En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Lägersommaren börjar

Min "lediga" sommartid är slut och nu är jag på väg till mitt första läger för sommaren. Även om jag inte känner mig ett dugg redo att åka till Singapore om FEM VECKOR ser jag massor fram emot min återstående tid här i Finland. Det ska bli SÅ roligt att få komma tillbaka till lägren och njuta av all glädje och gemenskap som uppstår. Och de två veckor som jag är ledig ska jag passa på att vara med mina vänner så mycket som möjligt vid sidan om all packning och flyttning. Bland annat ska jag ju ÄNTLIGEN få träffa hon där som har varit på resande fot nu i ett halvår. LÄNGTAR!

Men först, dags för läger! I år är jag dessutom "anställd" som lägerfotograf vilket jag också ser massor fram emot med mitt nya objektiv. Om uppdateringen här inte är så bra de kommande veckorna behöver ni inte vara oroliga, det betyder bara att jag njuter av livet lite extramycket. Hoppas att du också får njuta!

Ta hand om dig,

Unia <3

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Sommarshopping

Varning för mycket babbel - inget enkelt "det här köpte jag"-inlägg haha. Vill ni dock bara se vad jag köpt kan ni skippa texten och bara kolla på bilderna. ;)

Bland alla saker jag ska göra innan Singapore har också shopping stått på listan. Mina sommarkläder är ju en så liten del av min garderob eftersom jag bor i Finland haha, och det är bara sommarkläder som gäller i Singapore. Bäst skulle det antagligen vara att gå helt utan kläder där haha, det ska verkligen bli intressant att se hur jag tar emot värmen. Så, i början av veckan åkte jag till ett shoppingcenter och shoppade loss! Jag shoppar verkligen väldigt sällan, men när jag är på humör kan det bli ganska mycket... Speciellt i Berlin som har blivit min shoppingstad hehe. Nu åkte jag ju inte till Berlin, men ganska mycket fick jag med mig hem ändå. Och jag blev så nöjd! Älskar verkligen sommartider när det finns mera färgglada kläder i affärerna. Expediten i Cubus tyckte att jag valt underbara färgglada kläder och sa att det finns allt för många svarta klädesplagg i världen. Självklart hade hon själv en svart skjorta på sig haha, men hon sa att hon skulle ta modell av mig! Haha jag tycker det var lite roligt.

Något som jag nog gör ännu mera sällan än att shoppa är att ha photoshoot med mig själv. Men den här gången fick jag lust att ta bild på alla mina nya kläder. Ljuset var inte det bästa eftersom jag gjorde det sent på kvällen och jag inte har en taklampa i rummet i fråga haha, så bilderna blev inte precis högklassiga. Men man ser ju åtminstone kläderna, och jag hade roligt! Hoppas du också tycker det är roligt att se på dem, kanske jag kan inspirera någon annan att skaffa mera färgglada kläder?

Jumpsuit från H&M

Jag älskar den här! Det är min första jumpsuit eftersom de flesta brukar vara för stora för mig. Men detta satt perfekt och jag är säker på att den kommer bli en stor favorit det kommande halvåret. Fun fact: För inte speciellt länge sedan gick jag aldrig i något som ens påminde om rosa. Rosa var en av de otroligt få färgerna som jag nästan inte ens tyckte om. Men på senaste tiden har min garderob fått allt fler kläder i rosa nyanser (mest dock mot korall), vilket ni kommer att märka här också. Jag vet inte om det beror på att det är den dominerande färgen av de färgglada kläderna i affärerna, eller på att jag blivit supernära vän med en person vars favoritfärg är rosa, haha. Och jo, jag vet att man inte kan kalla den här jumpsuiten rosa. Men även den är för mycket "rosa" för att jag alls hade tyckt om den förut.

Klänning från H&M

Jag har en klänning i samma modell från tidigare, och jag gillar dem verkligen. De passar både till vardag och sommarfester. Jag tyckte att den här passade så bra med min sommarhatt (som inte är ny). Cubus-expediten hade antagligen svimmat om hon också sett mina kläder från H&M haha. Jag måste förresten verkligen tipsa om H&Ms sommarkläder, jag tycker de hade så mycket fint och färggrant!

T-skjorta och shorts från Cubus

Lösa korta T-skjortor är något som jag verkligen fastnat för. Dessa har jag tittat på varje gång jag gått förbi en Cubus sedan de kom till affärerna haha. Så för mig var det ett självklart köp! Shortsen gillar jag verkligen också, även om de är mindre "typiskt jag". Jag vet inte hur många shorts jag provade under dagen, jag ville egentligen ha jeansshorts, men det är inte alltid så lätt när man är så liten som jag. De jeansshorts jag har är från barnavdelningen och otroligt gamla haha, jag borde antagligen ha gått till barnavdelningen den här gången också. Men, istället fick det bli dessa härliga shorts! Jag gillar dem mer och mer ju mer jag tänker på dem haha. De fick också hänga med på resten av bilderna, eftersom jag köpte flera övredelar än nedredelar haha.

Sport BH från Stadium

Sport BH:år är nog ett av mina "guilty pleasures" hehe. Speciellt om de har fina ryggar! När denna fanns på rea kunde jag inte motstå den. Det som jag gillar med den, förutom ryggen, är att jag känner mig så bekväm i den. Jag kan tänka mig träna i bara den utan någon annan topp på. Och det är ju perfekt på sommaren!

"Vad-ska-jag-kalla-den-här?" från New Yorker

Tunn kort huppari är hur jag skulle beskriva den, men huppari är ju inte ett svenskt ord. Nå ni förstår ju säkert vad det är när ni ser bilderna haha. Den här kan ju kanske inte riktigt klassas som ett sommarplagg, men i Finland kan den förstås användas på sommaren också haha. Och jag har fått veta att i föreläsningssalarna och biblioteket i Singapore så är luftkonditioneringen på fullt så man måste klä på sig mera när man kommer in haha, och jag tror att den här kan bli perfekt för det. Dessutom är den så snygg och har så härlig färg så jag kunde helt enkelt inte motstå den! Fun fact: Jag kallar New Yorker min favoritaffär (åtminstone en av mina favoriter). När jag kommer dit plockar jag med mig MASSOR till provrummet. Oftast går jag flera omgångar till provrummet för att jag inte kan bära med mig allting. Men sist och slutligen är det väldigt få plagg som ser bra ut på mig haha. Ni skulle bara veta hur mycket jag provade där även denna gång. Ändå är den här det enda jag kom hem med därifrån. Haha.

Bikini från Stadium / Bikini från Stadium (övre) och Cubus (nedre) / Bikini från Cubus

Bikinis är också något som jag har svårt att hitta för att jag har så små bröst och för att det finns ganska mycket som jag inte känner mig bekväm i haha. Men nu satsade jag verkligen och såg till att hitta någonting! Den första jag hittade var den svartvita från Stadium, som verkligen är otroligt bekväm och också snygg tycker jag. Den vita/färgglada övredelen från Stadium (mittenbilden) köpte jag förra året när jag var i akut behov av en bikini, men då hittade jag ingen nedredel så jag har hittills använt ett par som börjar bli riktigt slitna. Så nu när Cubus hade så fina vita nedredelar (och bikinis överlag) passade jag på att köpa ett par som passar till den övredelen. Och, eftersom bikinin från Stadium är svartvit ville jag förstås ha en i färg också. Och åh så kär jag blev i den här bikinin från Cubus (bilden längst till höger)! Jag är så glad för att jag vågade prova den trots att den lite skrämde mig haha, kändes inte riktigt som jag innan jag satte den på mig. Dessutom tyckte jag att "byxorna" såg riktigt konstiga ut för att de är så höga, men åtminstone på mig passade de mycket bättre än sådana i "normal" modell tillsammans med den här övredelen. Älskar! Lärdom: Våga prova också sådant som skrämmer dig och sådant som du tycker att ser konstigt ut haha.

Kimono/tunika från Cubus

Den här provade jag faktiskt mest på skoj. Men det var kärlek vid första ögonkastet! Titta så härlig den är. Jag medger att den nog var mitt mest onödiga köp för dagen (men det var köp 3 betala för 2 hehe), men jag kommer nog ändå aldrig ångra att jag köpte den. När jag har den på mig börjar jag bara le haha. Den är så skön och helt underbar! Kommer att vara perfekt att bära ovanpå bikinin. Och tillsammans med min sommarhatt förstås, hehe. Tillsammans med jumpsuiten är nog den här min favorit från min shoppingrunda tror jag.

Jag köpte också en grön peplum topp som var på härlig rea i Gina tricot. Det blev dock ingen bild på den eftersom klockan blev så mycket och jag inte orkade byta nedredel bara för den haha. Som ni märker är jag helt klart ingen modebloggare hah! Hoppas du ändå gillade inlägget, jag tycker åtminstone att det var roligt att göra det. Lite annorlunda är jag vanligtvis gör, men lite omväxling har väl aldrig skadat någon. Har du någon favorit av mina klädesplagg?

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Glad midsommar!

Jag vill önska er alla en trevlig midsommar, och jag hoppas att du har en bra dag vad du än gör. Själv försöker jag bara glömma bort att det är midsommar, för jag har nog aldrig haft en så seg midsommarafton som denna. För att pigga upp mig själv och kanske även dig, kommer här en massa somriga havsbilder. Äkta midsommarkänsla i dem. Så; Glad midsommar!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer