Jag har inte hängt med

Glada vappen! Idag är det sista april, och jag har verkligen ingen aning om vart tiden har tagit vägen. Jag funderade en dag i början av veckan hur det kommer sig att jag ännu går med vinterjacka, mössa, halsduk och handskar. För jag hade faktiskt inte ens riktigt själv tänkt på hur konstigt det var. Inte registrerat att det faktiskt riktigt riktigt just är maj. Att vädret borde vara varmt och skönt redan. Och visst har det varit det ibland, den senaste tiden har nog majoriteten av dagarna varit fina tycker jag. Men sedan blir det plötsligt snöstorm och så har vi full vinter igen, haha. Senast igår blev det ju flera centimeter snö på marken, man skulle tro att det var julafton och inte första maj! Så därför har jag inte riktigt förstått hur nära sommaren vi faktiskt är redan. Jag har ju bara en normal veckan kvar i skolan! Sjukt.

Men nu har april alltså gått, så låt oss titta tillbaka på månaden! Om ni minns ställde jag ju i början av månaden upp några mål/planer för april, hur gick det med dem?

Storstäda lägenheten - Jag har kommit ganska långt på väg, alla rum är i princip färdiga men jag har inte städat allt på djupet ännu. Det får jag helt enkelt fortsätta med när jag hinner! Men speciellt sovrummet är nog så klart att jag kunde ta bilder, så de ska ni få se snart!

Åka till IKEA - Check! Jag har faktiskt skaffat mig allt jag behövde, bra jobbat haha.

Göra klart min ansökan till National University of Singapore - Check! Och jag kan inte tänka på annat än Singapore nuförtiden, hehe.

Skriva åtminstone ett brev - Detta har jag tyvärr inte hunnit med. Det var ett bra mål, så jag tror att jag sätter som mål för maj att svara på båda breven jag har att svara på.

Studera - Det går ju inte riktigt att låta bli, haha, men jag har nog inte fått lika mycket gjort som jag hade hoppats. Kommande vecka kommer att bli riktigt stressig, men det ska nog gå. Det kan dock hända att bloggen kanske måste vila någon dag på grund av detta.

Umgås med vänner - Jaa, detta har jag gjort! Inte riktigt lika mycket som jag hade velat här heller, men så är det med fullspäckade dagar och tidtabeller som går i kors.

Njuta av våren - Nå njutit har jag verkligen gjort de dagar som varit fina. Att gå på promenader har jag tyvärr inte heller hunnit med så mycket, men istället har jag t.ex. fått vara mycket ute när jag vikarierat på dagis och eftis. Och jag njuter av våren varje vaken sekund faktiskt, de dagar som det är vår, det vill säga. Haha.

Gå igenom och redigera så många bilder som möjligt - Här syns också den kära tidsbristen. Visst har jag fått en del bilder genomgångna och redigerade, men mitt mål att få alla bilder färdiga innan jag åker till Singapore är än så länge väldigt långt borta.

Haha, har jag haft tid med något alls? Vad är det jag gjort som lett till att jag inte haft tid med listan ovan? Vad säger mina mobilbilder om månaden?

Jag har återupptäckt hur mycket jag tycker om mitt hår efter att jag haft det i flätor. Jag har vågat lämna mössan, halsduken och handskarna hemma några gånger. Och en liten flicka sa till sin mamma att jag är fin, när jag såg ut som på bilden till vänster. Mjukiskläder, slarvigt flätat hår, och i det skedet hade jag dessutom åkt buss i två-tre timmar. Ibland är man fin när man minst anar det. Barn är nog för härliga de. När jag sa till flickan att hon också är fin svarade hon "Jag vet" och sprang iväg haha.

Jag har börjat njuta av att bo ensam. Som på bilden till vänster såg det ut hos mig under påsken när jag storstädade och fixade i ordning mitt sovrum. Det ledde till att mitt andra rum blev nästan tomt och används nu som danssal. Lediga väggar är lyx för mig - då kan jag ligga och tänja!

Jag har suttit på caféer och restauranger med en av de bästa - och druckit det godaste isteet någonsin - och en årsfest har jag också hunnit med. En fest som bl.a. ledde till ett blogginlägg som nu är mitt tredje mest lästa inlägg!

Ibland har jag känt mig ensam men oftast har jag gått omkring med en oförståelig lycka inom mig. När ensamheten tillsammans med PMS försökte gripa tag i mig lugnade jag ner mig med Voice of Finland och färgläggning - jag rekommenderar! Bilden till höger är från i torsdags efter danstimmen när jag kände mig så lycklig och tyckte att vädret var underbart trots att det regnade. Det var ett fint sommarregn, solen sken och det var väldigt skönt i luften.

Är min lägenhet så här fin nu? Nej, första bilden är från IKEA och andra är hos mamma. Men jag har känt en stor inspiration och lust att köpa hem blommor och andra fina dekorationer till våren. Jag står dock emot lusten, eftersom det känns onödigt att köpa mycket nu innan Singapore. Kanske jag ännu faller för någon blombukett i något skede, vem vet haha. Men jag åkte alltså nu detta veckoslut faktiskt och hälsade på familjen - kul att få njuta av blommor där åtminstone! Haha.

Vilken bild ska bort? Haha. Vädret har verkligen testat folks gränser denna månad. Jag trodde att min bror skulle slå sönder huset igår när det såg ut som på mittenbilden. Jag själv tycker dock det är onödigt att bli sur och arg och upprörd, istället njuter jag för fullt när våren visar sin bästa sida. Nu är snön borta igen och jag hoppas att maj ska bjuda på många ljuvliga vårdagar!

Jag har inte varit så bra på att ta vardagsbilder i april märker jag. Men det kan bero på att förutom det här ovan har min månad mest bestått av studier, jobb mestadels på dagis (det har varit underbart!), och danskvällar. En riktigt bra månad, och mest tacksam är jag över hur mycket jag fått jobba. Imorgon börjar maj och då tar vi nya tag!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Dansens dag

Unkio - Gruppstryka - del 9 - 2013

Igår var jag och tittade på hemortens egna danser-uppvisning. Otroligt fina danser, och jag grät genom största delen av föreställningen. När det var slut kom ett stort behov av att gråta riktigt ordentligt, och jag hade svårt att samla mig. Jag ville ju prata med mina gamla dansvänner och inte bara gråta, haha. Men det var svårt.

Jag grät för att danserna var vackra med viktiga budskap. Alla dansade med så mycket känsla. Jag grät för att så många av dem flyttar till hösten och därför slutar dansa här (jag vet inte varför det gör mig så ledsen för jag flyttade ju själv för tre år sedan, inte är ju jag där mera). Och jag grät för att jag saknar det så extremt mycket. Visst dansar jag ännu, men dansen här på hemorten är så mycket mer än dans. Och det finns ingen danslärare som min danslärare här.

Idag är det dansens dag, och för att fira det tänkte jag dela med mig av några gamla dansuppvisningar. Från äldst till nyast. Hoppas du har en bra dag!

Den som lyser upp när hela världen har slocknat - 2012

Styrka inifrån - 2013

Uniko - Gruppstyrka - del 3 - 2013

Uniko - Gruppstyrka - del 5 - 2013

Problem - 2013

Våga vara annorlunda - 2013

Mitt emellan svart och vitt - 2014

Tack, nu vet jag hur man lever - 2014

Slå dig fri - 2014

Du väntar väl på mig? - 2015

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Dans

Gillar

Kommentarer

Förälskad

När min psykologilärare i gymnasiet pratade om hur det är att vara kär var jag lite skeptisk. Hon pratade om hur allting känns underbart, hur man gläds åt varje liten sak och hur man tycker att till och med regn och storm är härligt väder. Om hur man ser allting genom hjärtformade rosa glasögon. Det som gjorde mig skeptisk var att jag tyckte inte att man behövde vara kär för att känna så där. Hon beskrev känslor och beteenden som jag kände igen hos mig själv. Men jag var inte kär.

Nu har jag dock insett att kanske det faktiskt är kärlek och förälskelse som frambringar dessa sprudlande lyckokänslor i mig också. Skillnaden är bara att jag trodde att hon talade om att vara kär i en annan person. Det gjorde hon nog i och för sig säkert också. Men jag går inte runt och är kär i någon särskild person för tillfället. Jag är förälskad i livet.

De senaste veckorna har jag mått så otroligt bra. Jag går omkring med glädje i hela kroppen och ett leende på läpparna. Jag känner inspirationen flöda och varje liten blomma jag ser fyller mig med lyckorus. Naturen doftar så gott och solen är ljuvlig. Jag har lust med allting och jag dansar fram på gatorna. Jag känner enorm tacksamhet till livet och alla underbaringar som jag får dela det med.

Trevlig helg, ta hand om dig! Kramar // Unia ❤

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer