En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Mina tre favoritbloggar just nu

I veckans bloggutmaning uppmanar @LisaDavidsson oss att uppmärksamma tre bloggar som vi gillar. Jag hade en lång period som jag inte alls läste bloggar på grund av tidsbrist, men i och med att jag mera aktivt tagit tag i min egen blogg igen har jag också försökt hitta bloggar jag gillar och som inspirerar mig. Dessa tre är mina favoriter just nu:

World of Wanderlust

Brooke Saward kommer nog aldrig att sluta inspirera mig. Jag hittade hennes blogg för något år sedan, och jag var fast i flera timmar. Hon har rest hur mycket som helst och vilket land jag än tänker på att besöka har hon skrivit om. Dessutom har hon öppnat mina ögon för så många flera länder att besöka, länder som jag tidigare inte visste något om. Hennes inlägg är fulla av underbara bilder och superbra tips. Även när hennes inlägg handlar om annat än resor skriker de av inspiration och ljus, jag älskar hennes sätt att blogga! Besök hennes blogg --> HÄR <--

Nicole Svensson

Nicole har jag följt nu i något år (jag är så dålig på att hålla koll på tiden, haha) och hon ger mig känslan av att det är så kul att lära känna andra människor här i bloggvärlden. Nicole har inspirerat mig massor genom hennes blogg, och inläggen har så gott som alltid en väldigt positiv och ljus ton. Det som gör att jag gillar hennes blogg lite extra är att Nicole verkar vara en så omtänksam och god person, och inläggen har en ganska stor bredd vilket gör att jag aldrig tröttnar. Inläggen får mig ofta att känna mig glad, varm och inspirerad. Besök hennes blogg --> HÄR <--

Lisa Davidsson Helin - Mamma till Thea

Sist men inte minst vill jag verkligen uppmärksamma ägaren till hela bloggutmaningen. Det är inte speciellt länge sedan jag hittade Lisas blogg, men jag började följa henne från första gången jag hamnade där. Jag har lite roligt åt mig själv för att jag börjat läsa mammabloggar, eftersom att bli mamma är så långt från min egen verklighet ännu, men det finns något i Lisas blogg som jag verkligen gillar supermycket. Förutom härliga och otroligt söta bilder bjuder hon på en stor variation av inlägg som inte endast handlar om att vara mamma. Hon inspirerar mig mycket både bloggmässigt, personmässigt, fotomässigt och matmässigt, haha. Lisas inlägg är alltid intressanta att läsa, och jag älskar hur hon lyfter fram andra bloggare och bara är full av kärlek, känns det som. Besök hennes blogg 
​--> HÄR <--

Har du någon blogg som du gillar lite extramycket? Låt mig veta, eller varför inte delta själv i utmaningen och gör ett inlägg om tre bloggar du vill uppmärksamma!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

TBT: Sommar på gungan || Juli 2016

Många av er har kommenterat det, men alltså nu känner jag det själv också; ÅH så dessa bilder får mig att längta till sommaren!

Min resekompis och jag på Åland. En fördel med att ibland umgås med fler än en vän åt gången är nog att man kan ta bilder tillsammans, haha. Och den där gungan var nog en bra fotoplats tycker jag. Rolig att klättra omkring på åtminstone, haha.

Det är inte länge jag klarar av att stå eller sitta normalt på bilder, haha. Jag undrar om S önskar att jag ibland bara kunde vara stilla? Haha

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Vad hände med mitt immunförsvar?

Solen skiner och dagarna är alldeles härliga. Ändå är jag hur trött som helst och orkar inte göra någonting. Ännu på måndagen var jag riktigt pigg och på gott humör, men igår och idag har jag varit helt slut. Snoret rinner, halsen är fast och huvudet tungt. Jag som nästan aldrig brukar vara sjuk är nu förkyld IGEN. Det var ju inte alls länge sedan sist?! Jag avskyr att vilja gå ut i solen, och VILJA GÅ PÅ BALETT, men att kroppen inte tillåter det. Jag hoppas att det här går snabbt över så att jag sedan kan njuta fullt ut av våren.

Nu ska jag göra mina måsten undan för kvällen - diska, duscha, äta - och sedan ska jag bara ta det lugnt med te och smoothie och gå och lägga mig tidigt. På veckoslutet ska jag jobba på ett evenemang för familjer med barn som har funktionsnedsättning, så det gäller att bli frisk nu!

Ha det fint mina vänner.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer