Äntligen efter 8 mån väntan och telefonsamtal med USCIS så har jag blivit godkänd och kommer snart få mitt "permanent residence card" inom 3 veckor! They sure took their time... Jag är glad att det värsta är över nu iaf och att vi inte behöver tänka på det i något år framöver.

Något annat nytt är att Matt och jag kommer åka till Pittsburgh för att se på baseboll *suck* och för IKEA och något svenskt café som finns där. Vet inte jätte mycket om Pittsburgh och vad man kan hitta på där borta, men det blir säkert bra :) Kul att se ett nytt ställe i vilket fall som helst :)

Har väl inte så mycket mer att säga, så ha det bra alla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har inte skrivit så mycket om vad man behöver göra när man väl kommit till USA och gift sig med sin älskling.... Mestadels för att det är väldigt knövligt med papper hit och dit och vi behövde skicka kompletterande papper som drog ut på tiden en hel del! Jag är säker på att knövlet ännu inte är slut, men jag ska försöka att skriva ner allt som jag har lärt mig hittills. USA HATAR invandrare. I alla fall verkar det så med allt man måste skicka in och väntetiden på det hela.

Du har nu gift dig med din älskling och nu väntar resten av eländet i pappersväg så att du kan få ditt green card och inte bli utslängd (nej, jag är inte bitter... och jag har inte blivit utslängd XD). Matt och jag letade upp steg två febrilt på internet och i boken vi köpt för att hjälpa oss att förstå vilka papper vi ska skicka in och vart vi skulle skicka in det till. 

Det kan hända att jag har glömt lite då det hela var väldigt förvirrande för mig, men jag ska göra mitt bästa för att göra det så enkelt för dig som möjligt. Då vi hade ett K1-visum fick min partner fylla i blanketten I-130 Petition for Alien Relative (blanketten hittar du här). Se till att inte vänta efter ni gift er med att fylla i blanketterna. Det är bäst att skicka iväg det så fort som möjligt då ni bara har 3 månader på er att gifta er och bevisa att ni gift er efter att du kommit till USA. Det finns en hel del papper du måste kopiera och se till att ha med i blanketten och listan kommer här (SE TILL ATT HA TVÅ KOPIOR AV ALLT SOM DU SKICKAR MED I PAKETEN!!!!!!!!!!!!):

 1. Bevisen ni samlat på er under första steget innan du kommit till USA behövs även här! De behöver se bevis på att ni faktiskt är tillsammans och att ni inte gifte er endast för att du ska få en väg in till USA (som kvitton, bilder med datum, brev, email, meddelanden etc)
 2. Du måste skicka med bevis på att du nu bor i USA. Du ska ha fått ett papper som heter något liknande med "Form I-797 notice" som du måste ta kopia på och bilden på ditt fiancé(e) visum i ditt pass. Det borde räcka.
 3. 1 Passbild på dig och 1 på din älskling i färg som inte är äldre än 6 månader. (2x2" eller 51x51mm) Photo requirements. Skriv hela erat namn på baksidan av era bilder och lägg dem i kuvert eller liknande så att de inte försvinner.
 4. en check på avgiften för I-130 blanketten. Sist jag kollade, kostade det $420. Du kan se hur mycket det kostar här då de ändrar pris då och då. Absolut INGA kontanter. 
 5. 1 kopia på ditt marriage certificate. Se till att ha många officiella kopior på det, för du kommer behöva en hel del. Jag tror Matt och jag köpte 10 st kopior. Det är viktigt att det är officiella kopior, för de har en stämpel som är intryckt i pappret. (hoppas du förstår vad jag menar)
 6. Din älsklings personbevis, både fram och baksidan eller alla sidor i hens pass. Kopia
 7. Ditt personbevis. Kopia. Samma personbevis som du behövde i steg 1 med stämpel och på engelska. Alla dina officiella papper från Sverige som du tar med dig till USA måste vara på engelska. 
 8.  Du och din partner behöver fylla i en varsin blankett om G-325A Biographic Information så att deras regering kan kolla upp eran bakgrund. Om du inte kommer ihåg alla datum i huvudet kan du skriva ner åren bara. Det som är knövligt med den blanketten är att du måste skriva där du bott och jobbat med senaste boendet och platsen först och och gå baklänges därifrån. Blankett. Mer instruktioner hittar du här hur du fyller i blanketten och sample hittar du här.
 9. Du kan också fylla i blankett G-1145, E-Notification of Application/Petition Acceptance så att du får veta när de har fått in din ansökan. Det ska inte kosta något extra (förutom kanske extra huvudvärk), men det är inte ett måste.

Här kommer även sample och instruktioner hur du fyller i blankett I-130

I samma "paket" som du skickar till samma ställe ska du även ha med blankett I-485 Application to register permanent residence or adjust status. Instruktioner hur din partner (för din amerikanska partner måste fylla i pappret) fyller i blanketten hittar du här. Även här måste du ha med en hel del papper. Se till att separera blankett I-130 och I-485 från varandra med hjälp av två gem. 

Det här behöver du tillsammans med blanketten:

 1. Personlig check på summan som de önskar sig. Den här är lite knövligt, så läs på deras sida
 2. En kopia på ditt I-94 papper. Det kan du hitta här. Se till att läsa och följa instruktionerna och skriv ut det. Ta kopia på det. 
 3. jag kommer faktiskt inte ihåg, men läs vad det står på deras sida.
 4. Kopia på ditt pass. Både första bilden och information tillsammans med visumsbilden och information med alla stämplar och liknande. 
 5. Ditt personbevis. Samma personbevis som innan. 
 6. Eran officiella marriage certificate kopia. 
 7. Kopia på blanketten i-129F som ni fyllde i under steg 1 tillsammans med the approval notice som du borde ha fått när du inträdde USA.
 8. Två passliknande foton på dig i färg som inte är äldre än 6 månader. Skriv hela ditt namn på vardera bild och lägg i kuvert så att de inte försvinner
 9. Blankett I-864 Affidavit of Support som din partner också måste fylla i. Instruktioner. Det finns en hel del papper du måste ha med blanketten och jag föreslår att du häftar ihop alla papper som tillhör varandra. Hen behöver fylla i del 7 om hen inte tjänar tillräckligt för att möta Poverty Guidelines. Jag vet inte exakt hur man gör om man inte möter kriterierna, då vi inte hade det problemet. Men, i alla fall, ni behöver bevis på att ni bor ihop, tex kopior på brev med samma adress, hyreskontrakt med båda era namn, ja, allt ni kan tänka er som bevisar att ni bor på samma adress! Ni behöver också kopior på skattepapper från de senaste tre åren med W-2 (som hen antagligen förstår vad det är), då jag antar att du inte har jobbat i USA så behöver ni bara din partners "tax returns". Bevis på att din partner jobbar där hen har sagt att hen jobbar, tex anställningsbrev eller liknande. En lista på din partners inkomst och bevis på att hen äger det hen äger i pengaväg och liknande. Om hen behövt använda sig av "benefit programs" då hen inte haft det så bra ställt så behövs bevis på det från de senaste tre åren.
 10. Blankett I-693, som du borde ha fått från doktorn du gick till hemma i Sverige i steg 1. Det ligger i ett kuvert som doktorn gett dig, men du får ABSOLUT inte under några omständigheter öppna det kuvertet.

Du skickar allt i samma paket till: 

USCIS Chicago Lockbox

For U.S. Postal Service:

USCIS
P.O. Box 805887
Chicago, IL 60680-4120

For Express mail and courier deliveries:

USCIS
FBAS
131 South Dearborn-3rd Floor

Chicago, IL 60603-5517

Jag föreslår att du också fyller i blankett I-765 Application for employment authorization, och beroende på vart i USA du bor, så finns det två adresser dit du kan skicka blanketten om du har ett K1-visum. Du kan läsa mer här längst ner på sidan. Du måste skicka in det inom 3 månader efter att du kommit till USA. Du behöver dessa saker med i paketet:

 1. Personlig check på summan de önskar. Sist jag kollade var det $380, men läs här för att vara på säkra sidan.
 2. En kopia på I-94, som du redan borde ha vid det här laget då du även behövde det i första paketet.
 3. Två identiska passliknande bilder på dig
 4. Och du kan även här skicka med blanketten G-1145, E-Notification of Application/Petition Acceptance för att få reda på att de fått paketet!

De skickar brev till dig om du har missat något, så att det bara är att komplettera, men det förlänger processen, så se till att du har allt som behövs! Du kommer få brev också om du är godkänd och få tid till att lämna fingeravtryck. De skriver var och när. Du får även brev med ditt work authorization kort när det är godkänt och då kan du gå till närmsta social security office för att skaffa dig ett Social Security Number eller SSN, som det förkortas som. Du behöver ha med dig ditt personbevis, work authorization card och bevis på att du bor i USA och det borde vara allt. 

Så långt har jag kommit i processen. Jag har SSN och work authorization card så att jag kan söka jobb och väntar på att få green card. Jag fick ett brev där det stod att jag antagligen inte behöver gå på en intervju igen, men att det skulle ta 6 månader till åtminstone, och det var för kanske 2-3 månader sedan. MEN VAR BEREDD PÅ ATT BLI INTERVJUAD I ALLA FALL! Jag hoppas att det hjälpte er på vägen och att det inte var allt för knövligt! Nu är det här, som sagt baserat på ett K1-visum och att du kommit till USA på lagliga sättet. 

Jag önskar er lycka till och om jag glömt något, om ni undrar något eller om ni bara vill säga ett ord eller två är det bara att kommentera! :)


 

Likes

Comments


Förra lördagen gifte jag mig med Matt igen - denna gången inför familj och vänner. Min familj dök upp veckan innan och vi hann med att åka till Shipshewana (Amish-stad), Chicago och det blev en massa shopping för dem och också för mig. De visste om sedan innan att Matt och jag skulle gifta oss igen och dök upp för att se det. Vi försökte göra det så hemligt som möjligt med giftermålet för att det skulle vara mer som en överraskning för alla andra personer på bröllopet och hade sagt att det var en midsommarfest för att välkomna mig till USA, men tyvärr hade någon berättat för åtminstone en annan att det skulle vara bröllop, så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Trots det var det roligt och fanns många barn där, varav en av dem favoriserade mig och ville att jag skulle leka hela tiden XD jag hade inte så mycket tid över till annat. Det var inte förrän det var kväll som jag hann att prata med andra personer och många av dem var intressanta och mycket snälla; En hade till och med samma tro som mig (jag är inte religiös, men jag tror på reinkarnation och att det finns någon högre makt - typ ödet eller något, och jag tror på spöken) och det är mycket ovanligt här i USA då de flesta är väldigt religiösa. Det är liksom svårt att hitta likasinnade här som inte dömer en för att man inte tror på gud. 


Det var kul att se familjen igen efter nästan 4 månader utan att ha träffat dem och det verkar som om de flesta vill tillbaka. Min bror kom mycket bra överrens med Matts bror och jag vet att han antagligen kommer komma över fortare än någon annan i min familj :) 

Höjdpunkten på hela midsommarveckan var nog Medieval Times. Jag och Matt hade varit där en gång tidigare, men nu åkte hela familjen dit på både Matts och min sida. Jag och min syster fick båda blommor från våran riddare, underhållningen var underbar och maten var väldigt god. Bästa med hela föreställningen var nog efter föreställningen då man kunde ta kort och prata med skådespelarna (som fortfarande var i karaktär!). Så underbart.

Efter att ha bott i USA i 4 månader, har jag upptäckt hur bra Sverige faktiskt är - vi tillåter samkönade bröllop, vi har 5 veckors semester (de börjar med kanske 1 eller 2 veckors semester och måste jobba i hur många år som helst för att ens komma upp till 4 veckor! Absurt!), nästan gratis sjukvård, gratis tandläkarbesök tills du är 18, betald föräldraledighet, än så länge inga skolskjutningar såvitt jag vet etc... Jag önskar bara att Matt kunde se det jag ser. Jag förstår inte hur de orkar jobba i så många år utan några förmåner - de har bara 6 lediga dagar utöver semester på ett helt år. Deras minimilön är hur lågt som helst. Jag förstår helt enkelt inte hur de klarar det. Jag vet inte hur jag kommer klara det heller. Men men....

Jag är också mycket intresserad av Vikingatiden efter en dröm som jag haft rätt nyligen och har läst på en massa om dem för att eventuellt kunna skriva en mörkare berättelse med inspiration från min dröm och igår kom jag på ett slut till den som jag hade tänkt skriva på snart :) 

Tänkte att det kunde vara bra med en uppdatering så att bloggen inte dör XD Och nu upptäcker jag hur random jag faktiskt är. Aja, inte första gången som jag hört det :P hoppas det inte är för random för er! 

Likes

Comments

Jag är frustrerad på många saker just nu; ALLT har med visumet att göra och det runt omkring. Det är bara problem efter problem efter problem. Matt och jag har gift oss borgerligt för försöker fixa med alla papper som behövs för att jag ska kunna få mitt green card och arbetslicens, men de vill ha papper hit och dit och pengar (typ $2000 dollar för 3 applications! DYRT!!). Det är mycket frustrerande på många levlar och sen är det saker runt omkring som händer som också är frustrerande. Många gånger tänker jag "vi skulle flyttat till Sverige istället så skulle vi vara klara vid det här laget". Jag vet inte om det stämmer, men det känns som att Sverige är mindre komplicerat än USA med pappersgrejer och applications. 

För ni som tänkt er flytta till USA till eran älskling, kom bara ihåg att det ofta är frustrerande och väldigt dyrt. Om jag vetat allt jag vet nu, hade jag INTE flyttat till USA, utan vi hade kommit på någon annan lösning. Som det ser ut just nu kommer jag och Matt bo hos hans föräldrar i flera år och det är rätt pinsamt, men vi har inte pengarna att flytta. Hyran och allt runtomkring skulle kosta mer än vi får in. 

Som sagt, mycket är frustrerande just nu, men får väl bita ihop och fixa det i alla fall (inte helt utan klagomål) för det måste in. Det andra runt omkring är inte något jag kan göra någonting åt, utan det får fixa sig självt. Förhoppningsvis.

Annars har jag väl inte så mycket att säga. Jag leker ganska mycket med deras katt, Cici, men hon är ju inte som mina katter... Inte lika gosig... Det här inlägget var mest för att skriva av sig lite av all frustration som jag bär. 


Tack för att ni läste! Och kanske någon förstår eller håller med mig. Ni får en bild på Cici som tack :P

Likes

Comments

Nu har jag bott i USA i snart en månad och hemlängtan är stor - jag saknar familjen, vännerna och katterna där hemma så mycket att det gör ont... men jag har börjat vänja vid tanken att jag kommer stanna här ett tag och hoppas att gubben tar sitt förnuft till fånga så att vi kan flytta tillbaka till Sverige. USA är ett kul resmål, men jag vill inte bo här hela mitt liv.4

När jag först kom hit var det snö överallt, och det hade precis börjat blivit vår i Sverige och det fanns ingen snö i Sverige när jag flyttade till USA, så det kom som en liten chock och blev smått deprimerad att jag skulle behöva ha en ännu längre vinter. Nu är nästan all snö borta och solen kikar fram lite smått. Jag älskar solen just nu om det innebär vår och värme! 

Jag har försökt göra livet mer "svenskt" för mig här borta så att jag ska känna mig som hemma, men det är svårt när de inte har allt vi har hemma och med tanken på att de äter ute nästan hela tiden. De har dock blivit bättre på att fixa maten hemma istället för att äta ute. Jag hittade dock digestive i fredags och tror aldrig jag blivit så exalterad över kakor som jag var just då! Med min high-pitch voice och stora leende... JAG KAN GÖRA CHEESECAKE! :D Svårare är det med knäck eftersom jag inte hittat ljus sirap än så länge. Jag gjorde svenska pannkakor för ett tag sedan också, så det var nice :)

Jag har inte många foton härifrån än så länge, så om ni vill se foton får ni vänta ett tag :)

Ha det gött där hemma och familjen kan vänta sig ett paket :P har inte skickat det än, eftersom att jag bara har till min syster än så länge.

Likes

Comments

Min personliga resa att flytta till USA var jobbig, rent utsagt. Det var papper hit och dit, stress från this and that och än är det inte över för min del, trots att jag fått klartecken att flytta dit. Jag flyttar till min hubby, Matt, nu på lördag och trots att det är skönt att äntligen kunna vara hos honom, är det jobbigt att lämna alla jag känner - mina katter, min familj och mina vänner - behind. Ni som varit med om det, förstår vad jag pratar om, och ni andra som snart är på väg till det, ni kommer nog få känna på det snart. Jag vill hjälpa eran resa att bli lite lättare genom att försöka ge er punkter och rådgivning om vad ni ska göra baserat på att ni ej har barn eller varit gifta tidigare.Jag och Matt träffades på sommaren 2012 på en fest genom en gemensam vän. Vi fattade direkt tycke för varandra och efter att jag åkt hem, höll vi kontakten med varandra och 2 månader efter det blev vi ett par. Efter att vi varit tillsammans i nästan 6 månader, förlovade vi oss och båda bestämde att jag skulle flytta över. Först hade vi tänkt att jag skulle börja skolan där, vilket inte var en bra plan eftersom att vi tänkt gifta oss och jag inte egentligen vill sätta mig vid en skolbänk igen (så fruktansvärt skoltrött!), så vi bestämde oss för att försöka få ett K1-visum.

Att få ett K1-visum till USA är en långdragen - och dyr - process (så se till att du och din partner har råd) och sägs vara det snabbaste sättet att komma till sin älskling i USA. För er som inte vet är K1-visum ett så kallat fiancé(e) visum som innebär att du och din partner måste gifta er inom 3 månader efter att du kommit in till landet. Det tar ungefär 6-9 månader från att du startar tills dess att du får en intervju i amerikanska ambassaden. Det är mycket att tänka på och jag hade inte klarat det utan " Fiance and Marriage Visas: A guide to US Immigration" som är en bok om just att ta sig över till sin käraste. Processen testar också er kärlek till varandra i och med att du som inte är amerikansk medborgare INTE får åka över till USA under hela den tiden, men din partner får åka till Sverige (vilket man inte kan göra ofta om man inte är stenrik och kan ta ut lediga dagar).

Man kan dela upp det i tre delar, och det är tre mycket stora delar. Den första delen är dock den svåraste, för det är inte lätt att veta vad man ska ha med. Den första delen måste din partner, den amerikanska medborgaren, göra men du måste förse henom med papper och information (föreslår något så gammalt som fax - billigt och kommer snabbt fram). Tänk på att det mesta måste ha datum på sig och vara signerat

Vad ni måste göra:

 1. Din partner ska fylla i blanketten I-129F, Petition for Alien Fiancé(e). Allt ska skrivas med stora bokstäver, helst via datorn. Sida att hämta blanketten: I-129F och på fråga 18 måste hen skriva hur ni har träffats de senaste två åren och när ni först möttes etc. Exempel: Hur man fyller i ett I-129F visum
 2. Betala avgiften från I-129F på $340 (var det sist jag kollade, men kolla upp det på USCIS hemsida för säkerhets skull). Helst din partner, för det är enklare då hen ändå ska skicka in allt det över, då kan hen också skicka in "a personal check". Skicka INTE kontanter.
 3. Samla på er en massa bevis på att ni är tillsammans och att ni setts inom två år person mot person!!!!!! Alltifrån bilder på er två, vykort, brev, kommentarer, hotellvistelse med båda era namn på, flygbiljetter etc. Nästan allt ni kan komma på som har med er två att göra - och gör er inte av med de bevisen! Har tre ord att säga er; Kopior, kopior, kopior!
 4. Du och din partner ska skriva ett personligt brev att hen "Intend to Marry bla bla bla". Ett bra exempel finns här: Fiance letter of Intent - Tänk på att fylla i adressen till dit hen ska skicka brevet också. Adressen är: For U.S. Postal Service:
  USCIS
  P.O. Box 660151
  Dallas, TX 75266
  For Express mail and courier deliveries:
  USCIS
  Attn: I-129F
  2501 South State Highway 121 Business
  Suite 400
  Lewisville, TX 75067

   Du måste skriva adressen till ambassaden närmast dig (för mig var det Amerikanska ambassaden i Stockholm). Hemsida här: Amerikanska ambassaden i Stockholm.
 5. Din partner måste också skicka in bevis på att hen är en amerikansk medborgare via t.ex. kopia på hens pass, birth certificate (personbevis) eller liknande. Officiella dokument, helt enkelt.
 6. Ni båda måste fylla i en varsin blankett på G-325A. Sida att hämta blanketten: G-325A
 7. Du och din partner måste vardera ha ett passfotoliknande foto i färg med standarden 2x2 inches (tror att det är 51X51mm, inte helt säker). Du kan ta fotot själv, men det blir mycket bättre hos en professionell fotograf som tar visumfoton till ett bra pris. Bilden får ej vara mer än 6 månader gammal. Tar du fotot själv är det vissa saker du måste tänka på. Här är en bra sida på vad som krävs: Photo requirements
 8. Skriv en lista om vad som finns inkluderat i brevet hen skickar samt vad det är ni ansöker om. Häfta ihop det som hör ihop, t.ex. alla sidor på I-129F och brevet om hur ni har träffats etc och använd helst ett gem för att sätta ihop allt tillsammans i en bunt.
 9. Din partner måste kopiera det som hen ska skicka iväg så att du också får en kopia på allt. 

Sen är det bara att vänta. Din partner får hem brev om det är något som saknas, och processen tar längre tid om det gör det, så se till att dubbelkolla allting så att allt är med. Din partner får också hem ett brev  när det är godkänt och det skickas automatiskt till ambassaden närmast dig och du eller din partner (Matt i mitt fall) får ett mail från ambassaden som din partner får vidarebefordra till dig om hen fick det där det står exakt vad som behövs och när din intervju är. 

Du behöver:

 1. Din partner måste fylla i och skicka till dig I-134 Affidavit of Support
 2. Du måste betala visumsavgiften på ca 1680 kr på en bank via bankgiro och du måste besöka din bank för att göra det. Be din bank om stämpel på ditt kvitto så att det ser mer "officiellt" ut. Tänk på att du behöver ha med dig ditt case number.
 3. Du måste ta visumsbilder med samma requirements som innan (51x51mm), och du måste ha minst 3 bilder. 1 till doktorn och två till intervjun.
 4. Du måste höra av dig till skatteverket och be om ett "120-personbevis med alla relationer" på engelska och med en stämpel, för amerikanska regeringen ÄLSKAR stämplar. Ta kopia på det.
 5. Polisens belastningsregister. Du måste fylla i en blankett för att de ska kunna se att du är utan brott eller eventuella brott du gjort. Det ska kosta runt 192 kr. Alla dokument måste vara på engelska. Du måste också med samma brev skicka med en kopia på ditt personbevis från skatteverket.
 6. Skriv ännu ett (eller kopiera det gamla) Fiancé letter of Intent för att ha med dig på intervjun.

I mailet du får av ambassaden står allt du behöver uppskrivet, så tänkte inte skriva upp listan helt och hållet, men det skadar inte om man har extra grejer med sig. GLÖM INTE BEVISEN PÅ ER TVÅ TILLSAMMANS!!!! Jag hade med en lista om hur mycket Matt tjänar på sitt jobb och vad han får per år, så säg till din partner att skicka med sådana papper etc med I-134.  Se till att ta det som tar längst tid att skaffa fram först. Det kan ta lång tid innan du kan få tid hos en av de tre doktorerna som finns med på listan med godkända doktorer. Det tar också runt två veckor innan de skickar resultaten till ambassaden. Du måste också skaffa fram ett dokument eller liknande med alla vaccinationer du har fått i ditt liv. När du ringer till doktorn är det bra om du har penna och papper i närheten så att du kan skriva upp vad de säger, för de har mycket information. Jag valde Sibyllekliniken och de sa på telefonen att jag också behövde en lungröntgenbild som man kunde skaffa på Sofiahemmet. Det är drop in där mån-fre mellan 08.00-16.30, så jag valde samma dag som jag hade tiden till doktorn (eftersom att jag bor ca 3 timmar bort med bil). Belastningsregistret kan också ta runt 2 veckor etc. Det är bra om du inte gör allt i sista sekunden. 

Efter det är intervjun. Var beredd på frågor de eventuellt kommer ställa till dig på intervjun: Exempel på frågor de kan ställa. Svara ärligt och det är bra om du kan svaren på alla frågor de kan tänkas fråga dig. Det är bra om din partner är hos dig, men hen får inte följa med in till intervjun, utan vänta på dig utanför i bilen eller något sådant. Du får reda på om du är godkänd eller inte samma dag. Blir du godkänd får du vänta på ett brev från dem där information står om vad du ska göra sen. Det är där jag är än så länge, så jag vet inte exakt vad som ska hända förutom det som står på pappret från ambassaden. Visumet är giltigt i 6 månader, så  det är i princip hur länge du får stanna kvar i Sverige. Och, som jag skrev tidigare, du måste gifta dig med din partner inom 3 månader efter att du kommit in till USA. Fortsätt samla på er bevis!!!

Jag hoppas det här hjälpte er. Som sagt, mitt syfte med texten var att hjälpa och göra det lite lättare för er i processen och minska lite av stressen som förekommer av osäkerheten att inte veta vad man ska ha med. Det är knövligt, men sen kan ni vara med varandra. Ni får gärna fråga mig om det var något ni inte förstod och kommentera om annat också! 

Ha det bra och lycka till!

Likes

Comments