Lägersommaren börjar

Min "lediga" sommartid är slut och nu är jag på väg till mitt första läger för sommaren. Även om jag inte känner mig ett dugg redo att åka till Singapore om FEM VECKOR ser jag massor fram emot min återstående tid här i Finland. Det ska bli SÅ roligt att få komma tillbaka till lägren och njuta av all glädje och gemenskap som uppstår. Och de två veckor som jag är ledig ska jag passa på att vara med mina vänner så mycket som möjligt vid sidan om all packning och flyttning. Bland annat ska jag ju ÄNTLIGEN få träffa hon där som har varit på resande fot nu i ett halvår. LÄNGTAR!

Men först, dags för läger! I år är jag dessutom "anställd" som lägerfotograf vilket jag också ser massor fram emot med mitt nya objektiv. Om uppdateringen här inte är så bra de kommande veckorna behöver ni inte vara oroliga, det betyder bara att jag njuter av livet lite extramycket. Hoppas att du också får njuta!

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Sommarshopping

Varning för mycket babbel - inget enkelt "det här köpte jag"-inlägg haha. Vill ni dock bara se vad jag köpt kan ni skippa texten och bara kolla på bilderna. ;)

Bland alla saker jag ska göra innan Singapore har också shopping stått på listan. Mina sommarkläder är ju en så liten del av min garderob eftersom jag bor i Finland haha, och det är bara sommarkläder som gäller i Singapore. Bäst skulle det antagligen vara att gå helt utan kläder där haha, det ska verkligen bli intressant att se hur jag tar emot värmen. Så, i början av veckan åkte jag till ett shoppingcenter och shoppade loss! Jag shoppar verkligen väldigt sällan, men när jag är på humör kan det bli ganska mycket... Speciellt i Berlin som har blivit min shoppingstad hehe. Nu åkte jag ju inte till Berlin, men ganska mycket fick jag med mig hem ändå. Och jag blev så nöjd! Älskar verkligen sommartider när det finns mera färgglada kläder i affärerna. Expediten i Cubus tyckte att jag valt underbara färgglada kläder och sa att det finns allt för många svarta klädesplagg i världen. Självklart hade hon själv en svart skjorta på sig haha, men hon sa att hon skulle ta modell av mig! Haha jag tycker det var lite roligt.

Något som jag nog gör ännu mera sällan än att shoppa är att ha photoshoot med mig själv. Men den här gången fick jag lust att ta bild på alla mina nya kläder. Ljuset var inte det bästa eftersom jag gjorde det sent på kvällen och jag inte har en taklampa i rummet i fråga haha, så bilderna blev inte precis högklassiga. Men man ser ju åtminstone kläderna, och jag hade roligt! Hoppas du också tycker det är roligt att se på dem, kanske jag kan inspirera någon annan att skaffa mera färgglada kläder?

Jumpsuit från H&M

Jag älskar den här! Det är min första jumpsuit eftersom de flesta brukar vara för stora för mig. Men detta satt perfekt och jag är säker på att den kommer bli en stor favorit det kommande halvåret. Fun fact: För inte speciellt länge sedan gick jag aldrig i något som ens påminde om rosa. Rosa var en av de otroligt få färgerna som jag nästan inte ens tyckte om. Men på senaste tiden har min garderob fått allt fler kläder i rosa nyanser (mest dock mot korall), vilket ni kommer att märka här också. Jag vet inte om det beror på att det är den dominerande färgen av de färgglada kläderna i affärerna, eller på att jag blivit supernära vän med en person vars favoritfärg är rosa, haha. Och jo, jag vet att man inte kan kalla den här jumpsuiten rosa. Men även den är för mycket "rosa" för att jag alls hade tyckt om den förut.

Klänning från H&M

Jag har en klänning i samma modell från tidigare, och jag gillar dem verkligen. De passar både till vardag och sommarfester. Jag tyckte att den här passade så bra med min sommarhatt (som inte är ny). Cubus-expediten hade antagligen svimmat om hon också sett mina kläder från H&M haha. Jag måste förresten verkligen tipsa om H&Ms sommarkläder, jag tycker de hade så mycket fint och färggrant!

T-skjorta och shorts från Cubus

Lösa korta T-skjortor är något som jag verkligen fastnat för. Dessa har jag tittat på varje gång jag gått förbi en Cubus sedan de kom till affärerna haha. Så för mig var det ett självklart köp! Shortsen gillar jag verkligen också, även om de är mindre "typiskt jag". Jag vet inte hur många shorts jag provade under dagen, jag ville egentligen ha jeansshorts, men det är inte alltid så lätt när man är så liten som jag. De jeansshorts jag har är från barnavdelningen och otroligt gamla haha, jag borde antagligen ha gått till barnavdelningen den här gången också. Men, istället fick det bli dessa härliga shorts! Jag gillar dem mer och mer ju mer jag tänker på dem haha. De fick också hänga med på resten av bilderna, eftersom jag köpte flera övredelar än nedredelar haha.

Sport BH från Stadium

Sport BH:år är nog ett av mina "guilty pleasures" hehe. Speciellt om de har fina ryggar! När denna fanns på rea kunde jag inte motstå den. Det som jag gillar med den, förutom ryggen, är att jag känner mig så bekväm i den. Jag kan tänka mig träna i bara den utan någon annan topp på. Och det är ju perfekt på sommaren!

"Vad-ska-jag-kalla-den-här?" från New Yorker

Tunn kort huppari är hur jag skulle beskriva den, men huppari är ju inte ett svenskt ord. Nå ni förstår ju säkert vad det är när ni ser bilderna haha. Den här kan ju kanske inte riktigt klassas som ett sommarplagg, men i Finland kan den förstås användas på sommaren också haha. Och jag har fått veta att i föreläsningssalarna och biblioteket i Singapore så är luftkonditioneringen på fullt så man måste klä på sig mera när man kommer in haha, och jag tror att den här kan bli perfekt för det. Dessutom är den så snygg och har så härlig färg så jag kunde helt enkelt inte motstå den! Fun fact: Jag kallar New Yorker min favoritaffär (åtminstone en av mina favoriter). När jag kommer dit plockar jag med mig MASSOR till provrummet. Oftast går jag flera omgångar till provrummet för att jag inte kan bära med mig allting. Men sist och slutligen är det väldigt få plagg som ser bra ut på mig haha. Ni skulle bara veta hur mycket jag provade där även denna gång. Ändå är den här det enda jag kom hem med därifrån. Haha.

Bikini från Stadium / Bikini från Stadium (övre) och Cubus (nedre) / Bikini från Cubus

Bikinis är också något som jag har svårt att hitta för att jag har så små bröst och för att det finns ganska mycket som jag inte känner mig bekväm i haha. Men nu satsade jag verkligen och såg till att hitta någonting! Den första jag hittade var den svartvita från Stadium, som verkligen är otroligt bekväm och också snygg tycker jag. Den vita/färgglada övredelen från Stadium (mittenbilden) köpte jag förra året när jag var i akut behov av en bikini, men då hittade jag ingen nedredel så jag har hittills använt ett par som börjar bli riktigt slitna. Så nu när Cubus hade så fina vita nedredelar (och bikinis överlag) passade jag på att köpa ett par som passar till den övredelen. Och, eftersom bikinin från Stadium är svartvit ville jag förstås ha en i färg också. Och åh så kär jag blev i den här bikinin från Cubus (bilden längst till höger)! Jag är så glad för att jag vågade prova den trots att den lite skrämde mig haha, kändes inte riktigt som jag innan jag satte den på mig. Dessutom tyckte jag att "byxorna" såg riktigt konstiga ut för att de är så höga, men åtminstone på mig passade de mycket bättre än sådana i "normal" modell tillsammans med den här övredelen. Älskar! Lärdom: Våga prova också sådant som skrämmer dig och sådant som du tycker att ser konstigt ut haha.

Kimono/tunika från Cubus

Den här provade jag faktiskt mest på skoj. Men det var kärlek vid första ögonkastet! Titta så härlig den är. Jag medger att den nog var mitt mest onödiga köp för dagen (men det var köp 3 betala för 2 hehe), men jag kommer nog ändå aldrig ångra att jag köpte den. När jag har den på mig börjar jag bara le haha. Den är så skön och helt underbar! Kommer att vara perfekt att bära ovanpå bikinin. Och tillsammans med min sommarhatt förstås, hehe. Tillsammans med jumpsuiten är nog den här min favorit från min shoppingrunda tror jag.

Jag köpte också en grön peplum topp som var på härlig rea i Gina tricot. Det blev dock ingen bild på den eftersom klockan blev så mycket och jag inte orkade byta nedredel bara för den haha. Som ni märker är jag helt klart ingen modebloggare hah! Hoppas du ändå gillade inlägget, jag tycker åtminstone att det var roligt att göra det. Lite annorlunda är jag vanligtvis gör, men lite omväxling har väl aldrig skadat någon. Har du någon favorit av mina klädesplagg?

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Glad midsommar!

Jag vill önska er alla en trevlig midsommar, och jag hoppas att du har en bra dag vad du än gör. Själv försöker jag bara glömma bort att det är midsommar, för jag har nog aldrig haft en så seg midsommarafton som denna. För att pigga upp mig själv och kanske även dig, kommer här en massa somriga havsbilder. Äkta midsommarkänsla i dem. Så; Glad midsommar!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer