Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 12 Readers

Likes

Comments

Ja här ser ni ett försök till en simpel teknisk analys, inte lika fin som de mer professionella analyser men hey, it's my first time, Ingen är bäst på något första gången. Hade jag haft mer tid hade jag försökt markera mer vad jag vill säga med denna analys men ni får försöka se vad jag vill försöka åstadkomma själva. Var lite nervös över att publicera denna faktiskt, då jag är såpass ny i denna värld av röda och gröna barer.

Något av de första ni troligen lägger märke till nog är säljsignalen på toppen vid 16 draget. Den signalen får vi fram genom att kolla på de två trendlinjer som korsar varandra, den ena från fibonacci fan och den andra dragen från bottnen vid 13:30, ritad redan efter 14. Som ni säkert märker har det blivit klar signal varje gång fibonacci fanen korsat den vertikala linjen då det nästan alltid blivit en bott/topp vid denna magiska tid, Alternativt en rejäl acceleration av marknaden då det antingen skjuter i taket eller sjunker som en sten vid signal. Den mest imponerande signalen var ju dock den jag nämnde först, är riktigt imponerad över hur träffsäker den var. Kanske borde jag lita mer på min analyseringsförmåga än siffrorna som styr mig för tillfället. 

Lär mig mycket basic tradingstrategier av en film av Micheal S Jenkins just nu, Så fort jag har lite tid över är det den filmen som slås på, efter varje delmoment försöker jag använda kunskapen jag får i min egna trading. Något jag har stor nytta av. Lär mig något nytt och utvecklas som trader varje dag, Läser även hans bok The Geometry of Stock Markets Profits vid sidan om och rekommenderar den starkt. Jag är nog däremot den som lär mig mer av att se och sedan göra, inte genom att enbart läsa.

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni alla haft en bra helg. Själv har jag verkligen vilat ut mig denna helgen och är nu redo för ännu en vecka av trading. Trots mina tidigare nergångar förra veckan, samt idag.. så är jag mer taggad än någonsin. Så länge jag har pengar kvar att handla med kommer jag kämpa för en ännu högre avkastning. Finns inte på kartan att jag skulle ge upp efter lite nergång, dock kan jag erkänna att det inte känns helt roligt att efter fyra börsdagar ha förlorat 30% av mitt kapital. Men tänker såhär, även om jag skulle förlora hela kapitalet har jag fortfarande vunnit mer än jag förlorat. Pengarna klarar jag mig utan, hade inte riskerat någonting jag inte har råd att förlora, regel nummer ett. Men redan efter fyra börsdagar har jag lärt mig så mycket, det är verkligen en helt annan sak att handla med riktiga pengar live istället för på demokontot som jag förut handlade på. Förlorade man där förlorade man egentligen inget, förutom lite stolthet möjligen. Men nu när det gäller ens riktiga pengar man jobbat hårt för blir det en helt annan sak. Man vågar inte lika mycket, man är inte lika självsäker nu. En sak jag verkligen märkt nu dessa senaste dagarna.

På demokontot tog jag runt 7,7 punkter VARJE dag, nu går jag bara back. Hur kommer det sig? Jag tror det verkligen är viktigt att reflektera efter varje dag vad man gjorde bättre och vad man kanske bör tänka på tills nästa dag, har jag lärt mig nånting nytt? Något misstag jag inte bör upprepa? Vad skall jag gör aför att förbättra mig?

Här kommer några enkla punkter som man (i alla fall jag) bör tänka på:

- Gör aldrig trades när du är hungrig och trött, du blir bara irriterad och ofokuserad.

- Är du inte säker på vart marknaden är påväg? Chansa inte. 

- Skippa att försöka "ta några punkter" i skakig marknad utan trend, just don't.

- Var inte girig, var tacksam för varje liten slant du kammar hem.

- VÅGA TRO PÅ DIG SJÄLV. Detta är troligtvis viktigaste punkten för mig i nuläget. Har missat många punkter då jag gått ur för tidigt för jag har inte trott på mig själv, att mina analyser faktiskt kan stämma. 

Ang. sista punkten har jag här ett bra exempel: händer ofta att jag ser ett köpläge, långar då för att sedan se mina pengar bara dras på kontot.. Siffrorna skrämmer mig och jag vågar inte stanna kvar med mina långa utan går ur traden för att sedan märka att det enbart var en liten rekyl innan börsen steg upp i taket. Hade jag behållit mina korta genom den lilla rekylen hade jag lätt tagit 5-10 punkter om dagen, istället går jag minus 5-10 punkter om dagen. 

Lite samma sak gällde i fredags, redan under förmiddagen såg jag att det troligast skulle vara bearflag varning under dagen, men inte vågade jag chansa, trots allt mer visade på det genom dagen. Aldrig att jag skulle våga hålla mig kort en hel dag, vem vet som skulle kunna hända? Jo det som skulle kunna hända i detta fallet hade vart att jag skulle tagit 40 punkter och få en avkastning på 160%, inte så dåligt va? Men tyvärr vågade jag inte tro på mig själv och mina analyser. Jag har ju inte ens tradat med riktiga pengar i en vecka, hur säkra kan mina analyser egentligen vara? (Kan ju tillägga att jag enbart håller på med tekniska analyser, inga fundamentala analyser).

När jag tänker efter tror jag inte jag haft någon posse längre än 10 minuter innan jag stängt den. Spelar ingen roll om jag ligger på plus eller minus, jag vågar helt enkelt inte vara med i leken längre än så. Oftast är genomsnittstiden för en posse runt 3-4 minuter tops för mig. Kan bero på att jag inte vågar släppa ögat om börsen då, jag ser varenda gång den går upp eller ner 0,12 punkter, jag ser när jag ligger två punkter back och jag ser vad det motsvarar pengamässigt och jag vågar inte förlora mer. Siffran skrämmer mig. Men ligger jag två punkter plus vågar jag inte gå ut ifall den kommer att stiga ännu mer, många gånger är det den tillfälliga toppen och jag väntar med att stänga positionen tills hela min vinst är borta. Typiskt mig. Så även det är något jag måste öva på mer, att hellre gå ut för tidigt (med en liten vinst) istället för att vänta ut efter en större vinst och då istället gå ur med en förlust. 

Men vad var det då jag gjorde när jag tradade med demokontot? Vad hade jag för strategier och metoder? Vad var det jag gjorde som fick mig att lyckas så bra, med inte en enda förlust dag? Jo, medan jag tradade hade jag även ett heltids jobb, så hade enbart någon kvart var 2-3 timma att följa börsen. Sen fick det gå som det går medan jag jobbade, men alltid hade det gått åt rätt håll rasten efter, hur vet jag inte, kanske var ren tur men något måste jag ju ha gjort rätt, menar tjugo börsdagar med vinst, det är inte dåligt för en novis som jag. Men kanske är det knepet? Att inte följa siffran varenda millisekund, utan fokusera på något annat medan tiden och sedan kolla tillbaks någon timma senare? Självklart hade jag haft stoploss för att vara på den säkra sidan i så fall. Men kommer jag verkligen våga det? Det är lätt att missa när trenden vänder i så fall.. Och att vara omedveten om vad som händer med mina pengar vet jag inte om jag vill. Men kanske är det vad som behövs för att jag skall bli framgångsrik på det här. Jag kan ju alltid försöka, för den som inte försöker kommer aldrig att vinna som det sägs. Ser jag en tydlig trend imorgon tar jag en posse på ett kontrakt för att se hur det går. Kommer även lägga in stoploss och olika alarm för olika rådande nivåer. Kommer även kolla in vid magiska tidpunkter där det eventuellt skulle kunna bli en bott/topp.

Dagens resultat: -6,25 + 2,38 = -3,75 punkter

Tack för mig, nu är John Blund på ingång.

Likes

Comments

En andra dag i börsens djungel avklarad. Kan inte påstå att det gått som jag ville idag men jag är trots det otroligt tacksam för alla lärdomar jag fått på köpet. Missade första uppgången på omx idag och efter det har det väl varit något skvalpig nergång. Gjorde en del trades idag men inte till någon nytta, minus trade efter minus trade.. Till slut gav jag upp då jag kände att känslor och trötthet började blandas i. Tog en powernap och vaknade mitt i en liten uppgång. Fort tog jag en lång posse och fick tjänat tillbaks pengarna som i alla fall täckte min största minustrade och jag var då tillbaks på ruta ett. Med enbart en differens på 14 kronor från mitt ursrpungskapital jag satte in på kontot avslutade jag dagen nöjd och belåten.

Som sagt gör jag inte detta främst för att tjäna pengar, visst hade det vart underbart att kunna försörja sig som daytrader men det är inget man kan förvänta sig efter en dag. Just nu gör jag detta för alla erfarenheter och kunskaper jag kommer få på vägen, det kommer inte vara lätt och dagar som denna kommer att ske vare sig man vill det eller ej. Men då gäller det bara att vara hängiven och arbeta ännu hårdare. En dröm är ju att en dag kunna försörja sig på detta men just nu tar jag ett steg i taget.

Dagens resultat: gick minus på 7,5 punkter för att sedan gå plus på 2,25 vilket resulterade i en förlust på 5,5 punkter. Glad jag inte satsade alltför mycket pengar hehe.

so long

Likes

Comments

Hej allihopa! Tänkte berätta lite kort vem jag är. Är nitton år och tog studenten i våras. Gick natur och har ett brinnande intresse för matematik.

Det var i höstas som mitt intresse för börsen verkligen drog igång på riktigt. Min far har handlat på börsen i över 30 år och det är även han jag har att tacka för mitt intresse för börsen. I september månad skapade jag mitt första demo konto för att testa på att handla själv. Det var mycket intradags handel och jag lyssnade mycket på andras tips och analyser, försökte ta in så mycket som möjligt men gjorde inte särskilt många analyser eller beslut själv. Jag lärde mig ändå en hel del under denna tid, bl.a hur fort man måste agera och att man ej bör blanda in några känslor i börsen. Efter jag dubblerat mitt kapital på demo kontot var det dags för mig att handla helt själv, skapa mina egna strategier och metoder, detta fortsatte såklart på demo kontot då jag inte hade kunskapen för att kunna handla med riktiga pengar än.

Efter att ha gått plus var dag i en månad var det nu dags för mig att ta steget att börja på riktigt. Igår godkändes min ansökan om ett live konto och idag gjorde jag debut som daytrader. Jag var otroligt nervös när jag skulle lägga min första order, tänk om jag skulle gå minus för varje trade jag gör. Och tillslut förlora alla mina pengar. Men ska man tänka så kommer man aldrig heller vinna något, och jag tryckte på skicka order. Tror jag stängde possen redan efter fyra minuter, det var inte en stor summa pengar jag tjänade men huvudsaken var att jag gick plus. Gjorde fyra trades under min första timme som daytrader, och i slutändan gick jag positivt på tre av fyra vilket jag är otroligt stolt över. Lyckades trots allt dra in en vanlig dags lön på före detta jobbet under mindre än en timma på börsen så jag är nöjd över dagens insats. 

Mitt mål för december månad kommer främst vara att gå positivt, så länge jag tjänar och inte förlorar spelar summan ingen större roll just nu. Jag kommer enbart att köra intradags handel samt fokuserar på omx. Siktar mot fyra punkter om dagen men vi får helt enkelt se hur det kommer att gå.

Ett väldigt spännande kapitel i mitt liv minst sagt, längtar efter all kunskap och erfarenhet jag kommer besitta efter några år på börsen. Imorgon vankas min andra dag som daytrader, lycka mig till.

Likes

Comments