God jul

God jul och gått nytt år!

Jag sparade den juligaste bilden jag har till sist. Christmas wonderland i Gardens by the bay. Där jag fick träffa julgubben, dansa till All I want for Christmas och stå mitt i ett snöfall. Närmare julkänsla än så kommer man nog inte i den här delen av världen.

Hoppas att du får en lugn och glädjefylld juletid.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Julafton imorgon

Imorgon är det julafton och här är jag bland palmer i 30 graders värme. Ingen julkänsla över huvudtaget, men jag skulle inte byta ut det här för allt i världen. Imorgon bär det av till den paradisigaste av alla paradisöar jag hittills besökt, och antagligen får jag en vit jul i år. På vita stränder. ;)

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Ett tips

Såhär dan före dan före dopparedan till ära vill jag dela med mig av ett tips till alla där ute i världen: Lita aldrig på tidtabeller vad gäller transport i Asien. Åtminstone inte i Sumatra, Malaysia eller Thailand, eftersom dessa är ställen jag har egen erfarenhet från. Från Bukit Lawang till Lake Toba betydde sku timmar tio. Till Penang skulle vi anlända klockan nio men var framme först klockan två. Resan till Krabi idag skulle ta ungefär åtta timmar, men tog i verkligheten fjorton. Nej, det lönar sig nog inte ens att fråga hur länge resan kommer att ta. Räkna med hela dagen, eller hela natten, eller kanske bäst hela dygnet, för man vet aldrig vad som händer på vägen. Att sitta och chilla som jag gör på tågrälsen borde åtminstone inte vara farligt här, för tågen kommer antagligen ändå inte fram, haha. (Tåg har jag faktiskt inte testat på här, och tågrälsen på bilden är övergivna. De är en del av Green corridor trek i Singapore.)

Äventyren tar åtminstone inte slut här, och det är ju en upplevelse att få punktering och stå stilla i en evighet utan att veta vad som händer. Att aldrig veta varför vi plötsligt stannar och att sitta inklämda bland för många människor och väskor och studsa fram i racerfart. Ja, efteråt känns de där fjorton timmarna inte så farligt, trots att vi inte hade en enda matpaus före klockan sex på kvällen och inte ens haft tid att köpa frukost eller mellanmål på grund av att bilen plockade upp oss en halv timme tidigare än överenskommet. Men igen en gång har vi kommit fram helskinnade och Krabi verkar underbart!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer