De senaste dagarna har jag fått oerhört mycket plitor i ansiktet som blir fler varje dag. För tre dagar sedan så fick jag oerhört mycket klåda i ansiktet och därefter har det bara blivit värre. Igår när jag vaknade så insåg jag att man inte ska se ut med den rödbetan och hettan i ansiktet.

Jag försökte få tag på läkaren men såklart har de endast telefontid 2 dagar i veckan. Ringde 1177 men de har ju noll koll på min medicin och då fick jag nog så jag packade min saker och åkte bort till läkarmottagningen.

Fick en tid direkt och kom in till läkaren och han har noll empati men säger att jag inte borde se ut så. Nu tycker han att det liknar rosasia. Så han tyckte jag skulle ta en paus på 3 veckor på behandlingen och samtidigt ta andra tabletter som jag gått på tidigare och sen smörja in Ansiktet med en kortisonsalva.

Läkaren jag går till har ingen aning om hur man bemöter folk och även om jag gått där i snart 2 år Så har han noll igenkännande. Efter jag varit där så var jag rätt ledsen och åkte till min mor som jobbar någon minut därifrån.

Efter jag fått prata ut lite så bestämde vi att jag skulle ringa min vårdcentral. Fick tid direkt och fick träffa en rolig äldre läkare. Han gav mig kortison tabletter som jag ska ta i fem dagar och även en remiss upp till hud på sjukhuset. Redan idag så har utslagen gått ner och jag har hela tiden trott att det är en Allergisk reaktion mot tabletterna. Så det kanske var det...

Jag hoppas att de värsta utslagens försvinner inom de närmsta dagarna men samtidigt känner jag mig lite nedstämd över att jag inte förmodligen kommer fullfölj behandlingen. Får nog acceptera att jag aldrig kommer ha en akne fri hud.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det igen bra dag. Värsta dagen hittills på denna behandling. Fram till tredje veckan har jag varit väldigt bra. Det jag upplever nu är:

Torra läppar som spricker.

Torrt ansikte som stramar och är fnasigt.

Akne/plitor i hela pannan och kommer nya hela tiden, på platser där jag aldrig haft problem med akne tidigare. Tror jag är inne i den kända uppblossningen.

Torra händer som gör att så fort jag tvättar händerna eller diskar så får jag exem och småsår på händerna.

Smärta i nederdel av ryggen som strålar ner mot benen.


Köpte igår mandelolja för att se om det hjälper mot torrheten.

Likes

Comments

snart är helgen över ännu en gång.  jag mår hyffsat bra faktiskt. jag är en sån person som tar reda på mycket information och söker heela tiden. jag har läst så många skräckhistorier. så att jag mår så bra som jag gör trodde jag aldrig!

har torra läppar, ansikte och fått eksem på händerna.  men annars så mår jag finemang. har för mig att jag ska gå på 20 mg fram till april och sedan dubbla dosen.

Likes

Comments

hej. jag mår ganska bra.  haft huvudvärk till och från men har idag inte haft ont alls. lite torra läppar så lypsyl och jag är kompisar. Lite torr på pannan men inget som är jätte panik. går ju bara på 20 mg om dagen så kanske det är så låg dos så man inte får några biverkningar i början...

Likes

Comments

Lite fredagssleten ikväll. Är inne på dag 8 idag. Har inte mått dåligt över tabletterna. Jag har lite torra läppar och lite torr i ansiktet. Åt tacos ikväll och fick väldigt ont i läpparna av de salta chipsen.. så tappade matlusten. Jag har fått några plitor i ansiktet vet inte om det är det klassiska utbrottet som sägs ska ske i början av behandlingen. Tiden får utvisa vad som händer :)

Likes

Comments

Idag är det tisdag. Vilket innebär jag är på tabltett dag nr 6. Hela helgen och även i måndags så har jag haft huvudvärk. det har legat och surrat hela tiden. i söndags var jag så trött och seg så jag låg i soffan hela eftermiddagen.

Har inte märkt av så mycket torrhet ännu, har märkt på en vecka gammal finne att den är lite torr runt omkring.

Idag har jag varit mycket piggare och gick och la mig extra tidigt igår och det gjorde susen.

Likes

Comments

​Jag tänkte dela med min av min historia, och hur det blev att jag startade denna behandling.

I puberteten så har jag aldrig hade problem med akne. Det kom bara en sväng av akne när jag gick på p-pillren nevoletta.  Hade då problem i ca 6 månader innan jag kom på att det kanske var de som ställde till det för mig och efter det så försvann de.

Sommar 2013 så gick jag igenom många saker.  Allt ifrån stress på jobb och även en svikt av sjukdom gällande min hormoner. I början på Augusti så började jag få akne vid hakan/mungiporna. Det började med några få och har sedan under åren blivit fler och fler. Nu idag har jag rätt mycket ärr och gamla plitor som gör att det förmodligen ser värre ut än vad det egentligen är. 

Jag har gått på olika tabletter och krämer under de senaste två åren.

Jag kommer gå in djupare på vilka mediciner jag haft och även vilka och hur många läkare jag har besökt.

Likes

Comments

Idag var det dags för tablett nr 3. Det svåra nu är att komma ihåg tabletterna. Jag har hört att det tar 21 gånger innan saker och ting blir en vana. Om man missar en enda gång under dessa 21 gånger så får man börja om.

Nog om det...

Jag har läst lite överallt att biverkningarna
kan både komma tidigt och även senare i behandlingen. Min läkare sa till mig att oftast får man torra läppar plus en till biverkning. Lika snabbt som han sa det så nämnde han att det nog inte alls stämmer.
Han är lite speciell den här läkaren så jag vet inte vad jag tycker riktigt om honom.

Min behandling startar på 20mg/ om dagen.  Dvs en tablett på morgonen och en på kvällen. Har fått ett nytt besök inbokat i April för att se över dosen. Han nämnde också att det tar ca 7 veckor innan man märker någon skillnad. Behandlingen ska pågå totalt ca 7-8 månader.

Det finns tyvärr oftast ingen quick fix för saker och ting, utan det får ta den tid det tar helt enkelt.

Likes

Comments

​Idag började jag min behandling med isotretinoin orifarm. Anledningen att jag valde att skapa denna bloggen är för största delen för att dokumentera mina kommande månader men även för att kanske hjälpa någon annan med mina erfarenheter. 

Jag har hört både positiva och negativa saker om denna behandlingen så jag ser väldigt mycket fram emot att se hur min kropp komma reagera och hur utfallet blir.Likes

Comments