Nu lämnar jag Finland

Hej och välkommen till ett nytt kapitel av mitt liv och av min blogg! Från och med nu kommer du att få följa med mig på min resa ut i världen. I lite på fyra månader kommer jag att studera vid National University of Singapore, och under tiden och efter det kommer jag att resa omkring i Sydostasien så mycket som möjligt. Just nu sitter jag på flygfältet i Vanda och väntar på att få gå ombord på flyget. Det ska bli så spännande! Aldrig tidigare har jag varit i Asien, och aldrig tidigare har jag varit så här länge borta från Finland. Det kommer att bli fantastiskt!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Imorgon åker jag!?

Fotograf.

Hej på er kära vänner! Tro det eller ej, men jag lever ännu. Vilken härlig sommar jag haft! Men tid för bloggen har det helt uppenbart inte funnits. Lite ledsen är jag också för att jag inte heller haft tid att läsa era bloggar, men så blir det ibland. All min tid har gått åt till att jobba på läger (jag säger det igen: Världens bästa sommarjobb!), packa ner lägenheten, fixa byråkrati inför Singapore, och umgås så mycket som möjligt med vänner. Det har varit full rulle på hela tiden, men jag har verkligen haft underbara stunder både på lägren och med mina fina vänner.

Igår fick jag lägenheten tömd och alla mina saker är nu inpackade i ett förvaringsutrymme. Mina sista dagar i Finland tillbringar jag hemma hos världens bästa fluffpuff, men typiskt nog bröt en väldig förkylning ut igår kväll. Hur typiskt är det inte att bli sjuk just när man har (nästan) allt fixat och lite får andas ut? Nåja, nu vilar jag bara så mycket som möjligt och hoppas på att det går om lika snabbt som det kom. Imorgon åker jag nämligen till Singapore!

Nej, jag har inte ännu förstått att jag faktiskt ska åka. Trots att väskorna är packade och lägenheten är tömd. Det känns fortfarande som det är "sen i höst", inte nästa vecka, inte imorgon! Konstigt. Jag kommer snart att göra om min blogg till en utbytesblogg, så att ni ska få följa med så mycket som möjligt. Nu ville jag mest bara bryta min bloggtystnad och ge er en liten uppdatering. Hoppas att allt är fint med dig!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

TBT: Det mångkulturella Berlin

Flera bilder från studieresan till Berlin förra hösten. Som sagt, jag rekommenderar verkligen att åka till Berlin om du inte varit där tidigare. Jag har varit där två gånger men där finns så mycket att se så det krävs nog ännu flera gånger för att min törst efter Berlin ska släckas.

Först fortsättningen på kvällen som vi besökte Museuminsel. Det blev verkligen en otrolig solnedgång och perfekt avslut på en härlig kväll - mycket skratt kan jag lova er!

Borde jag bli gangster-fotograf? ;)

I metron en dag berättade en man att det skulle vara en festival i en park en av dagarna som vi var i Berlin. Min fluff och jag bestämde oss för att gå dit medan de andra besökte en loppmarknad. Och vilket bra val det var! Där var många små uppträdanden och människor som bara chillade eller gick omkring. Och så var det ju så trevligt att se lite natur också, hehe.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer