En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Peter Hollens & Mike Tompkins

Alltså de här två killarna... Fantastiska!

Ta hand om dig,

Unia <3

  • Musik

Gillar

Kommentarer

#nouw30daychallenge

Jag vet inte hur många listor på "blogginlägg jag ska skriva" jag har gjort och aldrig fullbordat. Men nu tänker jag göra en lista och följa mina planer! Om du själv är bloggare här på nouw har du antagligen lagt märke till #nouw30daychallenge som går ut på att blogga varje dag i 30 dagar (fr.o.m. första februari) för att utvecklas i sitt bloggande. Superroligt tycker jag! Eftersom jag verkligen vill förbättra min blogg och också komma underfund med en hurdan blogg jag vill ha tänker jag naturligtvis delta. Det kommer att bli en utmaning att hitta tid till det, men det kommer att vara värt det och ingenting är omöjligt. Mina mål för de 30 dagarna är:

Uppdatera min profil och min design
Jag gillar min design, men den ser inte helt ut som jag vill och jag känner att den behöver piffas upp lite. Min profil vill jag att ska ge en bättre bild av mig och min blogg.

Publicera inlägg som jag planerat att skriva
Bl.a. om att överleva ensamhet och om att inte försöka p.g.a. rädsla för att misslyckas.

Hitta olika sätt för att inspirera andra genom min blogg
Mitt huvudsakliga syfte med bloggen är att inspirera andra, men för tillfället har jag inte ens en kategori som heter inspiration.

Påbörja några regelbundna rutiner för bloggen
T.ex. att varje torsdag ha Throwback Thursday. På så sätt blir det lättare att förbereda några inlägg i förtid och att hålla en regelbunden bloggning.

Satsa mera på bilderna i alla inlägg
Eftersom jag tycker om att fota publicerar jag ju ganska många bildinlägg, men jag vill bli bättre på att ta kamerabilder också till "vanliga" inlägg, alltså inlägg där fokuset inte ligger på bilderna. Min mobil tar väldigt dåliga bilder, och jag har ju en bra kamera. Så - fokusera mera på utseendet av varje inlägg.

Hitta balans och min egen nisch
Jag vill erbjuda mera varierande inlägg och samtidigt få en mera enhetlig blogg. Inte publicera bara bildinlägg, bara vardagsinlägg, bara musikinlägg... Utan variera innehållet och hitta en balans. Och verkligen hitta min egen stil att blogga och skapa den blogg jag vill ha. Det här tror jag att man inte kan nå på något annat sätt än att verkligen blogga varje dag, då ser man vart man är på väg och kan påverka riktningen.

Jag hoppas att ni vill följa med mig och se hur min blogg utvecklas. Tror ni att jag kan nå dessa mål inom 30 dagar? Åtminstone är jag inspirerad och taggad! Välkomna med på resan.

Om du vill läsa mera om utmaningen kan du klicka här .

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Hemmakväll

När jag vaknade idag kände jag att det här är en pysseldag. Jag hade hoppats på att vädret skulle vara lika ljuvligt som igår eftersom jag igår hade städdag och inte hann vara ute så mycket, men idag var det grått, dimmigt och regnigt utomhus. Då får man istället göra det mysigt inomhus! Efter frukosten tände jag ljus i sovrummet och började organisera mina framkallade foton. Med släkten har vi diskuterat att det inte kommer att finnas några fysiska bilder från vår generation, men jag brukar faktiskt framkalla foton nu som då. Jag älskar att sitta och titta på bilder, och fotoalbum är ju mycket trevligare än att kolla från en dator, åtminstone enligt mig. Jag har ett album där jag samlat bilder från mitt liv, från när jag var ett litet barn, och det uppdaterade jag med foton från de senaste åren idag. Det är sällan jag tar mig tid för sånt, men nu medan jag har det så här lugnt känner jag att jag vill passa på att göra sådant som jag ofta planerar när jag inte har tid. Jag valde också ut bilder som jag ska sätta till min må bra-bok (som än så länge bara har två sidor, haha).

Resten av dagen har jag haft lite svårt att bestämma mig för vad jag ska göra, och hoppat lite från det ena till det andra. Men jag har bland annat hittat mitt vaccinationskort (stolt), kollat på lägenheter, rensat bland mina papper, läst uppsatser som jag skrev i gymnasiet, letat efter stipendiemöjligheter för mitt utbyte (berättar mera om det en annan gång), och fixat en massa smått och gått. Nu på kvällen har jag bakat pizza och ritat balettsiluetter. Jag gillar att rita i och smycka ut min kalender, men jag är verkligen dålig på att rita, så idag letade jag upp balettsiluetter på google och ritade igenom från datorskärmen, haha. På så sätt har jag nu flera nya modeller att växla mellan när jag skriver in baletten i min kalender. Det är så kul och avslappnande att rita, även om jag inte gör det på fri hand.

Jag vill inte att dagen ska ta slut ännu så nu tänker jag endera börja pyssla med min resebok eller förbereda några blogginlägg för framtiden. Hmm... Haha, alltså det har verkligen varit skönt att ha en sådan här dag, inget inplanerat och inga måsten. Det behövdes. Hoppas du också haft en fin lördag.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer