TANKAR

Lets break it down. Att bo i Sverige och vara sjuk är hemskt. Det är säkert inte bara i Sverige, men jag är så trött och så ledsen på det här nu, jag vill bara ta mitt pick och pack och dra så långt bort som möjligt.

För varje gång jag är ute offentligt, oavsett om det är i rullstol, själv eller med hjälp av assistent, eller haltandes då benen inte håller, så spelar det ingen roll. För Varje gång ser jag folk peka, fnissa och viska/prata om mig som om jag inte kan höra eller se. Inte en enda gång har det inte hänt. Och bara för att jag sitter i rullstol, är det inte okej. Jag hör, jag ser. Och det gör ont.

Jag skäms över att säga att det faktiskt bara är en gång jag sagt ifrån. Men då hade jag varit på affären med hjälp av min permobil, och två tjejer i 13-14 årsåldern pekar, viskar och fnissar. Hör den ena säga till den andra något i stil med "kolla, hon är efterbliven" och någonting med ung. Jag var knappt 2 meter ifrån. Vände direkt och svarade att det är min kropp som inte fungerar, och det enda som är efterblivet är att peka och prata nedvärderande om folk bakom deras ryggar.

Däremot i England. Där gatorna och affärerna var fulla med folk, och det minst förväntades - flyttade alla på sig. Vilket i Sverige seriöst aldrig skulle hända. Folk kan kolla på mig när jag sitter och försöker ta mig förbi, sucka och stå kvar. Där flyttade de på grejer för att jag skulle kunna komma in i affärer, och visade sån jävla respekt. Jag kände mig som en människa.

Det var så sjukt att vara ute bland så mycket folk, och helt plötsligt bli visad med respekt. Få gå före i köer för att det skulle bli lättare för mig. Inga viskningar, pekningar, skratt.

Och det är så sjukt att känna sån bubblande glädje och lycka - över någonting som borde vara självklart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Feber i 2 månader nu. CRP har gått ner, Sjukhus, sjukhussjukhus.
De har ingen aning om vad det är för fel på mig, men är så jävla trött på dethär. Ska in imorgon och ta prover, om ALLT för att förhoppningsvis hitta något, remiss till 2 olika ultraljud. 
Är även bredvidgång för min nya assistent E som är underbar, klickar jättebra, så känns asbra!


Likes

Comments

VARDAG

precis suttit på anställningsintervju med en som kommer bli min assistent. Gick bättre än vad jag trodde och vi klickade verkligen! Känns skönt, snart blir det bättre.

Likes

Comments

SJUKHUS, TUFFT OCH SVÅRT

Fick igår åka in akut och ta prover och massa andra tester då min mage krånglade som den gjorde när jag var inne sist ovh höll på att dö. Men fick komma hem och är okej.

idag började dock mitt huvud att göra fruktansvärt ont och nu har jsg feber. inte mycket, men tillräckligt för att göra mig sjukt less och trött på min kropp som ALDRIG ger sig.

Likes

Comments

SJUKHUS

Imorgon ska jag in till vårdcentralen en snabbis för att ta odlingsprover och se så infektionen är borta! och eftersom jag är så svårstucken blir det extrajobbigt haha. Men man får försöka göra det bästa av det helt enkelt, försöka tänka på hitta nemo eller något!

Likes

Comments

VARDAG

​Känns som att det är så mycket krav på detta första inlägget. Men tänker mest rätt kort berätta hur jag tänker lägga upp detta - Kommer skriva vardagligt, och sen ibland kommer mer utförande. Alltså mer ingående i t.ex vad jag är för sjuk, varför jag börjar med att vara anonym, och hur olika situationer funkat, hur jag mår osv.

Frågor svarar jag alltid på.

Är som sagt 18 år, lever 75% i rullstol med sjukdomen EDS. Kroniskjävel. Vilket betyder att jag aldrig blir av med den. Mer om vad EDS kommer. Ville bara starta på något sätt även om det blev dåligt.

Likes

Comments