WPIW dag 2

Första dagen på immunbristveckan är alltså avklarad och vi knatar vidare på dag två. Men ibland kan det kännas lite tråkigt att bara gå om man går själv, vilket många tråkigt nog behöver göra så här i pandemitider. Det kan finnas en lösning på det problemet, I alla fall om man tycker om att lyssna på podcasts. World PI Week släpper nämligen en serie med 3 podcast avsnitt under världsimmunbristveckan. I dessa tre avsnitt diskuteras det tre olika temana för det här årets immunbristvecka som vi nämnt i ett tidigare inlägg. Fördelen med podcasts är att man kan gå in lite mer på djupet om varför dessa temana är så viktiga att lyfta.

Så idag eller imorgon, rekommenderar jag att du startar det första avsnittet av world PI week talks (Släpps 23/4) under din Zebra promenad (om du nu inte har sällskap såklart, eller varför inte lyssna på den tillsammans och diskutera - lite som en poddcirkel :D).

Att diskutera i en poddcirkeln bidrar garanterat till intressanta och ofta roliga konversationer och händelser! Det kan vi nästan garantera! :D Vi har under våra poddcirklar haft otroligt många skrattattacker som vi ibland inte helt “återhämtar” oss ifrån. Utan resten av diskussionerna blir mest som en flummig skrattbonanza, om man nu kan kalla det så :D

Om ni läste det inlägget vi publicerade den första april så kanske ni minns att zebror har en 7 m lång svans för att de ska kunna hoppa runt på savannen som Tiger… Kanske inte behöver nämna mer än att det aprilskämtet kom till i samband med ett poddcirkel-möte. Det uppstod under flertalet skrattattacker som egentligen började med en felsägning, som såg ut ungefär så här:

“Är det någon som har en idé om vad vi skulle vilja skriva om?”

“vi skulle ju kunna ha ett faktainlägg om zebran och varför den är en symbol för ovanliga sjukdomar som PI. Till exempel: Zebran är en symbol för ovanliga sjukdomar för att: hör du klappret av hovar, så är det nödvändigtvis inte en häst, det kan vara en zebra. Eller, visste du att zebran har en 7 meter lång svans?”.

*Några sekunders Tystnad*

Skrattsalvorna haglar därefter och aprilskämtet föddes! :D
När man återberättar det, blir det ju inte lika kul som vi kommer ihåg det, men det är också det jag försöker få sagt med det här. Det är kul och givande att få diskutera något som exempelvis en podcast med andra som också kommer med sina synvinklar och tankar. Att man vågar bjuda på sig själv och connecta med andra människor. Det ger så mycket! Och under en sådan här vecka som immunbristveckan (och även under pandemin) är ett ypperligt tillfälle att kunna göra det!

Så får du tid och möjlighet, ska det gå att hitta första avsnittet av World PI week talks där podcasts brukar finnas (Spotify bland annat). I skrivande stund har det dock inte släppts än, men vi sitter som på nålar, spända att få lyssna på det första avsnittet!

Andra tävlingen
Idag startar vi också igång vår andra tävling under den här veckan och den sker på vår Instagram umpi_sverige.
Fram till och med onsdag 28/4 kan ni vara med och delta, och ni deltar genom att göra tre saker:

1. Följ vårt konto umpi_sverige
2. Gilla bilden på Saga och hennes fina Zebra (häst?)
3. Taggar en eller flera personer under bilden, som ni tycker ska gå ut på en #GoZebra promenad

Glöm inte heller att påminna de ni taggat att de ska gå in och registrera tiden på deras promenader på PIO.nu. Vinnarna dras slumpmässigt genom en utlottning och vinner ett fint paket med olika produkter från PIOs webbshop hemskickat till sig :) Vinnarna presenteras här på bloggen och på Instagram.

Så klicka dig vidare till Instagram för att delta!

P.S Håll lite extra koll på vår Facebook på måndag för då kommer vår nästa tävling dyka upp där. Fortsätt också att samla steg för att kunna delta i stegtävlingen som vi har här på bloggen.

Trevlig zebrapromenad önskar
Magdalena och resten av UMPI-gänget!

Gillar

Kommentarer