Primary immunodeficiency awareness month

Varje år finns det en internationell immunbristvecka för att öka medvetenheten och sprida kunskap om primära immunbristsjukdomar. Den kallas för ”World Primary Immunodeficiencies Week” och den inträffar alltid mellan den 22–29 april varje år. I år är det en torsdag till torsdag. WorldPIWeek är en av de som driver immunbristveckan och skapat en central plattform. Deras mål är att skapa en global rörelse och erbjuda event och marknadsföringsmaterial som kan anpassas till de nationella och lokala behoven. Läs mer på deras hemsida: www.worldpiweek.org

Vi på UMPI har redan nu påbörjat uppladdningen för immunbristveckan. Håll utkik framöver för det kommer dyka upp mycket skoj i samband med den veckan och även tävlingar kommer att hållas på våra plattformar. Så missa inte detta!

Det sprids redan nu information om immunbristveckan på flera olika håll. Du kan t.ex. hitta mer information på PIOs hemsida: www.pio.nu.

I USA är även hela april deras ”National Primary Immunodeficiency Awareness Month”, en nationell medvetenhets månad för primär immunbrist. Detta är ytterligare en möjlighet för att skapa mer medvetenhet och sprida mer information om primära immunbristsjukdomar, lokalt, nationellt och internationellt. Det är framförallt organisationen Immune Deficiency Foundation (IDF) som ligger bakom detta initiativet.

Här finns några olika hashtags att använda framförallt under april månad och immunbristveckan. Hjälper du oss att sprida budskapet?

#piawareness #thinkzebra #zebrastrong #primaryimmunodeficiency #livingwithPI #worldPIweek #ShareThisForPIAwareness #pio_sverige #umpi_sverige

Gillar

Kommentarer