Ett kärleksbrev till Adriene

Kära Adriene,

idag har jag yogat med dig varje dag 30 dagar i streck. Vilken gåva du är. TACK!

Tack för allt den fina energin du sprider i världen. Varje dag av BREATH har kommentarsfälten till dina videor fyllts av kärleksfulla, stöttande, berörande och framför allt positiva kommentarer från människor från olika hörn av världen. Det är otroligt att en person kan nå ut till så många människor på det sätt som du gör. Du förändrar liv överallt i världen. Din acceptans, öppenhet och kärlek skiner starkt ut genom dina videor, genom din guidning, genom dina ord, genom varje asana och rörelse.

Tack för att du byggt upp en så välgenomtänkt och välfungerande 30 dagars yoga journey. Så många av dessa 30 dagar kände jag att du gav mig exakt det jag behövde just den dagen. Styrketräning blandades med avslappning och andningsövningar och bildade en väldigt fin helhet. En helhet som tillåtit oss att inte bara utveckla vår relation till vår andning, inte bara bli vigare och öppnare, inte bara bli fysiskt starkare. BREATH var en helhet som motiverade mig att dyka upp på yogamattan varje dag, och det kommer jag att fortsätta med. Tack vare dig har jag varje dag i 30 dagar tagit tid för mig själv, prioriterat mig själv och mitt välmående. Jag har lärt mig att yogamattan - och du - välkomnar mig precis som jag är. Jag behöver inte känna mig energifylld och stark för att göra yoga. Det räcker med att jag kommer till yogamattan, precis så som jag är idag. The hardest part is showing up. Men inte ens det var särskilt svårt under de flesta av dessa 30 dagar.

Tack vare 30 dagar av daglig yoga har jag märkt att min hållning blivit bättre. Att min ryggrad blivit rörligare. Att mina höfter är öppnare. Att mina armar, ben och magmuskler blivit starkare. Att min balans blivit bättre. Att min nacke och mina axlar är mer avslappnade. Att lugnet inom mig blivit större och starkare. Att jag oftare uttrycker min åsikt och mina känslor utan att tveka. Att jag börjar våga ta upp mera plats. Och att min yogamatta alltid finns där för mig. Efter några andetag på yogamattan känns allting bättre, och jag fylls av ny energi.

Tack Adriene för att du alltid tror på mig. För att du alltid uppmuntrar mig. För att du accepterar mig som jag är. För att du vill hjälpa mig bli den bästa versionen av mig själv. För att du påminner mig om att jag är värdefull och att det är viktigt att jag tar hand om mig själv. Tack för att du redan förra året förberedde mig inför dessa 30 dagar av daglig yoga. Förra året gjorde jag också din 30 dagars yoga journey, men utspritt över flera månader. Efter det fortsatte jag yoga med dig, ibland mer och ibland mindre. Men när 2020 närmade sig till slut visste jag att jag skulle delta i BREATH och att jag skulle följa med live. Jag visste att jag skulle yoga 30 dagar i januari 2021. Och det gjorde jag. Även de dagar då det fanns ont om tid eller jag egentligen inte hade orkat, visste jag att jag skulle yoga. Jag övervägde aldrig att skippa en dag. Tack för att du uppmuntrade mig till att göra detta. Tack för att du trodde på mig. Tack för att du fick mig att tro på mig själv. Och tack för att du finns där även efter dessa 30 dagar. Jag kommer att fortsätta yoga regelbundet med dig.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Mitt fokus och mina mål för 2021

2021 är här och de flesta av oss tycker väl att det är skönt att lämna 2020 bakom oss. Min nyårspepp var/är stor i år och jag hade väldigt mycket lust att planera året och ställa upp mål. Problemet är bara att jag inte har någon aning om hur mitt år kommer att se ut. Planen var att i februari dra ut på långvandring, starten sköts upp till mars och nu hoppas vi på att kunna starta i mitten av april. Förhoppningsvis kommer alltså största delen av mitt år att tillbringas vandrande, och då är det lite svårt att ställa upp andra mål och planer. Min kompis föreslog mål som "duscha i ett vattenfall" och "se soluppgången från en bergstopp" haha. Det skulle i och för sig vara roligt att skriva en sådan bucket list också, men jag lyckades faktiskt några mål som jag kan applicera på hela året. Dessa är mina mål för 2021:

Gå en flera månaders vandring

Tarifa till Nesebar var ju planen. Om det fortfarande är möjligt överväger vi för tillfället. Men oberoende av vilken rutt det blir, VILL jag gå en flera månaders vandring i år. Det kommer att ske, på ett sätt eller annat.

Breath - A 30 day yoga Journey

I år följer jag Adrienes 30 day yoga journey BREATH live, och jag älskar det! Det finns inget bättre än att göra yoga varje dag, och jag har redan bestämt mig för att fortsätta med det även efter dessa 30 dagar. Jag rekommenderar varmt att hoppa på denna resa, man kan när som helst börja med dag 1 och anmäla dig kan du göra här.

Läsa minst 12 böcker

Försiktigt hittade jag tillbaka till läsningen i fjol, och nu vill jag ta det vidare. Minst 12 böcker vill jag läsa eller lyssna på i år (jag vet tyvärr inte hur många jag läste i fjol). Detta kan jag göra både hemma och på vandring, eftersom jag planerar att låta ljudböcker fungera som underhållning när jag behöver något annat än "bara" vandrandet.

Bonus: Mitt ord för 2021

Förutom att ställa upp mål blev jag inspirerad av Happier with Gretchen Rubin till att välja ett ord för 2021. Det har jag aldrig gjort förut, och tyckte först att det var svårt att komma på något. Något som skulle passa för hela året. Utan att veta hur året kommer att se ut. Men så plötsligt kom det perfekta ordet till mig. Och ju mera jag tänkte på det, desto säkrare blev jag, att detta är ordet för mitt år. Det kunde inte bli mera perfekt. Mitt ord för 2021 är:

ANDAS.

Kanske tänker du nu, vilket tråkigt ord. Andas gör vi ju hela tiden. Men för mig ligger så mycket mer bakom detta ord. Det mest självklara är kanske Breath, Adrienes 30 day yoga journey. Varför dessa 30 dagar av yoga är så viktiga att det fick inspirera hela året? Mitt fokus i år är att bli bättre på att sätta mig själv först. Och att varje dag välja att rulla ut min yogamatta och ta tid för bara mig och göra något som är bra för mig har visat sig bli en utmärkt start på vägen till att våga prioritera mig själv. Alltså representerar ordet ANDAS min vilja och mitt mod att ta hand om mig själv och sätta mig själv först.

Ordet ANDAS representerar också drömmen om vår vandring. Andas igenom osäkerheterna som råder just nu istället för att få panik och känna sig nedslagen. Jag vill inte stressa upp mig på grund av ovissheten utan istället landa i min andning och acceptera att jag inte kan ändra på sådant som jag inte kan påverka. Samtidigt står ANDAS för hoppet om att så snart som möjligt få vandra iväg och andas frisk naturluft varje dag - i flera månader.

Tillsammans med att våga sätta mig själv först och stå upp för mig själv vill jag i år aktivt jobba för att bearbeta och lösa upp trauman och knutar som finns lagrade i min kropp. Detta tror jag att yogan också kommer att hjälpa med, och även terapin som månader i naturen förhoppningsvis kommer att föra med sig. Jag vill ANDAS ut alla knutar från kroppen.

Slutligen påminner ordet ANDAS mig om att vara tacksam för att ha friska och fungerande lungor - något som man inte får ta förgivet. ANDAS representerar också önskan om att jag och mina nära får förbli friska också i år och att världen klarar av att bekämpa den rådande pandemin.

Har du vågat ställa upp mål för i år, eller har du kanske också ett ord för 2021? Låt mig veta i en kommentar!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

2020

2021 är här och det är dags för mig att säga hejdå till 2020. Året som så många började med stor förväntan och känslan av att "2020 blir ett bra år", men som blev allt annat än vi hade trott. Året då allting ställdes in, stängdes ner och begränsades. Året då social distansering, säkerhetsavstånd och munskyddsplikt blev naturliga begrepp i vardagen. Året då vi tvättade händerna tills de började blöda, hade fönstren öppna ännu i december och helst inte skulle träffa någon annan än de vi bodde med. Men, sida vid sida med pandemin fanns ju också livet. Så låt oss blicka tillbaka på mitt 2020 med hjälp av de frågor som jag svarat på varje år sedan jag började blogga. Klicka här om du vill läsa föregående år!

Att vandra Harzer-Hexen-Stieg var definitivt en av höjdpunkterna i år.

Vilket är ditt bästa minne från det här året?

- Min födelsedagsfest över Zoom, vandringen i Harz, min medverkan i en danskedjevideo och Dialog im Dunkeln är några av de bästa minnena.

Vilket är ditt sämsta minne från det här året?

- Ångestkänslan i bröstet.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Såklart! Gick en flerdagars vandring, opererades med fullnarkos på sjukhus, var permitterad, använde munskydd, yogade regelbundet, gick 50 km på en dag, sådde tomater och örter, firade jul med min pojkvän och hans familj, hade gruppvideosamtal över Zoom. Bland annat.

Höll du dina nyårslöften?

- Jag slutförde Adrienes 30 day yoga journey Home (inte under 30 dagar, men ändå), jag skrev dagbok ganska regelbundet, jag bloggade mera än 2019, min tyskakurs inställdes p.g.a. Corona och jag avlade inget C1 prov, men är ändå ganska säker att min tyska ligger på C1 nivå, jag hade ingen möjlighet att åka på en slalomresa, och att jag inte kan gå ner i spagat har jag ingen ursäkt för. Skulle alltså säga att jag uppnåde 4 av 6 mål.

Läs också: Mina mål för 2020

Det var varken ett nyårslöfte eller ett mål, men på min "20 saker jag vill göra 2020" stod bl.a. att se ljungen blomma i Lüneburger Heide. Och så drömmigt det var!

Lärde du känna någon som tog stor plats i ditt liv?

- Dagisbarnen fick en väldigt stor plats i mitt hjärta.

Har du varit lycklig i år?

- Det har gått upp och ner.

Vad kommer du minnas från år 2020 i framtiden?

- Haha! Vad kommer DU att minnas från 2020 i framtiden? Förutom hur hela världen och livet anpassades till en pandemi kommer jag att minnas mina yogaträffar med en vän över Skype, veckoslutsvandringarna med min pojkvän, förberedelserna för den stora vandringen och att jag inte kunde åka till Finland för jul och nyår.

Vilka länder besökte du?

- Jag inledde ju faktiskt året på Åland, och åkte genom Sverige och Danmark hem till Hamburg. Och i somras besökte jag Belgien.

Vackra Gent.

Största misstaget?

- Jag vet faktiskt inte? Att inte alltid använda tiden som jag egentligen skulle vilja använda den, kanske.

Bästa köpet?

- Det återstår att se, eftersom det mesta jag köpt är utrustning för vår vandring. Något som jag redan nu kan säga att var väldigt bra köp är dock mina Dropline speed hiking skor och min menskopp!

Är det något du saknat år 2020 som du vill ha år 2021?

- Mina människor i Finland. Regelbunden mens. Och något som jag inte tror att kommer att förbättras 2021: Besök och förmågan att gå upp i vikt.

Vad önskar du att du gjort mer?

- Haft kontakt med vänner, bloggat, tränat.

Blev du kär i år?

- *Fortsatte vara.

Vad fick dig att må bra?

- Yoga. Promenader. Mitt jobb (när jag fick jobba). Min pojkvän. Våra växter.

Min favoritbild från i år tror jag, och ett favoritminne. Bilden är tagen efter att jag filmade mitt bidrag till danskedjan som min gamla dansskola gjorde.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2020?

- Der Herbst ist da. Haha.

Största musikaliska upptäckten?

- Jag har lyssnat väldigt lite på musik i år, tycker jag. Men Peter Hollens INSPIRE album berörde mig.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Suck. Har nog aldrig tidigare sprungit hos läkare lika mycket som i år tror jag. Förutom förkylningar och magsjuka hade jag ett ljumskbråck och andra magproblem.

Vad gjorde du på din födelsedag?

- Min födelsedag var underbar! Min pojkvän fixade brunch (med kaka), vi gick en långpromenad i härligt solskensväder, och sedan skämdes jag ännu bort med en härlig tre rätters middag.

Vilket datum från i år kommer du alltid minnas?

- 13.3, dagen då allting ställdes in och världen somnade.

Bild från ett köpcenter i maj 2020. Håll avstånd, bär munskydd och betala, om möjligt, kontaktlöst.

Om du vill läsa en sammanfattning månadsvis från januari till augusti 2020 kan du klicka här.

Det var min årssammanfattning 2020. Hur var ditt år?

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer