En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Bouldering, två årstider och en telefon som gör mig vackrare

Idag ligger jag i sängen med både förkylning och mensvärk. Vad passar då inte bättre än att titta tillbaka på månaden som gått? Så här har februari varit för mig - enligt mina bilder:

Min mobil gick sönder så jag köpte en ny. Och för en tid var jag beroende av att färglägga i min målarbok för vuxna.

Våren kom och jag njöt av solen.

Sedan kom vintern tillbaka och jag njöt av snön både i solsken, mörker och snöstorm.

På väg till en arbetsintervju blev jag förfärad över hur mycket min nya mobils selfie-funktion ville ändra på mitt ansikte. Har era mobiler också "gör vackrare"-funktionen? Sjukt!

Jag har ätit god mat, både hemma och på restaurang.

Jag firade Alla hjärtans dag på isen med utisarna och internationella utskottet, och vi fick njuta av personer som faktiskt kan skrinna.

Igår var jag med min ämnesförening på bouldering, så kul! Men huh så tungt! Och lite skrämmande, hehe. Har ni klättrat någon gång?

Det som inte syns på bild är främst all tid som jag suttit vid datorn. Det har varit en massa ansökningar som ska skickas hit och dit, skolarbete, och så jag jag ju bloggat varje dag. Bra jobbat till mig själv! Haha. Annat som min månad har bestått mycket av är möten, simning, lägenhetsjakt, utisprogram, statistik, för mycket bra på TV, och underbara danstimmar. Jag är så lycklig över att dansen blivit en större del av mitt liv igen!

Har ni haft en bra månad?

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Ditt liv är ditt

Ibland känns det som om vi glömmer bort att vi faktiskt lever. Att vi bara rullar på, kommer in i en rutin och lever där utan att alls tänka. Men att vi lever är ju fantastiskt. Och jag hoppas att du kan ta vara på livet och leva ditt liv just för dig. Ibland händer det lätt att man fastnar i alla förväntningar omkring en och börjar leva bara för att göra andra glada. Men kom ihåg att ditt liv faktiskt är ditt. Alla har sina egna liv så du behöver inte leva någon annans. I slutändan är det ändå endast du som är fast i ditt liv. Varför då inte fokusera på att leva så som just du vill? Ditt liv är till för DIG.

Jag hoppas att ni alla får en underbar vecka!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Sista deltävlingen i Mello - Loreen bäst av alla

Så här trodde jag att det skulle gå i Melodifestivalen igår:

7:de - Sara Varga och Juha Mulari - Du får inte ändra på mig
6:e - Les Gordons - Bound to fall
5:e - Alice - Running with Lions

Till andra chansen:

Axel Schylström - När ingen ser
Wiktoria - As I lay me down

Till final:

Jon Henrik Fjärllgren feat. Aninia - En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
Loreen - Statements

Själv hade jag inte så väldigt stor skillnad, förutom att jag verkligen ville att Loreen skulle gå till final. En värld full av strider hade jag först lite blandade känslor för, jag tycker om både Jon Henriks delar och Aninias del, men det kändes som två olika låtar. Det räddades dock mot slutet när de möts och hela låten lyfter - då bestämde jag mig för att jag nog gillar den. Väldigt fin show och en stark låt.

Alice gillade jag verkligen också. Jag gillade låtens tema och den växte mot slutet. Dessutom såg Alice så härligt glad ut ju! Les Gordons förhåller jag mig fullständigt neutral till, deras låt väckte liksom ingenting i mig. Men det brukar ofta finnas en låt som denna med i Melodifestivalen, haha.

Eftersom jag älskade Wiktoria och Save me förra året hade jag ganska höga förväntningar på henne, och det var väl därför jag blev lite besviken. Det är inget fel på As I lay me down, jag tycker nog om låten, men den påminner väldigt mycket om Save me och därför trodde jag att det inte skulle bära ända till finalen med Jon Henrik Fjällgren och Loreen som motståndare. Där hade jag fel, haha.

När Axel Schylström uppträdde med När ingen ser insåg jag att detta var den svenska poplåten som jag väntat på varje vecka. Han hör hemma i andra chansen, haha. Själv hade jag kanske skickat Alice dit istället, men jag gillar nog också När ingen ser.

Spring för livet som Sara Varga uppträdde med år 2011 älskar jag än idag. Du får inte ändra på mig tycker jag att var en helt söt låt, men den saknade nog en del för att jag riktigt skulle tycka om den. Hur svenskar uttalar Juha Mulari tycker jag också att är lite sött, haha.

Men sedan kom då äntligen Loreen. Jag är knappast den enda som med spänning väntat på att få se vad hon skulle bjuda på ända sedan det avslöjades att hon skulle komma tillbaka till Melodifestivalen. Jag förstod att det måste vara något riktigt speciellt, för annars skulle hon inte ställa upp så här kort efter Euphoria. Och visst var det speciellt! Jag tänkte på Sia. Jag rös långt efter att låten var slut. Vilken show och vilken låt och vilket budskap! Loreen är verkligen fantastisk. En underbar förebild. Hon tog andan ur mig en gång till och jag tycker att hon är den absolut bästa i årets Melodifestival - i år igen. Jag förstår om hon inte vinner eftersom hon ändå vann hela Eurovision för bara fem år sedan, men hon skulle förtjäna en till vinst, verkligen. Jag är sjukt nervös för jag kommer inte att kunna titta på Andra chansen nästa lördag, men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får gå till final. Snälla rösta!

​Jag älskar också koreografin och hela upplägget, Loreens framförande skulle passa bra också på en dansföreställning.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer