Onsdagkväll ♥

Hej alla fina. Här rullar livet på. Idag är det onsdag, och för mig betyder det balett. Jag har börjat med balett den här hösten och det är så otroligt skönt tycker jag. Att få komma dit och ge allt man har i 75 minuter. Lämna allting annat och bara fokusera på just här och nu.

Idag var jag ensam hemma efter baletten. Då passade jag på att njuta fullt ut; Jag släckte lamporna, satte på avslappningsmusik (den här uppe), och tänjde riktigt ordentligt i en timme. Det var så härligt! När jag till sist låg med benen mot väggen (både rakt upp och till sidorna) tänkte jag nästan somna haha, jag behövde verkligen detta lugn. Det kändes så dumt att behöva avbryta det, att ha annat att göra ännu innan jag kan sova. Men ändå tänjer jag helst genast efter timmen.

Det som jag verkligen uppskattar är att vi på balettimmarna uppmanas att äta mycket. Vår lärare pratar om det nästan varje vecka, och idag sa vår vikarie innan vi gick att vi ska komma ihåg att äta mycket ikväll. Det är så viktigt, och idag åt jag säkert världens största portion mat. Men lite rum för frukt innan jag går och lägger mig tänker jag åtminstone låtsas att det finns kvar, hehe.

Balett, äta, tänja, äta, duscha, äta, sova.
När mina onsdagkvällar ser ut så känns livet ganska perfekt.

Kom ihåg både att äta ordentligt och att pausa nu och då ni också. (Ooh och vet ni vad?! Den första snön har fallit!!! <3)


Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Septemberbilder

Hallå! Ledsen att jag inte hört av mig på länge. Det känns som om jag har varit tvungen att sätta hela mitt liv på paus för att hinna med allt som händer. Just nu har jag en liten andningspaus, jag ska någon dag uppdatera er om allt jag gjort. Men nu vill jag bara visa er de sista av mina bilder från den där soliga promenaden i september. Snart är det redan november! Så, njut av ljuset haha.

Ta hand om dig,

Julia

Gillar

Kommentarer

Det är en galen tid

Jag minns i början av terminen när jag fyllde i min kalender, och insåg hur galna tider jag hade framför mig. Speciellt en tid kändes helt absurd:

torsdag-måndag: Berlin
torsdag: Metodologisk workshop TENT
(följande veckas) torsdag-fredag: Vildmarksdygn med Borderline (d.v.s. övernatta i skogen)
(samma) fredag: Preliminär struktur för pro-semi uppsats DEADLINE kl. 12:00
lördag-söndag: Utismoj (d.v.s. ett dygn på en herrgård med utisarna)
måndag: Utvecklingspsykologi TENT
onsdag: Attachment TENT

Totalt innefattar det där alltså tre veckor. Till varje tent hör en bok, de två sistnämnda har böcker på 724(!) respektive 340 sidor. Psykologikursen är dessutom en videoföreläsningskurs, vilket betyder att det varje vecka kommer 2x90 min föreläsningar som jag skall titta på på egen hand. När jag insåg hur lite tid jag skulle ha för allting började jag bara skratta, för det är så mycket att det inte går att greppa. Skratt är en försvarsmekanism, jag vet.

Vet ni vad? Just nu lever jag mitt i detta. Och mera har det förstås kommit till kalendern. Första tenten ÄR avklarad, tack och lov, med gott resultat. Det här veckoslutet har jag bara studerat. Att jag inte kommer att hinna med allting är helt klart. Men jag gör mitt bästa och det får bära eller brista. Ibland, som jag nämnde i förra inlägget, tar stressen över mig och jag vill bara skrika, men idag har varit en mycket bra dag. Jag vill påminna er alla om att sova ordentligt, andas ut ibland, gå på en promenad, och att studieprestationer INTE definierar ditt värde som människa. Det är viktigt att våga prioritera och att våga tillåta sig själv att misslyckas. Man behöver inte få högsta betyg, och om en tent går dåligt kan man alltid göra den igen. Min fina vän och jag talade om detta när vi träffades i fredags, att studierna inte behöver vara hela ens liv. Jag menar inte att man ska strunta i studierna och, säg, supa bort hela sin studietid, vad jag menar är att det är okej att ha ett liv vid sidan av studierna. Jag har alltid varit en skötsam elev/studerande, men jag har också (sedan gymnasiet åtminstone) alltid haft mycket annat på gång i mitt liv; Ett rikt fritidsliv. Jag själv upplever att det i själva verket stöder min studieframgång, hur skulle jag annars orka med allting?

Som ni märker, eftersom texten bara flyger iväg och börjar handla om något helt annat än jag egentligen skulle blogga om, så har jag stor blogginspiration och också mycket material för blogginlägg just nu, men som ni kanske också räknat ut har jag lite knappt om tid. En och en halv vecka kvar av denna galenskap, sedan kanske jag får lite mera utrymme i mitt liv igen. Njut av hösten fina människor!

Ta hand om dig,

Julia

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer