Hundliv

Nu har vi haft två lyckade parningstillfällen mellan vår Hilo och Lejoncronas Luna, så nu håller vi tummar, tassar och tår att det blir smått lagom innan jul, jag har redan varnat Helene som kommer ha tiken att jag kommer vara stammis hos henne för valpmys! Det finns väl inget mysigare...

Ta hand om er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Människoliv, Skönhet

Jag älskar ansiktsvård och allt vad som ingår i det. Sista månaderna har jag inte orkat bry mig ett dugg om mitt yttre på grund av mitt mående men nu har intresset vaknat igen, dels för att jag mår bättre men även på grund av en skönhetssida på facebook faktiskt. Eftersom jag har sisådär tio olika ansiktsmasker som jag brukar använda så brukar jag inte behöva testa ännu fler men har nu sett att flera personer skrivit att kaffesump och honung är fantastiskt för huden så detta vart jag ju tvungen att testa. Man kommer nog inte undan billigare och jag har alltid dessa två komponenterna hemma! Perfekt!

Och dom hade rätt, efter att ha haft kaffesump blandat med honung på ansiktet i 10 minuter så blir huden jättefräsch! Och len. Det är aningen rinnigt så nästa gång ska jag testa med flytande honung eftersom den är aningen segare i konsistensen. Men prova, its amazing. Det luktar väl sådär gott men efteråt så sköljer jag med ansiktstvätt och smörjer sedan in serum i ansiktet, love!

Ta hand om er.

Likes

Comments

Breathe, Människoliv

Det var alldeles för längesedan jag skreksjung, det är så härligt, hög musik, pyssel på datorn och skriksjunga. Är ensam hemma så plågar inte Viktor.

Bara njuter av stunden, undrar när jag gjorde det sist, det minns jag inte ens. Sådana här stunder behöver jag många av men först tänker jag njuta av denna.

Ta hand om er okej? Lova!

Likes

Comments

Människoliv

Jag är så sugen på att skaffa pastellfärgat hår.. Jag.kan.inte.släppa.det. När jag väl snöat in på något så måste det liksom ske. Problemet är att jag inte vill gå till frisör pga min sociala fobi så jag behöver göra det hemma, vilket min kära vän som förut jobbat som frisör har sagt att jag inte ska, för hon får alltid rätta till det sen... Aj, aj, aj hur ska jag kunna hålla mig. Har kollat youtubeklipp hur du kan gå tillväga om du gör det hemma och det verkar ju inte så svårt..... Tycker att det är roligt att det ser ut som att pastellfärgat hår kommer komma ut mer och mer på marknaden just nu, då utvecklas produkterna och då slipper jag kanske förstöra mitt hår, thumbs up!

Ta hand om er.

Likes

Comments

Breathe, Hundliv

Ja men blankt, är det i mitt huvud idag, känner mig seg och motivationslös. Har nog tänkt ett tjugotal gånger att "det kan jag göra" "det borde jag ta tag i" eller "där behöver det städas" men upptäcker efter en stund att jag fortfarande sitter och plöjer igenom youtubeklipp. Det får väl vara en sådan dag idag där jag bara gör det nödvändigaste, som att jag nu har lagt en ansiktsmask, väldigt nödvändigt att ta hand om sig själv! Lusten att ta hand om hy, hår och kropp har äntligen börjat komma tillbaka, tidigare kändes bara en dusch som ett sjukt jobbigt projekt. Visst märker jag att när jag faktiskt äter, duschar, sover eller till exempel lägger en ansiktsmask att jag mår mycket bättre, som idag när jag inte känner för att göra någonting så känns det ändå okej, tidigare har jag känt ett stort misslyckande så fort jag inte tagit mig för något. Det är skönt att bara vara ibland. Bilderna på Boscoe och Sammie får tala för dagens mood.


Ta hand om er.

Likes

Comments

Människoliv, Hundliv, Livet på landet

Jaha det blev ingen sommar, den kom aldrig. Jag har väntat och väntat men nu inser jag att kvällarna känns allt kallare och det blir mörkt fortare och fortare. Jag har badat två gånger i sommar, två jävla gånger! Det är inte okej! Hundarna har kunnat bada fler gånger än mig liksom, vad fan är det. Jag är inte alls bitter...

Jag har tänkt gå ut flera gånger idag och fortsätta plocka in allt inför hösten men det känns så sorgligt att jag har inte kommit ut än och kommer förmodligen bara gå ut till dammen och mata fiskarna och vägra ta in fler saker, slänga ettåriga blommor, ta ner paviljongen som vi knappt kunnat sitta och ha det mysigt i under hela "sommaren". Om det inte vore för att vi haft några vackra kvällar så känner jag inte att sommaren gett den energin den ska ge, batteriet har inte blivit uppladdat inför mörker och slask. Hoppas innerligt på en bra höst med sol och naturen som färgas i enastående färger, kan även uppskatta när det är sån sval luft som känns sådär krispig liksom!

Ta hand om er.

Likes

Comments

Breathe

Bara en påminnelse till alla som har det jobbigt, när det känns som att du inte klarar en dag till, som att just idag är det den värsta dagen i ditt liv, glöm aldrig att det kommer bättre dagar. Håll ut, det är värt det.

Ta hand om er.

Likes

Comments

Breathe, Sugargliders

Haft fem bra dagar, F E M! Det här behövde jag verkligen, tror inte att någon som inte är i samma situation förstår hur underbart det är att ha flera dagar i rad där du slipper yrsel, illamående, vara tung i huvudet, ha ångest och allt min hypokondrihjärna slänger åt mig. Så just nu är jag taggad, taggad på att bli bättre, på livet, på morgondagen! Även om jag vet att jag kommer få bakslag då och då så passar jag på att njuta till tusen sådanahär dagar.

Nog om mig, jag tänkte visa våra nya tillskott i familjen, för er som inte vet så är både jag och min sambo djurmänniskor, vi älskar djur och vill i princip ha en hel djurpark så småningom. Senast hämtade vi hem två nya sugargliders, svenska namnet är flygpungekorre men hur kul låter det...

Dessa djuren är helt underbara, på kvällen när jag går in i buren så hoppar dom upp på axeln direkt och vill bli matad med kuber av frukt, ger även en hemmagjord goja av kokt kyckling, grönsaker, ägg med mera som dom älskar. Än så länge så är dom lite blyga men man kan redan klappa dom och har även börjat kasta pompom med dom, ska bli underbart att lära känna dom och få dom att känna sig trygga med oss.

Lägger upp några bilder på Aurora och Sitka som dom heter, misstänker att vi kommer ha ungar lagom till jul också, längtar!

Ta hand om er.

Likes

Comments

Breathe, Människoliv

Okej, det tog mig bara 20 minuter att hitta hur man skrev inlägg, Känns som att mina tekniska kunskaper har sjunkit avsevärt sista åren, förr var jag ju en riktig datanörd so to speak.

Då en vän till mig börjat blogga kunde jag inte hålla mig, så nu drar vi igång och ser vart det leder.

Just nu är det högsäsong på sambons jobb (lantbrukare) och jag är sjukskriven så jag är ensam många timmar av dygnet eller helt ensam är jag inte, vi har ju fem hundar, två ekorrar och ett tjugotal fiskar, här finns att göra. Just nu går mycket energi åt till att besegra mina inre demoner som under senaste halvåret varit värre än någonsin men tack vare min underbara familj och framförallt min sambo som verkligen visat vilken underbar människa han är, som funnits där din dagar där jag inte fungerat som människa, dagar jag velat lämna jordelivet, dagar då jag inte orkat andas. Han var, är och kommer alltid att vara den jag vill leva resten av mitt liv med, har aldrig träffat en människa med så fin utsida och insida, he is my one and only.

Ni kommer få följa med mer i min kamp om att få må bra, att inte låta demonerna vinna, att behöva vara stark fast jag inte orkar, att kärleken till livet, naturen, djuren alltid vinner. Men inte ikväll, ikväll kommer jag mest troligt stirra mig tokig på alla nya inställningar, kommer trycka fel hundratals gånger och förmodligen lämna datorn helt fyrkantig i ögonen som mamma alltid sa när man satt för mycket framför tv:n.

Tänkte även hinna med att fota lite ute i fältet där det just nu ligger fina hösträngar, om sambon lyckas slita sig från jobbet snart vill säga, kommer bara bli kaos om jag tar ut alla fem hundarna och fotar dom själv.

Nu ska jag fortsätta att irritera mig på alla nymodigheter som Nouw har och dricka en stor kopp varm te, för ikväll känns det som höst även om jag egentligen vägrar inse det.

Ta hand om er.

Likes

Comments