2018 i en lista

Ångest och tårar, lycka och kärlek. 2018.

Hej på er! När man inte bloggar regelbundet händer det lätt att nyårsinlägg kommer lite sent, men bättre sent än aldrig tycker jag! Den här listan har jag fyllt i sedan jag började blogga (tror jag?), och jag tycker det är så intressant att reflektera över sig själv och sitt liv, så det vill jag absolut göra också i år! Så här kommer mitt 2018 i en lista:

Vilket är ditt bästa minne från det här året?

- Jag kan färdigt be om ursäkt för att många svar antaligen kommer att handla om min pojkvän (vad har hänt med mig haha?), men mitt bästa (specifika) minne från 2018 tror jag att är första gången han sa att han älskar mig. Och en annan sak som jag väljer att hålla privat. Sen var min sommar faktiskt också rätt så perfekt, med två veckor i Tyskland, fyra veckor jobb på FDUV:s läger och tre veckor i Kroatien. Åååh, och mina dagar i Vietnam tillsammans med min finfina vän. Glömmer hela tiden bort att det också var i år, haha. Speciellt när vi cyklade bland kossor och körde skoter bland vackra berg och tjurar och blev utan bensin, haha.

Vilket är ditt sämsta minne från det här året?

- Hmm... Lördagen innan deadlinen för min kandidatavhandling när jag storgrät i timmar och inte fick något skrivet för jag hade sådan ångest över att inte ha gjort mitt bästa. Eller promenaden den där ena soliga vårdagen som inte lyckades jaga iväg min ångest.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Skrev en kandidatavhandling, började med bullet journal, besökte Vietnam, Bangkok och Kroatien, skidade från Tyskland till Österrike, ingick i ett distansförhållande (och allt vad det innebär), firade nyår i Tyskland (och åt raclette), slutade äta kött, gick med i Psykosociala ungdomsföreningen Acceptans styrelse, var ansvarig ledare på FDUV:s barnläger, med mera.

Min pojkvän är det bästa som hände mig 2018.

Höll du dina nyårslöften?

- Jag gav inga löften, men jag uppfyllde verkligen inte alla min mål haha. Ett inlägg om detta är på kommande!

Lärde du känna någon som tog stor plats i ditt liv?

- Lärde känna bättre, ja. :)

Har du varit lycklig i år?

- Från botten till toppen var det som gällde 2018, skulle man kunna säga. Jag har varit både väldigt lycklig och väldigt ångestfylld.

Vad kommer du minnas från år 2018 i framtiden?

- Att jag blev tillsammans med min pojkvän. Min dag ensam i Bangkok. Hur det var att skriva kandidatavhandlingen. Ovissheten om vad som kommer att hända till näst. Och min post-exchange-depressiva vår.

Vilka länder besökte du?

- Singapore, Vietnam, Thailand, Estland, Tyskland och Kroatien. Och några timmar i Österrike när vi skidade dit haha. Och Finland förstås.

Största misstaget?

- Att skjuta upp arbetet med kandidatavhandlingen.

Vackra Bangkok som tog mitt hjärta med storm!

Bästa köpet?

- Jag har inte köpt så mycket i år. För att inte räkna flygbiljetter är nog kanske mina pennor mina bästa köp haha, speciellt min Sakura pigma micron och Muji gel pens.

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?

- Tid och frihet. Jag känner mig så fäst vid tanken på frihet att göra precis vad jag vill nu att jag inte alls känner för att binda mig vid ett jobb. Tips på hur jag kan få inkomst utan att förlora min frihet tas tacksamt emot!

Vad önskar du att du gjort mer?

- Tillbringat tid med vänner. Min pojkvän också, men det känns inte väldigt realistiskt. Dansat, gått ut på promenader, tränat. Skrivit brev, dagbok och bloggat. Läst kinesiska och tyska. Och hur mycket som helst egentligen, men tiden fanns inte och när den fanns fanns inte orken eller inspirationen.

Blev du kär i år?

- Heh, verkligen! Kärare än jag någonsin varit tidigare.

Vad fick dig att må bra?

- Min pojkvän. Vänner, dans och bullet journal.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018?

- Tongue - MNEK, Say it again - Frances och Forks version av Sandstorm .

Största musikaliska upptäckten?

- Soundtracket till Mamma Mia 2.

Vis i Kroatien, där de spelade in Mamma mia 2.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Nej, det tror jag inte. Eller jo, i Vietnam hade jag faktiskt matförgiftning eller vad det nu var.

Vad gjorde du på din födelsedag?

- Flög till Hamburg, möttes av en blombukett och en pojkvän och blev behandlad som en prinsessa resten av dagen. Pumpasoppa, långpromenad, presenter och kaka. Bland annat.

Vilket datum från i år kommer du alltid minnas?

- 24.4.


Det var 2018 det! Ska verkligen bli spännande att se vad som händer nu 2019. Hur var ditt 2018?

Ta hand om dig,

Julia <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229