Youtube är ju väldigt hett just nu på framförallt den svenska marknaden. Allt fler bloggare ansluter sig till youtube som ett komplement. Något som jag också har börjat kolla på. Therese Lindgren är ju ett lyckat exempel.


Men hur tjänar man då pengar på Youtube?

* Det vanligaste sättet är att tillåta reklam på videos.Då låter man företag visa reklamklipp innan din video eller att det läggs upp en liten Google Adwords textreklam när filmen spelas. Det finns inga officiella siffror vad man många menar att man kan tjäna cirka 5 dollar per 1000 visningar. För att få ha reklam på sina videos måste du äga rättigheterna till alla klipp.

* Bli youtube partner. Om man har många visningar och prenumeranter på sina videos så kan man bli medlem i YouTubes partnerprogram. Då får man helt enkelt mer möjligheter och bättre betalt för sina visningar.

* Hitta egna sponsorer. Har du en liten men nischad kanal är det inget som hindrar dig från att ta kontakt med egna sponsorer. Bara du är kreativ och vågar visa vad du kan erbjuda dina sponsorer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Faktumet är att sparkontona i Sverige som bankerna erbjuder är bajs. Då talar jag om dem som är något seriösa och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Den bästa jag lyckats hitta har 1% i ränta och då är det riktigt bra jämfört med resten. Tänk då att du måste skatta på räntan. Och att Riksbanken har som mål att inflationen i Sverige ska ligga på 2 procent vilket den bedöms göra till 2017. Långsiktigt inte så bra deal va?


Sparar ni pengar och i så fall i var?

Likes

Comments

Hittade en intressant artikel idag när jag surfade på nätet på Nordnets blogg. Tidningen Conoussier( rikemans tidning) hade gjort en undersökning hur deras läsare nådde sin första miljon och såhär ser resultatet ut;Intressant va?

Likes

Comments

En vän tipsade mig nyligen om en smart app som heter Tink. Ja, du läste rätt inte Tinder. Appen delar upp alla dina kostnader som mat,nöjen, mm i ett överskådligt cirkeldiagram. Sjukt smart! Så man får bättre koll på sin privatekonomi. Lade tex ner 2000 förra månaden på snabbmat/sushi, helt sjukt=)

Likes

Comments

Mitt första mål är att bli mer sparsam. Klara av att avvara ett tusen i månaden till ett sparande mot miljonen. Kläder, mat och nöjen slukar de sista tusenlapparna som blir kvar efter allt nödvändigt betalats. Försöka tänka på den långsiktiga vinsten i det och inte det korta nöjet man får.

Likes

Comments

Hej! Kul att du trillade in på den här nystartade bloggen. Jag är en tjej som vill bli ung och rik! Och i den här bloggen får du följa min väg till miljonerna.

Likes

Comments