Jag trodde att sommaren var förstörd

Sovande tulpaner, med löften om att något vackert väntar trots att något fint stängts.

I mitten av april fick jag beslut från praktikplatsen jag hoppats på, att de inte kunde erbjuda mig praktik i sommar. Det var ett barnhem, och jag ville så gärna göra min praktik hos dem. Inte hade jag heller sökt så många andra praktikplatser efter de nej jag fått, eftersom tiden inte räckt till och det faktiskt verkade som om jag skulle få göra praktik på barnhemmet. Så när jag fick deras negativa besked blev jag rätt besviken. Dels för att jag så mycket sett fram emot att bekanta mig med barnhemsverksamheten, och dels för att tanken på sommaren nu skrämde mig enormt.

Vad skulle jag göra hela sommaren? Utan praktik hade jag bara tre veckor jobb, och andra säkra planer fanns det inte. Jag skulle ju bli ledig redan första veckan i maj, och så skulle jag vara ledig ända till september. Jag såg framför mig en lång, händelselös och ångestfylld sommar. Jag trodde att sommaren var förstörd.

Om några dagar är maj slut, och min första lediga, långtråkiga och ångestfyllda sommarlovsmånad är förbi. Förutom att det inte varit långtråkigt eller ångestfyllt alls, och det kommer inte resten av sommaren att vara heller. Nu är det snarare så att jag befarar att sommaren kommer att gå allt för snabbt och jag kommer inte alls hinna med allt jag skulle vilja. Fem veckor kommer troligtvis att tillbringas utomlands, och fyra veckor kommer att tillbringas på läger. Sedan är det inte så många veckor kvar av hela sommarlovet. Tid för rensning bland mina saker och försäljning på loppis, tid för pyssel, tid för att tjuvstarta med min kandidatavhandling, tid för att göra bort så mycket jag kan av höstens studier, tid för att cykla till Åland, tid för att koreografera och filma dansvideor, tid för att redigera bilderna från utbytet, tid för att göra min video om utbytet, tid för att satsa massor på bloggen, tid för dagisjobb också i juni och augusti, tid för allt det där jag försökte trösta mig med att jag kunde göra under min fruktansvärt långa ledighet, det kommer jag nog knappast att ha. Men det gör faktiskt ingenting alls, för vet ni vad? Jag tror att detta kommer att bli en alldeles TOPPENSOMMAR!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Nu flödar inspirationen

Igår bokade jag flygbiljetter till Tyskland, och om mindre än två veckor bär det av! Alltså SOM det påverkade mitt humör. Jag skulle inte säga att jag varit på dåligt humör de senaste dagarna, men bara ganska orkeslös och rätt så improduktiv. Idag flödar inspirationen och jag vill bara göra ALLT. Jag tror att denna inspirationsvåg som flygbiljetterna utlöste beror på flera faktorer. Att jag äntligen åker ut på äventyr igen. Att jag äntligen får besöka en ny stad igen. Att jag nu vet när jag får träffa Honom igen. Och kanske framför allt att jag nu har en bättre koll över min tid, min sommar, mitt liv. Haha. Ibland är det tungt att leva i ovisshet.

Vet ni hur härligt det också känns att känna att "Att göra"-listan faktiskt blir kortare i takt med att man utför saker som står på den? Det mesta som står på min lista just nu är saker som stått där ända sedan jag kom tillbaka till Finland, alltså ända sedan januari. Nej, inte så bra att göra dem först nu, men oj så skönt att äntligen ha tid för dem! Jag kom ju till Finland bara några dagar innan studierna började igen, och hela tiden fylldes listan på med mera akuta grejer. Men nu, nu har jag sommarlov, och nu ska jag få allting fixat, en gång för alla! När jag åker iväg ska det inte finnas någon "Att göra"-lista (över saker som inte är mina egna val). För då finns det bara en sak jag ska göra; NJUTA.

Det enda som stör mig lite just nu är att så mycket av det som jag måste göra, ska göras vid datorn. Jag skulle ju vilja vara utomhus! Men jag har tänkt ta till några kreativa lösningar, så att jag kan göra så mycket som möjligt utomhus. Och idag är en av mina måsten att gå till affären, och då tänker jag gå till den som ligger lite längre bort. Ett bra sätt att fuska in lite extra utomhustid, hehe. Den är nämligen också bättre och billigare än de som ligger närmare. Som jag nämnt tidigare blir jag inspirerad till allting när jag väl blir inspirerad, så nu vill jag också köpa en massa hälsosamt och göra massor av bra mat och mellanmål. Mera om detta ämne tänkte jag dock skriva i ett annat inlägg, för det har snurrat ganska aktivt i mina tankar de senaste dagarna.

Söndagsinspiration deluxe här hos mig alltså. Jag bara älskar att känna inspiration och glädje bubbla i hela kroppen! Hur mår du idag?

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Min första bloggträff

Det är länge sedan jag första gången hade en tanke om att det skulle vara kul att träffa andra finlandssvenska bloggare. Det finns ju så många, och så många bor ju alldeles nära. När bloggare ordnar bruncher tillsammans eller hittar på något annat kul, väcks drömmar i mig om att också få vara med. Så gissa om jag blev glad när Sofia tog initiativet och ordnade en bloggträff här i Helsingfors?!

Jag vet, det är redan tre veckor sedan. Men, just denna kväll var jag lite extra sur över mitt eget införda bloggförbud, för vad väcker inte blogginspirationen mera än en bloggträff med härliga personer? Därför tänkte jag starta detta nya bloggkapitel (eller vad det nu är, haha) med att berätta lite om bloggträffen som ägde rum 4 maj. Min första bloggträff.

Vi samlades på Lost in Helsinki och talade i timmar om bloggande och annat. Delade med oss av tips, åsikter och upplevelser. Varsin visdom gällande livet, också! Vi var ett härligt blandat gäng, för mig några vänner, flera "jag känner henne till namn", och en del alldeles okända från tidigare. Personer i olika skeden i livet och med olika bloggar och visioner. Men ett gemensamt intresse, och det räckte långt.

Kvällen kändes som en början till en ny community, och så hoppas jag att det blir. Jag själv har inga bloggare bland mina närmaste vänner, så att få flera bloggare in i mitt liv är något jag skulle vara så glad över. Bara för att dela detta intresse, bolla idéer, snacka erfarenheter, hjälpas åt med fotograferingar, eller bara ha tacokvällar (eller bruncher hehe) tillsammans, hur härligt skulle inte det vara? Om du som läser det här känner samma sak, var inte blyg med att höra av dig! Och mina kära bloggträffvänner, nog träffas vi väl snart igen? :)

Innan jag avslutar vill jag ännu rikta ett riktigt stort tack till Sofia som 1) tog initiativet, 2) genomförde planen, 3) fixade en så fantastisk goodiebag till oss, och 4) ordnade allting så otroligt bra. Tack tack tack, du förtjänar ett pris!

Andra blogginlägg (som också har några flera bilder) om bloggträffen:
Matilda
Johanna
Sofia
Caroline
Hanna
Ida
Mette

Är det förresten något speciellt du skulle vilja att jag bloggar om nu efter min paus? Låt mig veta i så fall!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer