Bouldering, två årstider och en telefon som gör mig vackrare

Idag ligger jag i sängen med både förkylning och mensvärk. Vad passar då inte bättre än att titta tillbaka på månaden som gått? Så här har februari varit för mig - enligt mina bilder:

Min mobil gick sönder så jag köpte en ny. Och för en tid var jag beroende av att färglägga i min målarbok för vuxna.

Våren kom och jag njöt av solen.

Sedan kom vintern tillbaka och jag njöt av snön både i solsken, mörker och snöstorm.

På väg till en arbetsintervju blev jag förfärad över hur mycket min nya mobils selfie-funktion ville ändra på mitt ansikte. Har era mobiler också "gör vackrare"-funktionen? Sjukt!

Jag har ätit god mat, både hemma och på restaurang.

Jag firade Alla hjärtans dag på isen med utisarna och internationella utskottet, och vi fick njuta av personer som faktiskt kan skrinna.

Igår var jag med min ämnesförening på bouldering, så kul! Men huh så tungt! Och lite skrämmande, hehe. Har ni klättrat någon gång?

Det som inte syns på bild är främst all tid som jag suttit vid datorn. Det har varit en massa ansökningar som ska skickas hit och dit, skolarbete, och så jag jag ju bloggat varje dag. Bra jobbat till mig själv! Haha. Annat som min månad har bestått mycket av är möten, simning, lägenhetsjakt, utisprogram, statistik, för mycket bra på TV, och underbara danstimmar. Jag är så lycklig över att dansen blivit en större del av mitt liv igen!

Har ni haft en bra månad?

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Ditt liv är ditt

Ibland känns det som om vi glömmer bort att vi faktiskt lever. Att vi bara rullar på, kommer in i en rutin och lever där utan att alls tänka. Men att vi lever är ju fantastiskt. Och jag hoppas att du kan ta vara på livet och leva ditt liv just för dig. Ibland händer det lätt att man fastnar i alla förväntningar omkring en och börjar leva bara för att göra andra glada. Men kom ihåg att ditt liv faktiskt är ditt. Alla har sina egna liv så du behöver inte leva någon annans. I slutändan är det ändå endast du som är fast i ditt liv. Varför då inte fokusera på att leva så som just du vill? Ditt liv är till för DIG.

Jag hoppas att ni alla får en underbar vecka!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Sista deltävlingen i Mello - Loreen bäst av alla

Så här trodde jag att det skulle gå i Melodifestivalen igår:

7:de - Sara Varga och Juha Mulari - Du får inte ändra på mig
6:e - Les Gordons - Bound to fall
5:e - Alice - Running with Lions

Till andra chansen:

Axel Schylström - När ingen ser
Wiktoria - As I lay me down

Till final:

Jon Henrik Fjärllgren feat. Aninia - En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
Loreen - Statements

Själv hade jag inte så väldigt stor skillnad, förutom att jag verkligen ville att Loreen skulle gå till final. En värld full av strider hade jag först lite blandade känslor för, jag tycker om både Jon Henriks delar och Aninias del, men det kändes som två olika låtar. Det räddades dock mot slutet när de möts och hela låten lyfter - då bestämde jag mig för att jag nog gillar den. Väldigt fin show och en stark låt.

Alice gillade jag verkligen också. Jag gillade låtens tema och den växte mot slutet. Dessutom såg Alice så härligt glad ut ju! Les Gordons förhåller jag mig fullständigt neutral till, deras låt väckte liksom ingenting i mig. Men det brukar ofta finnas en låt som denna med i Melodifestivalen, haha.

Eftersom jag älskade Wiktoria och Save me förra året hade jag ganska höga förväntningar på henne, och det var väl därför jag blev lite besviken. Det är inget fel på As I lay me down, jag tycker nog om låten, men den påminner väldigt mycket om Save me och därför trodde jag att det inte skulle bära ända till finalen med Jon Henrik Fjällgren och Loreen som motståndare. Där hade jag fel, haha.

När Axel Schylström uppträdde med När ingen ser insåg jag att detta var den svenska poplåten som jag väntat på varje vecka. Han hör hemma i andra chansen, haha. Själv hade jag kanske skickat Alice dit istället, men jag gillar nog också När ingen ser.

Spring för livet som Sara Varga uppträdde med år 2011 älskar jag än idag. Du får inte ändra på mig tycker jag att var en helt söt låt, men den saknade nog en del för att jag riktigt skulle tycka om den. Hur svenskar uttalar Juha Mulari tycker jag också att är lite sött, haha.

Men sedan kom då äntligen Loreen. Jag är knappast den enda som med spänning väntat på att få se vad hon skulle bjuda på ända sedan det avslöjades att hon skulle komma tillbaka till Melodifestivalen. Jag förstod att det måste vara något riktigt speciellt, för annars skulle hon inte ställa upp så här kort efter Euphoria. Och visst var det speciellt! Jag tänkte på Sia. Jag rös långt efter att låten var slut. Vilken show och vilken låt och vilket budskap! Loreen är verkligen fantastisk. En underbar förebild. Hon tog andan ur mig en gång till och jag tycker att hon är den absolut bästa i årets Melodifestival - i år igen. Jag förstår om hon inte vinner eftersom hon ändå vann hela Eurovision för bara fem år sedan, men hon skulle förtjäna en till vinst, verkligen. Jag är sjukt nervös för jag kommer inte att kunna titta på Andra chansen nästa lördag, men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får gå till final. Snälla rösta!

​Jag älskar också koreografin och hela upplägget, Loreens framförande skulle passa bra också på en dansföreställning.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer