10 coronasäkra Sommaraktiviteter

Vi har redan fått njuta av en fantastisk sommarkänsla under hela juni, iallafall här på västkusten med många soltimmar, temperaturer upp till 30 grader och nästintill inget regn. Vi får hoppas att det håller i sig och att hela Sverige får en härlig sommar det här året. Vi kommer idag att dela med oss av 10 förslag på olika sommaraktiviteter att göra i sommar som förstås är med covid och säkerhet i åtanke.


1. Njuta av frisk luft och naturen

Det är väldigt läkande, energigivande och boostande för immunförsvaret att spendera tid i naturen. Antingen själv eller med ett härligt sällskap. Krama ett träd, njuta av värmen från klipporna, känna gräset under bara fötter, lyssna på fåglarna eller titta på solnedgångarna.

2. Bada i havet eller sjöar

Sommar och bad är en härlig kombination. Får vädret fortsätta som det gjort under resten av sommaren hoppas vi att ni får njuta av många härliga bad.

3. Promenader

Elin passar på att tipsa lite extra om att rörelse är så viktigt för både kroppen och knoppen. Man behöver inte göra några avancerade övningar eller lägga en massa timmar på gymmet för att öka sitt välmående. Njut av promenader i alla dess former; långa, korta, snabba, långsamma, i ensamhet eller i sällskap av en vän.

4. SUP (Stand Up Paddleboard)

Saga vill tipsa lite extra om att testa SUP om ni inte redan har gjort detta. Härligt utmanande och finns många möjligheter till äventyr på de här brädorna. Det är något som hon kommer göra mycket under den här sommaren.

5. Orienteringsapp - ”Hittaut”

Magdalena tipsar lite extra om en app som heter ”Hittaut” från Svenska Orienteringsförbundet. Ett sätt att upptäcka nya platser och komma ut och röra på sig. En karta med olika checkpoints i olika svårighetsgrader. Du kan läsa mer och ladda ner appen där appar finns.

6. Spela Padeltennis utomhus

Padel har blivit väldigt populärt och har du inte testat kanske detta är sommaren för det? Utmana en kompis och kanske ni hittar er nya grej tillsammans.

7. Spela sällskapsspel med sina nära

Sophia vill tipsa lite extra om att spendera tid med sina närmsta. Och förhoppningsvis kan de flesta få spendera tid med sina nära och kära i och med att allt fler är vaccinerade och att smittspridningen just nu är väldigt låg. Sällskapsspel är aldrig fel, som kan spelas både utomhus eller inomhus.

8. Meditera eller ta en stilla stund för sig själv

Många har fått spendera tid för sig själva och med sig själva under den här pandemin. För många har det varit utmanande och för andra är det en nödvändighet. Oavsett är det aldrig fel att ta stunder för sig själv och stanna upp ibland. Forskningen visar på så många positiva effekter av meditation eller för den delen bara att sitta tyst en stund.

9. Spela data/TV-spel med sina kompisar

Hugo tipsar lite extra om att en säker aktivitet för att kunna umgås med sina kompisar är att umgås via den digitala världen, som vi alla fått göra mycket under de senaste 15 månaderna. Kanske extra bra att kunna göra de regniga sommardagarna.

10. Laga och äta god och hälsosamt mat för att boosta immunförsvaret

Laga mat från grunden, undvik processad och snabblagad mat. Njuta av så många olika och härliga smaker och kombinationer. Kanske våga testa något nytt?


Vad har ni för sommarplaner? Har ni några fler tips utöver vår lista? Lämna gärna en kommentar ;)


Glad Sommar önskar UMPI-gänget!

Gillar

Kommentarer