror jag) under dessa fem veckor som jag varit där. Så länge har jag aldrig tidigare jobbat i en dagisgrupp. Och jag vill aldrig mera lämna dessa barn.

Dessa små barn har välkomnat mig så otroligt fint i sin grupp. De har till och med lärt sig mitt svåra svenska efternamn. Barn som enligt mina kolleger vanligtvis är otroligt blyga marscherar raka vägen till min famn när de kommer till dagis på morgonen. De har utsett mig till en av de trygga vuxna som de kan vända sig till när de är ledsna eller rädda. De låter mig byta deras blöjor, även barn som är noga med vem som får göra det. Och något som verkligen berörde mig; två av barnen (och deras föräldrar) hade med sig små julklappar också till mig idag. Det betyder så otroligt mycket för mig att föräldrarna sett mig och tar mig som en del av gruppen. Mitt hjärta sväller.

Jag vet inte hur jag ska uttrycka min lycka över att få jobba på detta dagis. Varje dag är jag så glad över att få åka till jobbet. När jag varit sjuk har jag gråtit över att vara tvungen att stanna hemma. Barnen fyller mitt hjärta med så mycket glädje och de är så himla söta! Dessutom har mina kolleger tagit emot mig väldigt fint och jag känner mig välkomnad och uppskattad. Även från flera av dem fick jag små julklappar, och jag är så tacksam över att också de ser mig som en del av gruppen. Jag hoppas och ber att jag har mycket tid i deras hus även nästa år.

Just nu är jag alltså på väg till Finland för att fira jul och nyår med familj och vänner. Julen kommer väldigt passligt känner jag, för jag har inte saknat Finland under mina månader i Hamburg, men just nu ser jag riktigt mycket fram emot ett Finlandsbesök. Det räcker dock ännu ungefär 24 timmar innan jag är hemma, just nu sitter jag i ett tåg som snart anländer till Köpenhamn. Eftersom jag har möjlighet till att inte flyga, väljer jag att inte göra det. Många tycker synd om mig för min långa resa, men jag själv tycker att det är riktigt mysigt. Får se om jag tänker samma sak ännu efter denna resa, haha. Förra gången jag åkte land- och havsvägen hade jag nämligen natten i en egen hytt till havs, och dagen i tåg, men denna gång tillbringar jag nätterna på tåg. Men imorgon har jag en frukostbuffet på båten att se fram emot, och en egen hytt så jag kan sova hela dagen ifall jag är trött, haha. Jag önskar er alla en fin juletid!

Ta hand om dig,

Julia <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229