psykbryt och hjärnsläpp🤯

Alltså vilken jxxla dag! FY FY FY. Jag pallar inte.

Idag började jag kl 13, och egentligen skulle jag börja 12. Redan innan idag så har jag fått ändra min tid pga frånvaro bland personalen. Och när jag kom till jobbet så var det första som mötte mig, en vikarie... Okej? Min kollega som öppnade idag ropade på mig och sa, nu blir det mycket info kom och sätt dig! Jag fick sen höra att jag skulle vara ensam under eftermiddagen, då både min enda kollega och vikarien slutade klockan 14. Då de övriga två kollegorna var sjuka resp vabbade. 

Här började min hjärna stänga av. Jag kände mig helt tom och hörde min kollegas prat, men tog inte in så mycket. I mitt huvud blev det kaos och det enda viktiga var, jag är med barnen och allt annat är nedlagt. 

Jag talade om för min kollega att det är precis sådana här situationer som jag inte klarar av. Min stress nivå är noll och jag kan definitivt inte sortera eller organisera. Det blir bara kaos...Och imorgon då är jag helt själv!!! Min friska kollega har semester och ska resa bort, så jag blir helt själv...SVART. Jag orkade inte ens tänka. Det har nog brunnit däruppe.

Jag kände hur ångesten låg i startgropen direkt och bad min kollega att ringa chefen och hantera morgondagen innan hon gick hem. För inombords exploderade ångestbollen. Jag  började skaka och darra på läpparna, jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken och hur jag helst av allt bara ville springa därifrån.

Vår ateljerista kom förbi och frågade hur vi hade det. Just idag okej efter omständigheterna, men imorgon...??? Det löser sig sa hon. Och nu var jag på god väg att börja gråta hysteriskt. Men som vanligt så bet jag ihop. Jag smet undan proppade i mig några atarax och försökte samla mig genom att plocka upp madrasserna i vilrummet. FY FAN. Förskolan suger verkligen överallt! 

Jag hämtade mig en aning och försökte djupandas under hela eftermiddagen. En flicka på 5 år kommenterade mig när jag drog en djup suck, "sådär brukar min mamma låta när hon är ledsen". Jag svarade, Ja och nu är faktiskt jag också ledsen,för inombords så gråter jag.... Undrar vad hon tänkte efter att jag svarat?

Jag tog mig igenom eftermiddagen. Men pricken över i var nog att min läkare ifrån Mora skulle ringa klockan 15, och prata medicin. Vad gör jag när han ringer och jag har 4 barn själv? Skiter jag i att svara? Svarar jag och pratar ibland barnen? Men jag kan tacka min lyckliga stjärna, han ringde inte klockan 15! Han ringde inte alls, och han hade säkert inte tid idag. Puh, vilken tur. Hoppas han ringer imorgon.

På vägen hem sprutade tårarna och ångestbollen var otroligt påtaglig. Jäklar vad jag är lättpåverkad, jag klarar ju ingenting! Och kanske är detta bra att det händer? Ett konkret exempel på hur dålig jag är i min depression och psykiska ohälsa. Jag får psykbryt och hjärnsläpp av en liten grej som jag tidigare hade klarat utan problem. Jag cyklade till Noret och hämtade ut Simons nya klocka, och passade samtidigt på att köpa en flaska vin. Idag behöver jag ett glas, jag skiter i om jag blandar med mediciner, jag bara måste ha ett glas. Passade även på att handla lite till Simon, vilket är dumt men ändå så gör man det. Kom hem och hade totalt tappat matlusten. Har inte ätit mycket alls idag. Det har blivit bortglömt och som alltid när jag mår riktigt dåligt så smakar ju allt ätbart illa.. Gjorde ändå varma mackor och lite soppa som gick ner. Vad sjutton, jag som bara ätit gröt tidigare idag? Det är ju ingenting! Så gröt och soppa, ändå inte hungrig...

Och Simon kom hem för några timmar sedan. Min fina Simon, en av de få bra sakerna jag gjort i mitt liv. Han är bäst. Han var smalare än förra gången han var hemma, men är ändå ingen sticka. Han var också på bra humör och väldigt positiv. Lumpen är bra för honom, han växer och blir så mycket mognare. Nemo höll faktiskt på att brotta ner Simon av glädje. Han var helt tokig en stund över att se sin lill husse hemma igen...Så nu ska vi bara mysa hela helgen, hela flocken..och andas för detta var definitivt inte en okej dag på jobbet..Jag kommer ju iallafall inte bli frisk i den här miljön..

Snart dags att nanna kudden. Blev tvungen att byta stängning mot öppning imorgon, och sen löser chefen av mig och tar min stängning. Allt går, men det är knöligt på vägen dit...

GODNATT

Ulrika

  • 131 visningar

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Fruktansvärt hur det ser ut både inom förskolan och vården! Skrämmande! Du som redan mår dåligt ska absolut inte behöva ha den här pressen på dig och de vet ju om hur du mår! Bra att du säger ifrån tycker jag! Det är inte DU som är dålig eller svag, det är orgnisationen och du kan inte hjälpa att du inte mår bra! <3nouw.com/naatly
Ulvelotta
Ulvelotta,
Jag kommer ta detta med både min läkare och med min chef, jag lovar. Jag måste bara hämta lite höjd. Och ångestbollen var så starka tt jag tom var tvungen att använda gamla medel. jag gjorde illa mig själv för att lätta på trycket..så jävla dumt. Men jag är väl inte frisk någonstans känns det som..jag känner inte igen mig själv i huvudet faktsikt. lite läskigt...och detta blev lite snurrigt, KRAMnouw.com/ulvelotta
Taliasblogg
Taliasblogg,
Hemskt att det faktiskt är så i vården, svårt att få den hjälp man behöver🌺 Kram nouw.com/taliasblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229