Hej alla goa läsare. Det var nu ett tag sedan jag skrev ett inlägg i min blogg men nu kände jag att det var dags, idag kommer de bli ett inlägg kring barnlöshet.

Det senaste året har ämnet kring barnlöshet uppmärksammats mera i media än vad det brukar exempelvis i tv4 samt via youtubeparet Joakim & Jonna. Att detta ämne lyfts fram gör mig väldigt glad då det är så många par/ensamstående  som drömmer om att få bli föräldrar. Man vet att ett av fyra par lider av någon form av barnlöshet, det kan bero på manlig/kvinnlig infertilitet, utebliven ägglosning, upprepade missfall eller som det var för mig och min sambo  att mina äggledare var skadade och hade ärrvävnad som gjorde att när vi blev gravida efter ca 6 månaders försök så fastnade det befruktade ägget i äggledaren istället för i livmodern. ( mera om våran resa går att läsa i mina tidigare inlägg)
En annan anledning till ofrivillig barnlöshet är att man inte  hittar  något fel alls detta kallas då oförklarlig barnlöshet.   jag vill uppmärksamma kommentarer som  man ej bör säga till ett par som kämpar för att få barn

- sluta stressa det kommer hända när ni minst anar det.
- vi blev minnsann gravida på första försöket/vi försökte inte änns bli gravida.

ivf/icsi insemination hormonbehandling är framtaget för att hjälpa ofrivilligtbarnlösa så om du/ni kämpat men att bli gravida i över 1 år   så tveka inte att ta kontakt  med en gynekolog för att påbörja en utredning ♡

Jag är förevigt tacksam för att vi ihop med ivf behandlingen hos nordic ivf center i Göteborg  lyckades bli gravida. och till alla TTC Systrar där ute, vi hejar på er och önskar er all lycka på era olika resor till att bli föräldrar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu försöker  jag att gå ner de 10 kg ( har 9 kg kvar)jag vägde för mycket av innan jag blev gravid, ja jag hade alltså lyckats gå upp 10 kg innan jag blev gravid  via ivf pågrund av att jag var lätt deprimerade  stressad  och ångest  och detta resulterade i att jag tappade ork för träningen och ork för att laga nyttig hälsosam mat.   Men nu är vi på gång igen just nu har jag vart fri från socker(alltså onödigt socker  så som godis snacks glass etc) i 65 dagar.  HURRA till mig själv.

men jag tänkte visa ex på vad kag äter till middag bilderna nedan är exempel pä tvp typiska middagar här hemma.
kcal mellan 450-500 kcal totalt per dag äter jag 1700 kcal
vill ni att jag lägger upp exakt vad jag öter under en dag ?

Likes

Comments

Ja vi är numera ett par dagar in i 2018  och det är dags att summera de år som passerat alltså 2017  i en
Top 3

1. 2017-07-20 dagen våran dotter föddes denna dag är utan tveken inte bara 2017 höjdpunkt  utan mitt livshöjdpunkt.
2. Vänner och familj,mycket förändras när man är gravid eller får barn, jag har verkligen märkt vilka som är 100% äkta vänner och familj
3. Att fått bilda våran familj och se hur Leonora utvecklas, och att få fira.våran första julafton ihop.

Självfallet är allt som vart bra år 2017 på nått sätt anknytet  till de faktum att vi fått barn och fått vara gravida.
och jag hoppas fortsatt att alla TTC syster där ute lyckas och att ni alla skall få uppleva känslan att bli mamma.

Likes

Comments

Vi har haft en lugn o stillsam jul, dagen före dopparedagen  åt vi middag ihop med min mamma/Leonoras mormor o spelade bingo,  Leonoras mormor hade  med sig en del julklappar till henne som vi kunde tjuvöppna här hemma.

På julafton va vi hemma och myste på förmiddagen, linus tog en promenad med vagnen o jag stannade faktiskt hemma o tog de lugnt o myste ner mig i sängen med en kopp kaffe o ett avsnitt av Teen mom2. Detta pga av att jag sov dåligt under natten.

Strax innan klockan 3 gick vi hem till mamma/Leonora mormor där kollade vi på kalle anka o myste lite innnan gammelmormor/morfar  till Leonora  kom ner o åt julmiddag. vi äter inte de typiska julbordet då vi är danskar o trott eller ej de skiljer sig markant ifrån det svenska julbordet.

Vi hade iallafall en super mysig jul med massa av mys och leonora fick massa fina julklappar vilket vi är enormt tacksamma för, så kort och gott fick Leonora med familj en super lyckad första jul ihop

en del av alla fina julklappar och en bild på 4 generationer. Jag och Leonora  samt Leonoras mormor och gammelmormor

Likes

Comments

En bit på vägen
7 veckor efter förlossningen vs 4.5 månad

jag har oxå ett par "målbyxor" för 2 månader sedan fick igen dragkedjan 3 cm nu e det tvärt om 3 cm kvar tills dem e helt uppdragna.( som sybs på bilden är det en lång dragkedja på sidan av byxan)  köpte ni oxå något  klädesplagg efter gravidliteten för att motivera er?

Likes

Comments

1. Vattenflaska
2. Laddare/mobil
3. Sköna/mjuka kläder
4. Kläder till bebis inför hemgång (under bb vistelsen är det mestadels hud mot hud)
5. Shampoo/balsam
6. Idkort
7. Läppsyl
8. Stödstrumpor
9. Tofflor  ( glömde  jag o de saknade  jag)
10. ( hygienartiklar/blöjor till bebis om detta ej finns på BB)

Vad klarade ni er inte utan på BB?

Grattis till bebis brickan på Östra

Likes

Comments

Nu är det måndag igen, helgen som passerat har varit lugn och mysig. film promenader och massa bebismys såklart. vi har även hunnit med att hälsa på Leonoras mormor och morfar  samt haft besök av Leonoras farbror.
Vi har även börjat mata Leonora med medcinspruta efter vissa ammningstillfällen  och då får hon i sig ca 50 ml extra 4 ggr om dagen. detta då hon har en tendens att somna vid bröstet pga av sitt tungband. Men jag kan meddela  att vi nu fått tid hos en av de 2 specialister  som finns i Sverige, tyvärr först i litten på februari.

Likes

Comments

Fick du oxå bristningar under graviditeten? Du är inte ensam. I början va jag rädd för att få bristningar  under gravidliteten  och smörjde magen dagligen  med oljor, och nör hon föddes  den 20 juli hade jag bara ngra få bristningar som knappt syntes. Men ngra dagar efter  förlossningar var de flera, någon mera än jag som inte hade en anning att man kunde få bristningar efter själva gravidliteten? Men men nu är dem där men den har faktiskt  redan börjat blekna. Jag stör mig inte allt på dem för  jag fick ju dem av en anledningen, världens bästa anledning min dotter, mitt allt, hela min värld.

Hur länge hade ni kvar eran linje som går över magen ?

Likes

Comments

Jag har under ett tag misstänkt att min tös gar kort tungband då hon haft ett få tal av de syntomer som  är  vanligt bla kass viktuppgång o att hon klöks av napp/flaska. Jag bad då bvc kontrollera  och då kittlade dem henne lite på läppen och kolla så hon stack ut tungan vilket hon gjorde, bvc sa då att allt såg okej ut och att viktuppgången kunde bero på kvaliten i min bröstmjölk.  (  bröt ihop)  men under de veckor som passerat har jag läst på om syntomen o uppmärksammat flera syntom, så idag på bvc bad jag dem kontrollera igen.  Då såg hon att tungbandet verkade för kort och även ev läppbandet.

Jag blev både arg, ledsen med också lättad.   bvc skickade remiss både till vasa kliniken i göteborg och till dr mac samt även till allmän  öron/näsa/hals. Samt att jag även skall ringa  till vasa kliniken imorgon för vill helst gå till dr mac som e specialist  och även klipper diamantklipp

Likes

Comments

Ja, det kan man ju säga att det blir en del av  när man är mammaledig. I snitt blir det  5 st lång promenader på ca 1.5 i veckan. sen ngra kortare mellab 30-45 min. Men Leonora  sover så himla bra i vagnen så då har jag verkligen en anledning  att ta mig ut oj röra på mig. Utöver promenaderna tränar jag 3-4 ggr i veckan. Då med motståndsband och egen kroppsvikt  (en kettlebell skall beställas hem) 

( bild ifrån grekland sommaren -16 ca 3 veckor efter jah operades akut för utomhavandeskap)

Likes

Comments