Hur gick veckans projekt?

God morgon! Idag är det söndag, och veckans projekt var att gå och lägga mig vid 22 varje kväll. Så hur gick det? Lyckades jag lägga mig vid 22 varje kväll? Steg jag upp 7:30 varje morgon? Hur kände jag mig under veckan?

Ja, jag lade mig ungefär kl. 22 varje vardagskväll. På fredag och lördag stannade jag uppe med Fluffis till 23. Ja, jag vaknade 7:30 varje vardag, ibland till och med tidigare, men på torsdag och fredag låg jag ändå kvar i sängen till efter åtta. På lördag och söndag sov jag utan väckning och vaknade 9:25 respektive 8:25.

Ingen av veckans dagar kändes lika pigga, produktiva och inspirerade som måndagen, men jag kände mig ändå bra nästan varje dag. På onsdagen förstörde ett blodprov hela dagen, men resten av dagarna har känts riktigt bra. Även om ingen morgon var lika produktiv som min måndagmorgon kändes det ändå bra att starta dagen i tid och att sedan gå och lägga mig när jag blev trött på kvällen. Det är fantastiskt hur kroppen vänjer sig vid en viss rytm. Men jag sov nog inget vidare i början av veckan, troligtvis för att min kropp var förvirrad över den plötsliga förändringen i mina rutiner. Och det är troligtvis också därför som jag inte var lika pigg resten av veckan som jag var på måndag.

Tänker jag fortsätta gå och lägga mig vid 22? Ja! Jag gillar verkligen denna rytm. Speciellt nu på hösten är det så skönt att gå och lägga sig när det blir/är mörkt och vakna när solen börjar stiga. Istället för att stanna uppe till sent på natten och gå miste om flera timmar av dagsljus på morgonen, försöka anpassa sig själv efter ljuset. Om detta kommer att lyckas när min pojkvän kommer hem, och om vi lyckas boka in skypesamtal i en sådan här dygnsrytm återstår att se. Om inte hittar jag på något annat och anpassar rutinen enligt behov.

Imorgon är det ny vecka igen, och dessutom ny månad! Vilket fantastiskt tillfälle för nystart, hehe. Jag ser massor massor massor fram emot nästa vecka (liksom: dagisjobb, DANS, Acceptans, och han kommer äntligen hem!), men först ska jag njuta av denna söndag. Gör det du också! :)

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Ny vecka - nytt liv

Ny vecka - nytt liv. Det är med glimten i ögat jag använder uttryck som detta, men just så kände jag igårkväll när jag gick och lägga mig. Några minuter över 22 låg jag redan i sängen och hade satt alarm på 7:05, 7:30 och 8:00, och lämnat uppgiften som skulle lämnas in idag kl. 10:00 på hälft. Mina planer på att stiga upp tidigt brukar nämligen sluta med att jag när klockan ringer anser att det är viktigare för mig att sova lite till så att jag ska känna mig utvilad under dagen, så att motivera mig med en deadline kändes som ett ganska smart knep, haha. Eftersom jag har blivit en expert på att stanna uppe till midnatt, och natten innan, när jag faktiskt inte lagt mig så sent, sovit 10,5 timmar, tog det en tid för mig att somna igår, och stängde därför av det första alarmet i morse (sömn är väldigt viktigt för mig, haha). När alarmet ringde igen 7:30 tog jag mig dock faktiskt upp från sängen! Alltså, att vakna halv åtta är ju inte speciellt märkvärdigt egentligen, men för mig är det faktiskt ganska stort haha. Att stiga upp den tiden endast av egen motivation, utan någon skola/föreläsning eller jobb att gå till, jag vet inte om det någonsin har hänt förut om jag ska vara helt ärlig haha (förutom på resor, men då har jag i och för sig inte varit ensam).

Så ja, NY VECKA - NYTT LIV! Det kändes så bra att lägga mig så tidigt, och så bra att ha fått något gjort redan kl. 10 på morgonen, att jag känner mig sprudlande av inspiration just nu. Veckans projekt är att lägga mig vid 22 varje kväll, och se hur detta påverkar mig och mitt liv. Jag känner att dagen blir så mycket längre om man har extratid på morgonen istället för på kvällen, alltså när man stiger upp tidigt istället för att lägga sig sent. Jag vet att jag hur många gånger som helst planerat att komma in i bättre rutiner, att lägga mig tidigare och stiga upp tidigare, men den här veckan ska jag faktiskt genomföra det. Jag tror det är lättare att genomföra när man ser på det så - att det gäller den här veckan, istället för att se det som ett abstrakt, allmänt "jag borde börja lägga mig tidigare".

Klockan är 17 och jag har dagens båda deadlines avklarade. När jag avslutat detta inlägg ska jag cykla hem för att äta och sedan ta tag i onsdagens deadline. Det var meningen att min produktiva september skulle börja redan 12.9, men bättre sent än aldrig säger man ju. Dessutom motiveras jag extra nu av att veta att jag inte varit så produktiv som jag tänkt under den senaste veckan. Denna underbara motivation kommer jag att vårda, ta hand om och behålla genom att sova tidigt och tillräckligt (om man lägger sig kl. 22 har man ju sovit åtta timmar redan kl. 6, och nio timmar om man vaknar kl. 7?!), och se till att äta regelbundet (enkla, näringsrika och studentprisvänliga mellanmål efterlyses!).

Oj och vet ni vad som är ännu härligare? Nästa måndag börjar jag dansa igen!!!

Hihi, hoppas att du också fått en bra start på veckan! Om inte, så kom ihåg att imorgon är en ny dag och tisdagar fungerar lika bra för en ny början som måndagar.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Glömt hur man lever vardag

Just idag skulle jag mycket hellre ligga där än att sitta i biblioteket.

Tredje veckan av höstens studier har börjat, och jag inser att jag inte vet hur man lever vardag längre. Även om det omkring mig varit vardag redan i två veckor, har det inte varit vardag i mitt liv. Först var min pojkvän här och de två dagarna mellan att han åkte och bästis kom hit var fullspäckade med program. Bästis åkte på söndag och igår blinkade deadlines i mitt ansikte, så det fanns inget utrymme att fundera över vad jag skulle göra - det var förutbestämt. Men idag när jag blev ensam efter min föreläsning kände jag mig helt vilsen. Hur lever man vardag?

Det tar alltid en liten stund för mig att omställa från sällskap till ensamhet. Jag har lärt mig det. Får inte längre panik om jag känner mig nedstämd, trött, vilsen och ensam under mina första ensamma dagar efter att ha haft sällskap en längre tid. Jag vet att jag bara behöver samla lite energi och sedan istället blir inspirerad av min egentid. Saken är bara den att jag skulle behöva den där inspirationen nu genast. Hela hösten är full av deadlines, och jag borde ta vara på varje minut som jag har möjlighet att läsa, skriva, undersöka. Det är bara så mycket svårare när man känner sig vilsen och orkeslös.

Så jag bestämde mig för att skriva ett blogginlägg istället. För min blogginspiration håller på att koka över. Jag vill så mycket, men borde så mycket annat. Ännu har jag ingen klar uppfattning om hur tidspressad den här hösten verkligen kommer att bli, för det känns fullkomligt överkomligt än så länge. Så överkomligt att jag undrar vad alla stressar över. Jag ska ändå inte ta ut någon triumf i förväg, för visst är det mycket som ska göras. Jag hoppas åtminstone att jag kommer att ha tid för att blogga lite nu som då på något hörn. Har sådan lust att ta tag i instagram också nu. Det är bara det att eftersom största delen av mina universitetsuppgifter görs vid datorn, håller jag hellre min fritid utanför datorn. Nåja, vi får se hur det blir. Sedan när jag lärt mig leva vardag igen.

Idag tillåter jag mig nog att ta en mjukstart in i vardagslivet. Ska gå och handla, laga mat, tvätta kläder, kanske tvätta mina fönster... När jag känner mig så här känns det lättare att göra något praktiskt än att sitta och läsa en massa vetenskapliga artiklar. Men lite till måste jag nog studera idag ännu.

Hur känns det för dig, behärskar du redan vardagens konst eller känner du dig också lite vilsen?

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer