En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Maj genom mobillinsen

Hur kan det redan vara sista maj?! Tiden flyger iväg som vanligt. Maj har varit en väldigt händelserik månad känns det som, och det känns verkligen som om första maj var en hel evighet sedan. Jag tycker också att jag tagit ovanligt mycket bilder med mobilen, så låt oss se hur min mobil säger att maj har sett ut!

Jag nämnde redan första maj. Valborgsmässoafton firade jag inte alls, åkte bara buss hem från mamma haha, och var otroligt trött på kvällen när jag kom hem, men såg istället till att fira första maj ordentligt! Det gjorde jag i parken tillsammans med en massa andra studenter och andra människor i strålande solsken. Vem skulle tro att det var snöstorm dagarna innan?!

Jag har varit på många otroligt härliga promenader. Bäst kommer jag att minnas (1) kvällen som jag struntade i alla måsten och drog ut i skogen efter en allt för utmattande vecka, då hittade jag bl.a. den lilla sjön som finns på bild här, ett nytt favoritställe, (2) kvällen som jag efter balettimmen lockades av den friska luften och gick en härlig kvällspromenad och träffade bl.a. en massa sniglar, och (3) lördagen som jag gick ut i skogen i solskenet och inte kunde slita mig loss och gå hem förrän nästan fyra timmar senare. Underbart!

Kvällarna har blivit så mycket ljusare! Bilden till vänster är tagen 3.5, bilden till höger 24.5. Båda efter balettimmen, vilket betyder ungefär kvart över åtta på kvällen. Sommaren är på väg!

Att sommaren är på väg syns också på alla blommor och träden som blir gröna. Jag undrar om jag någonsin tidigare fått lika mycket glädje av blommor som jag fått denna vår. Jag älskar att se blommor överallt!

Hela maj har dock inte varit så somrig. Till mångas förargelse fick vi hela första halvan av maj besök av snöstormar nu som då. Jag själv tog det hela med humor, för visst är det ju lite roligt att marken täcks av snö ännu 10 maj (bilden till vänster). Det är ju riktigt spännande när man inte vet om det är sommar eller vinter där ute när man vaknar, haha!

Jag har alltså fått njuta av många olika slags väder denna månad. Men det är inte bara vädret som överraskat mig, utan även nya arbetsplatser. På grund av att jag haft så mycket studier har jag inte hunnit jobba så mycket tyvärr, men några dagis- och eftisdagar har jag hunnit med. En dag när jag kom till ett nytt dagis hade de ingen aning om vad jag gjorde där. Gissa om jag blev förvirrad? Det visade sig att jag kommit till fel dagis - ett dagis med samma namn som det jag skulle vikariera i. Heh... Bra där! Det blev en hel del resande den dagen, men på det sättet fick jag ju se ännu flera nya ställen, och det är ju alltid spännande! Chefen på dagiset som jag inte skulle vara på tyckte att jag hade en väldigt positiv attityd haha, det har jag ju aldrig hört förut. Men varför stressa och bli sur över något som man ändå inte kan påverka? Jag kom till sist fram till rätt dagis, och det dagiset var helt underbart!

Jag "jobbade" också en dag på Stafettkarnevalen. Vi sålde allt från älgar och glasögon till selfiesticks - jag kunde förstås inte motstå att testa en! En härlig dag med riktig sommarvärme.

Jag har umgåtts mycket och babblat massor med en av de finaste vännerna man någonsin kan ha. Inga bilder från stunderna med henne förstås, men dessa bilder är ändå spår av dessa stunder: Jag har kommit hem sent. När jag en kväll åkte hem halv tolv på natten var himlen och havet så vackert att jag var tvungen att hoppa av bussen för att knäppa några bilder haha. Ibland skräms även jag själv av min galenskap, hehe.

Och jag har dansat! Både i danssalar, i naturen och PÅ SCENEN! Äntligen har jag fått uppträda igen, och åh så roligt det var! Ovant för mig att ha bara en dans ur en otroligt stor föreställning, men en dans är långt mycket bättre än ingen. Och det var ju inte vilken dans som helst - det var en del av Svansjön. Delvis tack vare den dansen har jag börjat gilla baletten allt mer och mer, och det har börjat kännas som en dansstil för mig. Jag har också själv märkt att min dans blivit starkare igen, något som jag märkt av både på baletten och på nutidsdansen. Jag är så glad över att jag i vår har haft möjlighet att nästan varje vecka dansa två gånger i veckan, och jag är så glad över att det ger resultat. När jag kom hem från balettuppvisningen var jag tvungen att knäppa några bilder på min sminkning ännu, för medan min balettlärare hjälpte mig med ögonsminkningen sa hon så många fina saker - bland annat att hon skulle vilja att jag kommer till fortsättningsnivån! Hur bra avslutning på denna balettermin är inte det?! Nu så kommer jag ju att åka till Singapore i höst så det kommer ju inte att bli av åtminstone ännu, och jag undrar verkligen om jag någonsin kommer att ha både tid och pengar för att satsa så mycket på baletten/dansen som jag skulle vilja... Men det tar vi sedan, jag blev hur som helst otroligt glad över hennes ord!

Hur har din månad varit?

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Helsinki Puppy Parade

Jag minns inte hur jag hösten 2015 fick veta om att det skulle ordnas en "puppy parade" i Helsingfors, men så fort jag fick veta det visste jag att jag måste infinna mig där. Nu har det sammanlagt ordnats fyra gånger, och jag har varit där varje gång. Den senaste paraden ordnades i söndags, och åh så jag älskar dessa puppy parades! Det är ett helt otroligt fint evenemang, bara fyllt att kärlek, lycka och fluff haha. Hundar sprider så extremt mycket glädje, och det syns på alla otaliga leende ansikten som samlas för att beundra dessa söta vänner. Eftersom jag verkligen har massor av bilder från dessa tillfällen har jag de senaste två gångerna bestämt på förhand att inte ta så många bilder. "Bara höjdpunkterna" har jag sagt till mig själv. Jag insåg idag att jag inte ens gått igenom/publicerat bilderna från förra höstens parad. Nå, gissa hur många bilder det den här gången blev på endast höjdpunkterna? 586... Haha. Men det är helt omöjligt att motstå de underbara hundarna! Titta nu bara:

To be continued...

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

TBT: Fyra timmar i skogen

TBT har haft paus i några veckor nu, eftersom det kräver att jag har tid att gå igenom bilder, hehe. Men idag eftersom jag saknar promenader i det här härliga vädret tänkte jag att vi skulle titta tillbaka bara någon vecka. Den där ena lördagen när jag bara struntade i allt jag borde göra och stannade fyra timmar ute i skogen. Hur härligt som helst!

Ett av mina nya favoritställen är denna lilla sjö som jag hittade för en tid sedan. Den är helt magisk!

När man tröttnar på selfies och inte har någon fotograf med sig kan man ju alltid fota sin skugga, haha. Dessa bilder visar ganska bra hur sprallig jag blir ute i naturen.

Alla bilder är tagna med min mobil.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer