Home is where your heart is

Efter två veckor i Tyskland kändes det riktigt jobbigt att återvända till Finland. Igen upplevde jag, som när jag skulle lämna Singapore, att det inte kändes som att åka hem. Det kändes som att lämna mitt hem. Inte för att mitt liv i Finland är dåligt nu, men för att jag lämnade mitt hjärta i Tyskland. Home is where your heart is - åh så sant jag känner att det uttrycket är!

Redan första gången när jag besökte Tyskland, år 2012, fattade jag ett starkt tycke för landet. Det var första gången jag besökte ett centraleuropeiskt land och det kändes genast som att jag hör hemma där. Efter detta blev det ytterligare två Tysklandsbesök, år 2015 och 2016, under vilka jag fick förälska mig i Berlin. Och nu, efter mitt fjärde besök i Tyskland, har jag än mera orsak att älska landet. Jag planerar att skriva ett eget inlägg om vad jag älskar med Tyskland, så håll utkik!

Denna gång blev det en dag i Berlin (plus en natt), och resten av tiden i Hamburg, som var en ny stad för mig. Orsaken till att Berlin också inkluderades i resan var helt enkelt att flyg till och från Berlin är otroligt mycket billigare än till Hamburg. Att flyga till Berlin, ta tåg till Hamburg, ta tåg tillbaka till Berlin, sova en natt på hostel, och flyga tillbaka till Finland, blev billigare än det skulle ha varit att flyga till och från Hamburg. Dessutom var tågresorna bara omkring två timmar, och så fick jag njuta lite av Berlin också, så en ganska bra deal känner jag. Men, huvudsaken med denna resa var alltså Hamburg. Eller rättare sagt, en person i Hamburg. Haha som ni antagligen redan förstått är denna person min pojkvän.

Det finns mycket som jag skulle vilja blogga om gällande denna resa. Om mina timmar i Großer Tiergarten. Om min växande motivation till att lära mig tyska - på riktigt. Om hur vackert Hamburg är. Om alla parker jag besökte. Om stunderna tillsammans med Honom. Om alla konversationer jag förde på tyska och låtsades förstå också det som jag inte förstod. Om hur mycket jag älskar Tysklands natur. Om alla känslor jag upplevde under dessa veckor. Om alla vackra rosor. Om Lübeck och Miniatur Wunderland och Speicherstadt och Elbe och Alster och husen och paddlingen och honom och honom och honom. Om hur bra allt känns. Om hur bra jag trivs. Om hur mycket jag saknar.

Men, hos mig finns det gott om men. Jag har över 1000 bilder från dessa två veckor (utan att ens räkna med mina mobilbilder), imorgon är det midsommar (som jag faktiskt ska fira för första gången på flera år känns det som), och på söndag åker jag redan iväg på mitt första läger för denna sommar. Men vid det här laget är ni antagligen vana vid att min blogg står tom största delen av tiden. Tyvärr. Jag ville ändå låta er veta att vilja finns.

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

Nu börjar sommaren

Idag börjar min händelserika sommar. Inte för att den varit speciellt händelselös hittills heller, i och för sig. Men från och med idag, till och med slutet av augusti, kommer jag att vara borta hemifrån åtminstone nio veckor. Inte illa det, haha! Första äventyret som väntar är Tyskland, och två veckor i staden som jag hört att är bättre än Venedig (kanske inte från en särskilt objektiv person, men...) tillsammans med personen som jag vet att är bättre än de flesta. Snart är det dags att gå ombord på flygplanet, som tar mig till staden där bilden ovan är tagen. Där tillbringar jag dagen innan jag hoppar på tåget till slutdestinationen.

Jag hade hoppats hinna blogga lite mera innan denna mera händelserika del av sommaren skulle börja, men jag har haft lyckan att vara på dagis så mycket att tiden blev mindre än beräknat. Bra så, och nu får vi se hur det blir med bloggen resten av sommaren. Tills vi hörs igen, ha det härligt!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Mitt hår blev kort!

Före och efter - hela håret rymdes ju knappt på bild innan klippningen.

Förra veckan gjorde jag ett snabbt besök till hemorten, igen. Jag hade nämligen ett presentkort till min frisör där och var verkligen i behov av en klippning. Jag klipper ju mitt hår bara en gång i året ungefär, och den senaste tiden har mitt hår alltid varit trassligt, och så otroligt slitet. Så eftersom min sommar kommer att vara väldigt fullspäckad och inte ha tid för besök till hemorten, passade jag på när jag hade några dagar tomt i kalendern.

Jag berättade att jag ville rensa bort alla slitna toppar, och gav tillåtelse till frisören att klippa ordentligt. Hon tog ändå bort ungefär dubbelt så mycket som hon sa att hon skulle göra, och jag blev ganska chockad när jag såg hur kort det faktiskt blev. Eller, egentligen är mitt hår nog ännu långt, men det är otroligt kort jämfört med vad det var. Hon klippte ungefär en tredjedel av mitt hår! Men, det var i och för sig väldigt slitet. Och visst är det skönt med friska toppar. Det känns bara väldigt ovant.

Dagen som jag skulle klippas var mitt hår extra torrt, kolla nu på denna rishög!

Så mycket kortare, men så mycket friskare.

Sist och slutligen är jag väl ändå rätt nöjd. Och det är ju ingen idé att vara något annat heller, så bättre att vara glad åt situationen! Nog blir jag van vid detta, och nog växer det ut igen. Om det så kräver ett halvt år i Singapore igen får jag väl bara se till att fixa det så då. ;) Hehe, nej men skönt att ha ett friskt och fräscht hår igen!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer