Courage is not having the strength to go on; it is going on when you don't have the strength.

Vilken höst det varit! Nog har jag ju förut också tyckt att jag har mycket att göra, men allt annat har ju varit hur lugnt som helst jämfört med detta. Också början av hösten, som jag då tyckte att var totalt galen, var relativt lugn jämfört med andra halvan. Den senaste tiden hann jag inte sova, duscha, städa, dansa, eller knappt andas. TVÅ nätter satt jag uppe till klockan sju och skrev. Fick jag gå och lägga mig före klockan tre tyckte jag att jag blev färdig tidigt. Det har alltså varit TOTALT GALET. Men det konstigaste har kanske ändå varit att jag mått bra. Haha det låter ju lite hemskt att jag tycker att det är konstigt, men alltså jag har inte ens stressat så mycket. Några dagar kände jag att jag inte skulle orka längre, men det varade inte länge. Annars har jag varit på gott humör så gott som hela tiden, och också nätterna jag suttit uppe har jag känt mig riktigt sprallig haha. Det har varit en intressant upplevelse att se hur mycket jag klarar av. Det har ju inte varit bara studier, utan också tutorgrejer, Borderline-styrelsegrejer, och en massa annat. Så det har varit mycket roligt. Och kurserna jag haft har också varit väldigt intressanta och lärorika. Jag har lärt mig massor! Bäst har mina kurser om barn och familjer i risk varit. Nu ser jag varje växelverkan mellan föräldrar och barn ute på stan, i bussen, i affären... Det går inte att stänga av analyserandet när jag väl lärt mig så mycket, hehe.

Även om jag mått bra och det varit en otroligt kul höst, mycket tack vare de fina människorna omkring mig gissar jag, så har det nog varit väldigt skönt att nu fått komma hem till familjen och landet och bara koppla av över julen. Jag har sovit över tio timmar varje natt nu i fem nätter, ofta över elva timmar till och med haha. Jag antar att jag behöver det. Jag har varit här över julen och vi har haft det riktigt skönt och mysigt. Jag har träffat släktingar som jag inte sett på jag vet inte hur länge. Mamma och jag har varit ut och gå med hundarna nästan varje dag och med brorsorna har vi spelat mycket sällskapsspel. Annars har jag mest bara sovit.

Jag hoppas att du också haft en riktigt fin jul, och njuter de sista dagarna av 2016.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

God Jul ♥

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Lucia ♥

Hejsan hoppsan, tro det eller ej men jag lever ännu. Den här hösten har varit totalt GALEN, jag trodde att början av hösten var fullspäckad men det var ju ingenting mot vad de senaste veckorna/månaderna har varit. Jag ska blogga mera om denna tid senare, men för att ge er en liten bild kan jag berätta att jag inte har varit på dans, varken balett eller nutidsdans, på TRE VECKOR, och jag är inte den som skippar mina danstimmar utan orsak. Gissa om jag blivit tokig?! Flera onsdagkvällar har jag gråtit för att jag inte hunnit gå till baletten... Och för att övertyga er ännu mera om att jag haft fullt upp kan jag berätta att jag en natt satt och skrev till kl. 6:40 följande morgon... Och då hade jag börjat kl. 8 på morgonen. MEN det skulle jag inte blogga om nu. Lyckligtvis har jag nu bara en föreläsning och två uppsatser kvar, sedan är det lite ledigt.

Idag är det en av mina favoritdagar på året - Lucia. Har du firat Lucia idag? Jag var med min fina fina vän och titta på Finlands Lucia, som i år faktiskt är en av mina vänner. Det var SÅ FINT! Gåshud över hela kroppen flera gånger, alla sjöng så fint och det är alltid så stämningsfullt. Dessutom hölls riktigt fina tal om Lucia och hennes ljus. Lucia är en så härlig tradition, och sprider värme och ljus till så många. Jag blev så inspirerad av hela Luciaföljet och skulle älska att själv vara med och sprida kärleken. Jag har varit Lucia många gånger under min uppväxt ("Undrar varför..." skämtade min fina klasskompis idag haha), och tärna säkert lika många, och jag saknar det faktiskt. Det är nog något alldeles speciellt med Lucia.

Tack för den fina Luciaupplevelsen jag fick idag, jag är stolt över vår Lucia. Hoppas att också ni har haft en bra dag. Kämpa på, snart är det jullov!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer