Oktober

Om man har en blogg i The Sims (3) gäller det att göra en massa roliga saker så att man har något att blogga om. Jag skulle troligtvis få en väldigt känd blogg om jag levde i Sunset Valley, för det händer så mycket i mitt liv nu haha. Tyvärr är dock händelserna så många att jag aldrig har tid för att blogga om dem. Sista oktober hade jag tänkt visa er en tillbakablick på månaden, men jag hann aldrig slutföra inlägget haha. Idag är det snöstorm och full vinter utomhus (och jag njuter för fullt), men låt oss titta tillbaka på min oktober:

Oktober var helt galen, inte en ledig stund känns det som haha. Det var massor av studier, men jag hann också med mycket annat:

Berlin

De tre första dagarna av oktober var jag i underbara Berlin med några studiekompisar. Det var vår ämnesförening Borderline (som jag är sekreterare i) som ordnade studieresan dit. Och vilken lyckad resa det blev! Det var min andra gång i Berlin, och jag blir bara mer och mer förälskad. Där finns så mycket och det är så vackert! Jag tog en massa bilder som ni får se flera av senare.

Borderline getaway

Ett dygn i skogen tillsammans med några studiekompisar. Det var min första vandring med ordentlig packning, och jag var lite orolig eftersom min rinkka (ryggsäck) var så stor, och det kändes som om jag skulle falla bakåt om jag slappnade av med den på ryggen. Men vet ni vad? Det var inte alls så jobbigt. Med min klasskamrat som perfekt vildmarksguide fick jag tyngden helt bort från axlarna (vilket i och för sig ledde till blåmärken på mina höfter istället, hehe), och såklart var min uthållighet också till hjälp. Jag var överraskad över hur mycket tyngden på ryggen påverkade hela kroppen, hur tungt det till exempel var för benen att gå upp för backar. Men oj så det var roligt! Jag har alltid velat gå på vandringar och övernatta under bar himmel, och nu när jag gjort det en gång vill jag bara fortsätta. Det var min första gång också att sova så där "vilt", med bara en presenning som vindskydd (och regnskydd för det duggade faktiskt lite under natten). Jag var beredd på att nästan frysa ihjäl, men jag var faktiskt så bra utrustad att det bara var mina fötter som frös (men de frös verkligen massor). Det var SÅ skönt att sova utomhus! Som barn var jag på många läger och tältade mycket, vilket jag också njuter av, men detta tog nog priset. Jag är så glad för att jag fick möjligheten att uppleva detta, och jag hoppas att det blir flera gånger!

UtisMOJ

UtisMOJ - att med utisarna vara ett dygn ute på landet i en herrgård och åka traktor till bastun. Ett superlyckat äventyr, jag hade roligt! Det är inte så tokigt det här att vara internationell tutor, hehe.

Övrigt

Vi har haft andra tutor-/utisevenemang, ovan finns bilder från vår International dinner som var otroligt lyckad! En massa godheter. Den mittersta bilden är från Kulturkarnevalens staffutbildning, för jo, jag hänger fortfarande med där. Så taggad inför årets karneval! Och sedan måste jag bara nämna att jag också var i princip hela oktober tillsammans med min fina skyddsängel. Eftersom vi studerar tillsammans kan vi umgås hela dagarna trots att vi har så mycket att göra, för vi sitter helt enkelt och jobbar. Mycket trevligare än att sitta ensam, och så har man det bästa lunchsällskapet. Ett veckoslut tog vi också ledigt och bara myste tillsammans, det behövs ibland! Jag skulle knappast klara av denna höst utan henne, för att vara helt ärlig. Puss!

Det var min oktober, relativt kortfattat. Nu blickar vi framåt, snart har november också gått haha. Jag är SÅ glad över snövädret utanför, jag skulle ha lust att bara gå ut och vandra. Men istället måste jag äta, duscha och sova. Sköt om er!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

In love with the weather

Ibland måste man bara glömma allt som finns på att göra-listan, och istället gå ut och gå i solskenet. Speciellt om det ligger snö på marken.

Igår var jag på MØs konsert tillsammans med två underbara vänner, och det var en otroligt bra kväll. Det betyder dock att jag idag tillät mig själv sova länge, och vaknade kl. 12:15, hehe. Då sken solen, så jag bestämde mig för att efter frukosten gå ut på en promenad. Jag gick åtta kilometer, och det var så härligt! Även om jag visste att det fanns massor som jag borde göra tillät jag mig själv att koppla bort allt och bara njuta. Välbehövligt och skönt. Och när jag kom hem var jag så redo att börja jobba! Även om min kropp, eller speciellt mina ögon, kändes lite trötta, var min hjärna väldigt pigg och vaken. Det var till och med riktigt skönt att sätta sig vid datorn och börja jobba, för det kändes som om jag måste använda min vakenhet till något, haha. Det var den där energin som man bara får av vinterpromenader (eller skidturer). Jag ÄLSKAR vintern. Hur mycket jag än älskar alla andra årstider också, finns det inget som gör mig lycklig på samma sätt som snön. Så även om tiden inte räcker till tänker jag passa på att gå ut i denna soliga vintervärld så mycket jag kan. Gör det du också!

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Idag blev det vinter

När jag vaknade i morse var marken redan vit. Det har snöat hela dagen. Nu är det redan full vinter. På bara en dag har världen blivit helt vit. Och jag är SÅ lycklig! Även om min kalender är allt för full och det bara kommer mera saker att göra hela tiden, har jag idag gått omkring med sprudlande glädje inom mig. Julmusiken har invigts på allvar och jag hoppas av hela mitt hjärta att snön är här för att stanna. Hela jag fylls av lycka och lugn! Och det kommer jag verkligen att behöva fram till jullovet, ni kommer antagligen att märka att jag tyvärr inte kommer att ha så mycket extra tid ännu heller.

Eftersom jag blev så glad av snön, men inte har någon tid för att gå ut och fota, vill jag bjuda på några bilder från min snö-photoshoot som jag hade för nästan FEM år sedan (det verkar som om jag inte ändrats det minsta haha).

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Foto

Gillar

Kommentarer