En liten uppdatering

Ja, jag hade knäskydd för jag fick så ont i knäna.

Hej alla ni som bett mig blogga om mitt liv i Hamburg! Och hej till alla andra också, haha. Jo, att börja blogga aktivare är en av mina planer för "mitt nya liv". Men min vardag har inte riktigt börjat ännu. Det har varit en väldigt hektisk tid sedan jag kom hit till Hamburg. Vi har bekämpat tobaks- och kattkisslukt, vi har lagt en heltäckningsmatta i vårt sovrum och laminatgolv i ett annat, vi har tömt, städat och målat om Ps gamla rum, vi har flyttat, vi har hjälpt till med att tömma en annan lägenhet, vi har varit tusentals gånger till IKEA, vi har skruvat ihop ett klädskåp, en säng, en byrå, en skobyrå, ett vitrinskåp, en bokhylla och en klädhängare, vi har lyft upp våra köksbänkar och införskaffat och installerat ett kylskåp och en diskmaskin, vi har skaffat matbord och skrivbord via eBay, vi har städat, putsat och skrubbat, och därtill har vi registrerat oss i Hamburg, registrerat mig vid arbetsförmedlingen (och slösat en timme på att vänta någonstans som vi trodde att var arbetsförmedlingen), översatt mitt CV till tyska och skickat det + tusen andra dokument till en anstalt som ska hjälpa mig med att få min examen och arbetserfarenhet erkänd här, och börjat en tyskakurs. Nu har vi också skruvat isär en soffa och kommer att föra den till avfallscentralen och hämta en ny från IKEA, och naturligtvis skruva ihop den också. Huh!

Ett riktigt pro som lägger både heltäckningsmatta och laminat. ;)

Just nu känner jag dock att jag har råd med att fixa lite i min bullet journal, blogga lite, och helt enkelt ta det lite lugnare. Visst finns det ännu mycket att göra, men det är också ganska mycket jag väntar på just nu. På måndag ska jag besöka arbetsförmedlingen igen, eftersom de var för upptagna den dagen jag anmälde mig. På tisdag hämtar vi soffan. Svar angående min examen osv. får jag antagligen vänta flera veckor på. Bankkonto måste jag också vänta en stund med p.g.a. att P och jag vill förtjäna så mycket pengar som möjligt på det, haha. Visst kunde jag exempelvis söka jobb redan nu, men jag har verkligen saknat att vara kreativ och märker hur mycket min själ vårdas av att pyssla med bullet journaling, så nu tillåter jag mig faktiskt en liten paus. En ny laptop borde jag också hitta, men jag blir så överväldigad av alla alternativ online att jag tror jag går till en affär för att titta på dem istället. Städa är en annan sak jag borde göra, men min käraste vän Mensvärk är på besök och vill helst att jag sitter eller ligger just nu. Och därför bestämde jag mig alltså för att blogga nu, haha.

Välkommen hem till vårt kaos (ser lyckligtvis inte ut så här längre) och till heltäckningsmattan som jag blev väldigt nöjd med.

Egentligen hade jag tänkt blogga om alla känslor som jag gått igenom under den tid som jag hittills tillbringat i min nya hemstad, men kreativiteten förde mig till ett sånt här inlägg istället. Känslorna får vi ta i ett annat inlägg. Just nu vill jag bara säga att flera blogginlägg är på kommande, och att jag har det bra här. Hoppas allt är bra med er också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Jag behöver en ny laptop

Hur jag ser ut efter att försökt hitta en ny laptop... :) BIld från Pixaby.

Jag hade tänkt vänta tills jag får ett jobb, men min nuvarande laptop slösar så mycket av min tid nu att till och med mina nerver börjar ta slut. Den är så långsam, fryser gång på gång och ibland får jag vänta över en halv timme före jag kan börja använda min dator. Dessutom laddar inte batteriet längre utan datorn måste hela tiden vara ansluten.

Mitt problem är nu att jag inte vet så mycket om datorer och har ingen aning om vilken laptop jag ska köpa. Jag vill kunna blogga, redigera bilder, skypea och spela The Sims 4. Jag vill att min laptop ska ha en port för kamerans SD-kort, minst två USB-portar, HDMI-port och helst också en DVD-spelare. Jag vill att skärmen ska vara tillräckligt stor för att det ska vara bekvämt att blogga och redigera bilder, men också att datorn inte ska vara för tung och klumpig.

Av Influencers of Sweden har jag lärt mig att det här är något jag ska leta efter:

  • 13-17″ skärm
  • Minst 8GB RAM
  • Intelcore i5 eller i7 processor
  • SSD-hårddisk, minst 256 GB
  • "Bra, högupplöst skärm med bra färgåtergivning" (hur vet man vad som är bra?)

Därtill jag har läst om systemkraven för The Sims 4, och konstaterat att min "bloggdator" borde fungera bra för Sims, förutsatt att den också har:

  • 64-bitars Windows 10
  • Grafikkort NVIDIA GTX 650 eller bättre (minimikrav: 128 MB grafik-RAM och stöd för Pixel Shader 3.0)
  • Direct X-version: DirectX 9.0c-kompatibelt,

av vilka jag inte överhuvudtaget förstår de två sistnämnda punkterna.

Jag har alltså ganska långt uppgifterna jag behöver för att hitta en ny dator, tror jag. Problemet är att jag inte förstår vad alla siffror och bokstäver betyder när jag väl läser om en laptop. Kan någon snälla hjälpa mig? :) Det kanske goes without saying men jag vill förstås också gärna att datorn är så budgetvänlig som möjligt, utan att dra ner på kvaliteten, haha. Jag skulle verkligen vara supertacksam om någon kunde hjälpa mig ens lite!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Min sista vecka i Helsingfors

Bild från en dag för länge sedan då jag lekte turist i Helsingfors.​

Min sista vecka i Helsingfors börjar idag. Eller ja, min sista hela vecka. Flygbiljetterna är bokade och nästa vecka åker jag iväg. Turbiljett till Hamburg. Visst är det lite galet ändå?

Jag har svårt att förstå att det är så nära nu. I början av sommaren visste jag att jag inte skulle ha mycket tid i Helsingfors innan flytten. När tidpunkten för flytten lite klarnat kände jag ändå efter mitt sista läger att jag ju har massor av tid. Och nu är det bara en vecka och några dagar kvar. Galet, som sagt.

Mina känslor inför flytten har åkt berg- och dalbana. Ofta har jag känt den där enorma glädjen som jag försökte beskriva i mitt förra inlägg. Men det är väl helt naturligt att en flytt till ett annat land inte alltid känns som det självklara rätta beslutet. Hur ska flytten ordnas? Kommer jag att få ett jobb? Kommer jag att hitta vänner? Kommer min pojkvän och jag att trivas tillsammans? Är detta verkligen smart? Jag kan ju inte ens språket! Jag har vänt mig om och blundat för en massa jobbannonser här i Finland som råkat komma i min väg, och ibland gripits av panik över min dumdristighet: Det skulle ju vara så mycket enklare att stanna.

Jag är dock inte en person som alltid väljer den enklaste vägen. Jag har varit redo att flytta från Finland sedan början av gymnasiet. Att jag flyttar utomlands kommer inte som överraskning till någon, snarare säger alla att man visste att det skulle hända. Finland är ett fantastiskt land på många sätt, men inte landet där jag ska leva hela mitt liv. Jag har länge längtat bort. Och speciellt bort från Helsingfors. Visst, jag kan erkänna att jag kanske aldrig gav Helsingfors en ärlig chans. Att Helsingfors fick en tuff uppgift som mitt nya hem efter mitt halvår i Singapore. Men det bara är så, jag trivs inte i Helsingfors. Speciellt inte i den stadsdel där jag bor. Men det planerar jag faktiskt att skriva ett eget inlägg om.

Trots att det alltså naturligtvis förekommer grubbel och rädsla också i en så bekymmerlös själ som min, tvivlar jag aldrig på allvar på mitt beslut att flytta till Hamburg. Visst, man kan aldrig veta hur det blir. Kanske kommer jag att avsky det, men det tvivlar jag starkt på. Och oberoende av hur det blir vill jag ju prova! Jag ser så mycket fram emot den nystart som väntar bakom hörnet. Att få bygga upp en ny vardag, ett nytt liv. Och att få lämna Helsingfors bakom mig och börja kalla Hamburg för hem istället.

En sång som går på repeat under mina mera osäkra stunder.

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Oktober

Om man har en blogg i The Sims (3) gäller det att göra en massa roliga saker så att man har något att blogga om. Jag skulle troligtvis få en väldigt känd blogg om jag levde i Sunset Valley, för det händer så mycket i mitt liv nu haha. Tyvärr är dock händelserna så många att jag aldrig har tid för att blogga om dem. Sista oktober hade jag tänkt visa er en tillbakablick på månaden, men jag hann aldrig slutföra inlägget haha. Idag är det snöstorm och full vinter utomhus (och jag njuter för fullt), men låt oss titta tillbaka på min oktober:

Oktober var helt galen, inte en ledig stund känns det som haha. Det var massor av studier, men jag hann också med mycket annat:

Berlin

De tre första dagarna av oktober var jag i underbara Berlin med några studiekompisar. Det var vår ämnesförening Borderline (som jag är sekreterare i) som ordnade studieresan dit. Och vilken lyckad resa det blev! Det var min andra gång i Berlin, och jag blir bara mer och mer förälskad. Där finns så mycket och det är så vackert! Jag tog en massa bilder som ni får se flera av senare.

Borderline getaway

Ett dygn i skogen tillsammans med några studiekompisar. Det var min första vandring med ordentlig packning, och jag var lite orolig eftersom min rinkka (ryggsäck) var så stor, och det kändes som om jag skulle falla bakåt om jag slappnade av med den på ryggen. Men vet ni vad? Det var inte alls så jobbigt. Med min klasskamrat som perfekt vildmarksguide fick jag tyngden helt bort från axlarna (vilket i och för sig ledde till blåmärken på mina höfter istället, hehe), och såklart var min uthållighet också till hjälp. Jag var överraskad över hur mycket tyngden på ryggen påverkade hela kroppen, hur tungt det till exempel var för benen att gå upp för backar. Men oj så det var roligt! Jag har alltid velat gå på vandringar och övernatta under bar himmel, och nu när jag gjort det en gång vill jag bara fortsätta. Det var min första gång också att sova så där "vilt", med bara en presenning som vindskydd (och regnskydd för det duggade faktiskt lite under natten). Jag var beredd på att nästan frysa ihjäl, men jag var faktiskt så bra utrustad att det bara var mina fötter som frös (men de frös verkligen massor). Det var SÅ skönt att sova utomhus! Som barn var jag på många läger och tältade mycket, vilket jag också njuter av, men detta tog nog priset. Jag är så glad för att jag fick möjligheten att uppleva detta, och jag hoppas att det blir flera gånger!

UtisMOJ

UtisMOJ - att med utisarna vara ett dygn ute på landet i en herrgård och åka traktor till bastun. Ett superlyckat äventyr, jag hade roligt! Det är inte så tokigt det här att vara internationell tutor, hehe.

Övrigt

Vi har haft andra tutor-/utisevenemang, ovan finns bilder från vår International dinner som var otroligt lyckad! En massa godheter. Den mittersta bilden är från Kulturkarnevalens staffutbildning, för jo, jag hänger fortfarande med där. Så taggad inför årets karneval! Och sedan måste jag bara nämna att jag också var i princip hela oktober tillsammans med min fina skyddsängel. Eftersom vi studerar tillsammans kan vi umgås hela dagarna trots att vi har så mycket att göra, för vi sitter helt enkelt och jobbar. Mycket trevligare än att sitta ensam, och så har man det bästa lunchsällskapet. Ett veckoslut tog vi också ledigt och bara myste tillsammans, det behövs ibland! Jag skulle knappast klara av denna höst utan henne, för att vara helt ärlig. Puss!

Det var min oktober, relativt kortfattat. Nu blickar vi framåt, snart har november också gått haha. Jag är SÅ glad över snövädret utanför, jag skulle ha lust att bara gå ut och vandra. Men istället måste jag äta, duscha och sova. Sköt om er!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

In love with the weather

Ibland måste man bara glömma allt som finns på att göra-listan, och istället gå ut och gå i solskenet. Speciellt om det ligger snö på marken.

Igår var jag på MØs konsert tillsammans med två underbara vänner, och det var en otroligt bra kväll. Det betyder dock att jag idag tillät mig själv sova länge, och vaknade kl. 12:15, hehe. Då sken solen, så jag bestämde mig för att efter frukosten gå ut på en promenad. Jag gick åtta kilometer, och det var så härligt! Även om jag visste att det fanns massor som jag borde göra tillät jag mig själv att koppla bort allt och bara njuta. Välbehövligt och skönt. Och när jag kom hem var jag så redo att börja jobba! Även om min kropp, eller speciellt mina ögon, kändes lite trötta, var min hjärna väldigt pigg och vaken. Det var till och med riktigt skönt att sätta sig vid datorn och börja jobba, för det kändes som om jag måste använda min vakenhet till något, haha. Det var den där energin som man bara får av vinterpromenader (eller skidturer). Jag ÄLSKAR vintern. Hur mycket jag än älskar alla andra årstider också, finns det inget som gör mig lycklig på samma sätt som snön. Så även om tiden inte räcker till tänker jag passa på att gå ut i denna soliga vintervärld så mycket jag kan. Gör det du också!

Ta hand om dig,

Unia <3

Gillar

Kommentarer

Idag blev det vinter

När jag vaknade i morse var marken redan vit. Det har snöat hela dagen. Nu är det redan full vinter. På bara en dag har världen blivit helt vit. Och jag är SÅ lycklig! Även om min kalender är allt för full och det bara kommer mera saker att göra hela tiden, har jag idag gått omkring med sprudlande glädje inom mig. Julmusiken har invigts på allvar och jag hoppas av hela mitt hjärta att snön är här för att stanna. Hela jag fylls av lycka och lugn! Och det kommer jag verkligen att behöva fram till jullovet, ni kommer antagligen att märka att jag tyvärr inte kommer att ha så mycket extra tid ännu heller.

Eftersom jag blev så glad av snön, men inte har någon tid för att gå ut och fota, vill jag bjuda på några bilder från min snö-photoshoot som jag hade för nästan FEM år sedan (det verkar som om jag inte ändrats det minsta haha).

Ta hand om dig,

Unia <3

  • Foto

Gillar

Kommentarer