nyårsafton

Jag känner mig ganska trött ikväll, och energin för att göra en summering av året som gått finns tyvärr inte. Kanske orkar jag imorgon istället? Dagen på hotellet var allt annat än lugn, även om den inte blev hiskeligt lång. Det var nämligen dags för hotellets "nyårspaket", som flertalet gäster såklart bokat. Bara det att alla som köpt det paketet, hade incheckning redan klockan 12. Och om nu rummet var upptaget av gäster innan, som många självklart var, så behövde de inte checka ut förrän klockan 11. Alltså hade vi en timme på oss att färdigställa X antal rum. Det skulle även pyntas lite extra på de rummen, badrockar, tofflor och såklart bubbel. Så från 08-12 var det evigt springande och stressande.

Jag hade förvisso bara ett rum med paket, men jag hade ändå över 20 stycken stayover! Och som städpersonal så hjälps man åt. Så jag lämnade mina rum för att bistå en kollega på en annan våning. Och 20 stayover det är mycket. Endast 2 av dem valde bort städning medvetet. I vilket fall som helst, jag stämplade ut strax före 15.30, så jag är ändå rätt nöjd. Fast när det är såhär stressigt, då är det inte så roligt att jobba på hotellet. Lagom är faktiskt bäst.

På ett rum hittade jag en kvarglömd "vuxenleksak", hur man nu kan glömma något sådant? Dessutom hade de smutsat ner fällen och hela sängen ordentligt, så rummet tog grymt lång tid att städa. Och i ett annat rum så hade de tagit bort soppåsen ur papperskorgen på toan, och istället använt den till vinkylare! Varför inte gå ner i receptionen och fråga efter en riktig istället? Det finns ju hur många som helst... Men jag gjorde en god gärning och hämtade en. Hoppas de uppskattade det...

Ikväll har hela familjen B hjälpts åt att laga middag här hemma. Till förrätt åt killarna gratinerad hummer och jag avokado. Varmrätt fick bli fjällröding med romsås och potatis. Allt blev väldigt gott och nu återstår bara prövningen, chokladfondant med hallonsås och vispgrädde. Vi hamnade i någon sorts matkoma så efterrätten fick vänta en stund.

Jag har också hunnit var ute med Nemo en sväng. Jag är så himla tacksam att de infört fyrverkeriförbud, och håller tummarna för att vi inte får tillbringa tolvslaget med att lugna Nemo. Förra året låg han och skakade som ett asplöv i ett hörn, och det höll i dig ända till dagen efter.

  • 114 visningar

Gillar

Kommentarer

Susann
Susann,
God fortsättning 🎉
zinnie.se
Ulvelotta
Ulvelotta,
Tack detsamma! Hoppas du hade en fin kväll..
nouw.com/ulvelotta
sweetwords
sweetwords,
God fortsättning
nouw.com/sweetwords
Ulvelotta
Ulvelotta,
Tack detsamma!
nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229