Matsvinn

Det slängs idag ungefär en tredjedel av all mat som produceras i världen. Vilket är ett stort problem bland annat på många sjukhus. Man har infört mätningar under det senaste åren och därefter gjort förändringar för att minska matsvinnet. Sundsvalls sjukhuskök är en av de som lyckats, de har minska sitt matsvinn med hela 47% på 2 år vilket motsvarar ca 3,8 miljoner kronor. En stor vinst för både ekonomin, miljön och hälsan.

Eftersom vi med primär immunbrist emellanåt spenderar en del tid inlagda på sjukhus blev vi på UMPI tillfrågade om att delta i en enkätundersökning för att minska matsvinnet på sjukhus. Detta är ett viktigt ämne ur både miljösynpunkt och resursanvändning. Så vi uppmuntrar även dig som läsare som spenderar tid på sjukhus att delta i den här undersökningen och dela din syn på sjukhusmaten och matsvinnet. Tillsammans kan vi skapa förändring.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeW_X1zv2C-xefkC4Ohx2hhtqpkj3-yBMM5uG24R256OMylRQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link

Gillar

Kommentarer