2019

Julen är förbi och sista dagen av 2019 är redan här. Det har varit ett väldigt annorlunda år för mig. Jag blev klar med studierna och visste för första gången i mitt liv inte vart jag ville fortsätta. Början av året gick mycket ut på att bestämma mig för vad jag ville göra efter sommaren. Att flytta till Hamburg och/eller resa till Nordamerika var de alternativ som var mest närvarande, och i maj bestämde jag mig för Hamburg. Det var en lång och känslofylld process, men så rätt. Att flytta till Hamburg är ett av de bästa beslut jag någonsin tagit och jag trivs hur bra som helst. Ibland måste man våga hoppa in i det okända.

Min vackra nya hemstad.

För att få en överblick av 2019 har jag igen fyllt i samma lista som jag fyllt i varje år sedan jag började blogga. Länk till förra året finns här.

Vilket är ditt bästa minne från det här året?

- Jag har varit med om mycket fint detta år, men jag kommer inte att tänka på någon enskild händelse som skulle vara mitt bästa minne. Att uppleva Alperna, mina sommarläger, Ed Sheerans konsert, varje dag på dagis, hösten i Hamburg, när jag första gången var på den danstimme som jag fortsatte gå regelbundet på, och förstås fina stunder med nära och kära. Men det bästa med hela året har absolut varit att flytta till Hamburg, med allt vad det innebär.

Vilket är ditt sämsta minne från det här året?

- En natt med ångest, och andra stunder med sprutande tårar.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Jag hoppas att jag aldrig måste svara nej på den här frågan. Avlade kandidatexamen, flyttade permanent till ett annat land, började jobba på heltid, åkte på en skidresa, skadade mig så att jag var tvungen att gå på kryckor, åkte nattåg, skaffade en hormonspiral, åkte land- och havsvägen mellan Finland och Hamburg, lade laminat och heltäckningsmatta, och så vidare, och så vidare.

Höll du dina nyårslöften?

- Istället för att ge nyårslöften brukar jag sätta upp mål. Jag hade bara två mål för 2019; att skriva dagbok varje dag och att lära mig tyska. Jag lever ju mitt liv på tyska så det målet har jag åtminstone uppfyllt och dagbok har jag inte skrivit exakt varje dag men ändå de flesta, och poängen är ju att jag vill skriva dagbok regelbundet, så check på det också, skulle jag säga!

Lärde du känna någon som tog stor plats i ditt liv?

- Mina tyskakursvänner och mina kollegor och barnen på dagis tar åtminstone tidsmässigt stor plats i mitt liv.

Har du varit lycklig i år?

- Ja! Speciellt slutet av året.

Vad kommer du minnas från år 2019 i framtiden?

- Hela processen att flytta till Hamburg.

Vilka länder besökte du?

- Tyskland, Österrike och Finland, och så åkte jag tåg genom Sverige och Danmark.

Största misstaget?

- Att inte bromsa före den branta delen i slalombacken.

Bästa köpet?

- Hmm... Vår säng, kanske. Och denna laptop!

Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?

- Självdisciplin och förmågan att få gjort det jag planerar att göra. Och dans mera regelbundet.

Vad önskar du att du gjort mer?

- Tränat och bloggat, bland annat. Mycket blev ogjort i år.

Blev du kär i år?

- Kärare.

Vad fick dig att må bra?

- Mitt dagisjobb! Långa promenader och vandringar med min pojkvän. Dans och allt det där andra vanliga.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2019?

- I wonder - Abba (Mamma Mia! Here we go again versionen) och alla låtar som Ed Sheeran, Zara Larsson och James Bay sjöng under konserten.

Största musikaliska upptäckten?

- Tyskspråkig musik, haha.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Jo... Jag föll i slalombacken och fick en spricka i mitt vadben. Och sedan jag började jobba på dagis var jag ofta väldigt förkyld.

Vad gjorde du på din födelsedag?

- Vaknade till en bakad kaka, ljus och presenter på frukostbordet. Jobbade. Hade en lugn kväll med min pojkvän eftersom vi båda var en aning sjuka. Åt tre rätters middag.

Vilket datum från i år kommer du alltid minnas?

- 1.9, dagen då jag officiellt blev en "hamburgare".

Det var mitt 2019, det! Nu ser jag fram emot 2020. Jag avslutar året med klart mera energi än när det började, och det ser jag som ett gott tecken. Hur var ditt 2019?

Ta hand om dig,

Julia <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229