Maj genom mobillinsen

Hur kan det redan vara sista maj?! Tiden flyger iväg som vanligt. Maj har varit en väldigt händelserik månad känns det som, och det känns verkligen som om första maj var en hel evighet sedan. Jag tycker också att jag tagit ovanligt mycket bilder med mobilen, så låt oss se hur min mobil säger att maj har sett ut!

Jag nämnde redan första maj. Valborgsmässoafton firade jag inte alls, åkte bara buss hem från mamma haha, och var otroligt trött på kvällen när jag kom hem, men såg istället till att fira första maj ordentligt! Det gjorde jag i parken tillsammans med en massa andra studenter och andra människor i strålande solsken. Vem skulle tro att det var snöstorm dagarna innan?!

Jag har varit på många otroligt härliga promenader. Bäst kommer jag att minnas (1) kvällen som jag struntade i alla måsten och drog ut i skogen efter en allt för utmattande vecka, då hittade jag bl.a. den lilla sjön som finns på bild här, ett nytt favoritställe, (2) kvällen som jag efter balettimmen lockades av den friska luften och gick en härlig kvällspromenad och träffade bl.a. en massa sniglar, och (3) lördagen som jag gick ut i skogen i solskenet och inte kunde slita mig loss och gå hem förrän nästan fyra timmar senare. Underbart!

Kvällarna har blivit så mycket ljusare! Bilden till vänster är tagen 3.5, bilden till höger 24.5. Båda efter balettimmen, vilket betyder ungefär kvart över åtta på kvällen. Sommaren är på väg!

Att sommaren är på väg syns också på alla blommor och träden som blir gröna. Jag undrar om jag någonsin tidigare fått lika mycket glädje av blommor som jag fått denna vår. Jag älskar att se blommor överallt!

Hela maj har dock inte varit så somrig. Till mångas förargelse fick vi hela första halvan av maj besök av snöstormar nu som då. Jag själv tog det hela med humor, för visst är det ju lite roligt att marken täcks av snö ännu 10 maj (bilden till vänster). Det är ju riktigt spännande när man inte vet om det är sommar eller vinter där ute när man vaknar, haha!

Jag har alltså fått njuta av många olika slags väder denna månad. Men det är inte bara vädret som överraskat mig, utan även nya arbetsplatser. På grund av att jag haft så mycket studier har jag inte hunnit jobba så mycket tyvärr, men några dagis- och eftisdagar har jag hunnit med. En dag när jag kom till ett nytt dagis hade de ingen aning om vad jag gjorde där. Gissa om jag blev förvirrad? Det visade sig att jag kommit till fel dagis - ett dagis med samma namn som det jag skulle vikariera i. Heh... Bra där! Det blev en hel del resande den dagen, men på det sättet fick jag ju se ännu flera nya ställen, och det är ju alltid spännande! Chefen på dagiset som jag inte skulle vara på tyckte att jag hade en väldigt positiv attityd haha, det har jag ju aldrig hört förut. Men varför stressa och bli sur över något som man ändå inte kan påverka? Jag kom till sist fram till rätt dagis, och det dagiset var helt underbart!

Jag "jobbade" också en dag på Stafettkarnevalen. Vi sålde allt från älgar och glasögon till selfiesticks - jag kunde förstås inte motstå att testa en! En härlig dag med riktig sommarvärme.

Jag har umgåtts mycket och babblat massor med en av de finaste vännerna man någonsin kan ha. Inga bilder från stunderna med henne förstås, men dessa bilder är ändå spår av dessa stunder: Jag har kommit hem sent. När jag en kväll åkte hem halv tolv på natten var himlen och havet så vackert att jag var tvungen att hoppa av bussen för att knäppa några bilder haha. Ibland skräms även jag själv av min galenskap, hehe.

Och jag har dansat! Både i danssalar, i naturen och PÅ SCENEN! Äntligen har jag fått uppträda igen, och åh så roligt det var! Ovant för mig att ha bara en dans ur en otroligt stor föreställning, men en dans är långt mycket bättre än ingen. Och det var ju inte vilken dans som helst - det var en del av Svansjön. Delvis tack vare den dansen har jag börjat gilla baletten allt mer och mer, och det har börjat kännas som en dansstil för mig. Jag har också själv märkt att min dans blivit starkare igen, något som jag märkt av både på baletten och på nutidsdansen. Jag är så glad över att jag i vår har haft möjlighet att nästan varje vecka dansa två gånger i veckan, och jag är så glad över att det ger resultat. När jag kom hem från balettuppvisningen var jag tvungen att knäppa några bilder på min sminkning ännu, för medan min balettlärare hjälpte mig med ögonsminkningen sa hon så många fina saker - bland annat att hon skulle vilja att jag kommer till fortsättningsnivån! Hur bra avslutning på denna balettermin är inte det?! Nu så kommer jag ju att åka till Singapore i höst så det kommer ju inte att bli av åtminstone ännu, och jag undrar verkligen om jag någonsin kommer att ha både tid och pengar för att satsa så mycket på baletten/dansen som jag skulle vilja... Men det tar vi sedan, jag blev hur som helst otroligt glad över hennes ord!

Hur har din månad varit?

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Helsinki Puppy Parade

Jag minns inte hur jag hösten 2015 fick veta om att det skulle ordnas en "puppy parade" i Helsingfors, men så fort jag fick veta det visste jag att jag måste infinna mig där. Nu har det sammanlagt ordnats fyra gånger, och jag har varit där varje gång. Den senaste paraden ordnades i söndags, och åh så jag älskar dessa puppy parades! Det är ett helt otroligt fint evenemang, bara fyllt att kärlek, lycka och fluff haha. Hundar sprider så extremt mycket glädje, och det syns på alla otaliga leende ansikten som samlas för att beundra dessa söta vänner. Eftersom jag verkligen har massor av bilder från dessa tillfällen har jag de senaste två gångerna bestämt på förhand att inte ta så många bilder. "Bara höjdpunkterna" har jag sagt till mig själv. Jag insåg idag att jag inte ens gått igenom/publicerat bilderna från förra höstens parad. Nå, gissa hur många bilder det den här gången blev på endast höjdpunkterna? 586... Haha. Men det är helt omöjligt att motstå de underbara hundarna! Titta nu bara:

To be continued...

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

TBT: Fyra timmar i skogen

TBT har haft paus i några veckor nu, eftersom det kräver att jag har tid att gå igenom bilder, hehe. Men idag eftersom jag saknar promenader i det här härliga vädret tänkte jag att vi skulle titta tillbaka bara någon vecka. Den där ena lördagen när jag bara struntade i allt jag borde göra och stannade fyra timmar ute i skogen. Hur härligt som helst!

Ett av mina nya favoritställen är denna lilla sjö som jag hittade för en tid sedan. Den är helt magisk!

När man tröttnar på selfies och inte har någon fotograf med sig kan man ju alltid fota sin skugga, haha. Dessa bilder visar ganska bra hur sprallig jag blir ute i naturen.

Alla bilder är tagna med min mobil.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer