Blodbrist (Blod = Världens bästa julklapp!)

Grund idén med denna blogg är att öka förståelsen för allmänheten om hur viktigt det är att du som är frisk och som kan bli blodgivare går och lämnar/donerar blod och plasma.

Och NU är det viktigare än någonsin! Många Sjukhusen skriker efter donatorer, då det råder blodbrist i hela Sverige. DU som är frisk och får donera ditt blod, gör en stor samhällstjänst som faktiskt räddar liv!

Sjukvårdspersonalen runt om i Sverige är välutbildade och extremt noga med att använda skyddsutrustning och de blir uppdaterade och utbildade fortlöpande just för att skydda dig. Det ska vara så säkert som det bara går för dig och för att du inte ska behöva känna rädsla för att vistas på våra sjukhus. Sjukhusen arbetar hela tiden för att ge oss en Corona-säker blodgivarcentral att gå till för att donera. Känner du dig osäker eller har frågor, såsom vad som krävs för att få bli bloddonator eller vad de gör för att skydda dig från att komma i kontakt med smitta, så kan du kolla upp information om blodgivning på geblod.nu eller ställa frågor till oss, så kan vi försöka svara på dom.

Så är du inte bloddonator, tänk över det, bli en samhällshjälte och rädda liv!
Ge världens bästa julklapp till en medmänniska.

God jul och Gott nytt år önskar alla vi från UMPI!

// Sophia och Saga


Gillar

Kommentarer