En första introduktion

Corona pandemin har ändrat mycket för oss alla och har haft en stor påverkan på hela samhället, inte bara i negativ bemärkelse. Det är vi som skriver på den här bloggen ett exempel på, en positiv sak som kommit ur den här pandemin.

Vi som skriver här har alla något som kallas för primär immunbrist som innebär att immunförsvaret på olika sätt inte fungerar som det ska beroende på vilken typ av immunbrist man har. Vi är alla medlemmar i patientorganisationen för personer med primär immunbrist och jag som skriver idag (Magdalena) är även medlem i styrelsen för organisationen PIO.

När COVID 19 svepte in över Sverige i mars fick många av oss ställa om för att ändå kunna ses, men på säkert avstånd. Det gjorde vi ju såklart också i PIO och vi började ha digitala träffar varje vecka med olika teman. Jag kände att jag gärna ville hjälpa till att hålla i aktiviteter för barn och ungdomar och kom på idén att man kunde starta en poddcirkel för de som är unga vuxna mellan 20-30 år. Sagt och gjort! Det blev intressanta diskussioner i Poddcirkeln som sedan ledde till det du ser just nu, ett bloggprojekt.

Vi är alltså fem personer från helt olika platser i landet, som aldrig har träffat varandra i verkliga livet, men som ändå alla vill bidra till att öka kunskapen om primär immunbrist och plasmadonation. Vi kommer att bjuda på våra egna historier och även dela intervjuer från personer som på något sätt kommer i kontakt med primär immunbrist patienter. Allt som hör livet till när man är en primär immunbristare och kanske framförallt om hur det är att vara ung immunbristare. Vi hoppas att ni får en härlig stund här på bloggen och att det blir lärorikt och kul att läsa. Förhoppningsvis kanske bloggen också bidrar till att ytterligare en person bestämmer sig för att bli blod- eller plasmagivare, för det är tack vare er som många av oss idag kan leva ett relativt ”normalt” liv. Tack, och ha en fortsatt fin helg!

// Magdalena


Gillar

Kommentarer

Rosita Wicknertz
,

Härligt att ni kommit igång, bra skrivet!

Runa
,

Jättebra. Fortsätt att sprida kunskap. Lycka till!

Veronica
,

Vad kul att läsa och se att ni kommit igång =)

/vän till fia