Ledig eller något

Assalamu Aleikom.


Jag har varit ”ledig” i två dagar, d.v.s. sprungit runt på möten och tvättat. Så igår tyckte min kropp att det var dags med lite riktig ledighet. Jag somnade på soffan, sov över alarm och allt. Fyra timmar senare vaknade jag i lagom tid till att hinna fixa lite innan sonen kom hem. Det tog ett bra tag innan jag insåg att jag sovit över tiden på hälsocentralen. Jag har redan bokat om detta 2 gånger och nu dök jag inte ens upp... Men vem har tid att tänka på mig.

När sonen hade varit hemma några minuter så hörde jag ett illvrål och ett ”Åh nej, mamma. Du får inte bli arg nu. Du får inte. Det var inte meningen.” Ut i vardagsrummet kommer han och petar med ena fingret i glasögonen, glaset hade ramlat ut, igen! Så det var ju bara att leta, och försöka att inte bryta ihop av skratt. Det blev inte bättre av att sonen följde mig tätt, tätt och letade på precis samma ställe jag letade på. Jag har en stark misstanke om att han imiterade mig till sättet också. Han letade ju iaf så det var positivt och de ställen vi kollade på blev välgranskade. Inget glas kunde undkomma oss. Till slut kom vi fram till att han måste ha tappat glaset ute, då han började se suddigt på vägen hem och då gav vi upp.

Efter en hel del uppmuntran fick jag med mig sonen till optikern. Vi visade upp glasögonen, förklarade situationen och jag frågade hur mycket det skulle kosta att fixa nytt glas. Hon tyckte att det var märkligt att bara kunde ramla ut sådär och jag passade på att skratta åt hur många gånger glasögonen gått sönder. Vi har ju t.o.m. fått byta ut bågarna då en skruv gått av. Hon läste igenom vad som stod i deras papper och beslutade att sonen ska få helt nya glasögon. Så han fick välja en ny båge, en hårdare denna gång. Om en vecka får han de nya glasögonen och tills dess får han vara utan. Tack Specsavers!

Nu fick jag äntligen se texten från rätt håll. Jag är riktigt nyfiken på vad det handlar om.

Frid, Umm D.

Gillar

Kommentarer

Yela
Yela,

Hoppas du får en bra helg! 😊 <3

nouw.com/yela