Zebrakakor

Om man promenerar så mycket som vi gör den här veckan, så är det klart att man måste fylla på med energi! Så här kommer ett enkelt recept på en Zebrarandig kaka, immunbristveckan till ära. Sophia i UMPI-gänget är ju utbildad inom området, så det blir garanterat gott eftermiddagsfika idag!

Det är 3 enkla steg att följa:

Steg 1, chokladsmeten:
200 gram smör
2 dl socker
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 ägg

1. Vispa ihop smör och socker
2. Blanda ihop de torra ingredienserna med en gaffel (i separat bunke)
3. Knäck i ägget i smör och socker smeten
4. Tillsätt de torra ingredienserna till smeten
5. Vispa och knåda ihop till en fast deg
6. Dela upp degen i bitar och rulla ihop till långa korvar

Steg 2, Vaniljsmeten:
200 gram smör
2 dl socker
5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 ägg

Bland ihop på samma sätt som du gjorde chokladsmeten (men istället för kakao tar du vaniljsocker)!

Steg 3, Fläta ihop choklad och vanilj för att skapa zebraränderna:
1 ägg
Pärlsocker

1. Lägg en chokladlängd och en vaniljlängd bredvid varandra
2. Tvinna ihop dem så att de sitter ihop som i en fläta
3. Gör likadant med alla längderna och lägg dem på en plåt
4. Vispa upp ett ägg och pensla över längderna och strö sedan pärlsocker över
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min
6. Ta ut plåten och skär ut snittar på ca 5 cm av längderna
7. Låt svalna på ett galler
8. Det viktigaste steget! Ät och njut 🦓🦓🦓

Kom ihåg att också fortsätta samla steg inför tävlingen vi har här på bloggen. Under morgondagen kommer det komma upp en länk där ni kan lägga in era steg som ni gått under veckan. Vinnaren presenteras sen under den sista dagen på världsimmunbristveckan.

Kom också ihåg att fortsätta registrera din promenadtid på pios hemsida pio.nu. Alla minutrar och steg räknas!

//Sophia och UMPI gänget

Gillar

Kommentarer