Jag kan

Som liten och faktiskt även nu som vuxen, så har jag alltid drömt om att få vara svenska lärare. Jag älskar ju att skriva och har fastnat för både litteraturkunskap och svenskaspråket. Men för att få undervisa i det permanent så måste jag läsa vidare till svenska lärare i 4-år!! SUCK. Det är på tok för lång tid, för mig. SÅ jag ska börja förverkliga min dröm om att vara svenska lärare som blivande 50 åring? Nja, tror inte det. Men jag vet att kommunen har tjänster där man kan plugga och jobba samtidigt, för att i slutändan bli lärare med leg. Kanske skulle jag vaska lite i hur hela den biten fungerar, men det får inte bli för jobbigt för då kommer jag inte orka. Det ska vara lagom.

I vilket fall som helst, idag har jag alltså varit vikarie i en åk 6, och det gick hur bra som helst. Vi hade först SV då de jobbade med "Bumsboken", därefter var det MiMe, vilket är moderna språk och där klassen avslutat en period med spanska. Nu skulle de sammanställa ord och fraser i ett worddokument, för att sedan maila till klassläraren. Lite snackigt, och en del använde sina papper sen tidigare lektioner men det var aldrig så att jag behövde höja rösten. Därefter var det MA, matte i vilket de hade en mattebok att fortsätta jobba i. Slutligen så var det NO, men då kom en annan lärare in och höll i den lektionen, jag agerade bara som resurs. Jag är faktiskt förvånad över att det gick så himla bra. Och det är faktiskt riktigt kul att vara i skolan då jag spenderat allt för lång tid i förskolan.

Så nu känner jag mig stärkt och har fått lite boost på mitt självförtroende.

Självklart stod det på min lott att vara rastvakt idag. Både förmiddagsrast och lunchrast. Brrr, jag mitt smartskaft glömde mössan hemma och vantarna i bilen. Men även rasterna gick bra. Lite stökiga 5e klassare som fejk-bråkade och hade mycket svarta grodor som hoppade, men annars var det super lugnt.

Väl hemma så fick jag direkt sms om jobb på måndag, fredag nästa vecka och imorgon. Jag tackade ja till de passen nästa vecka, men imorgon vill jag vara hemma. jag är trött. Det har blivit en liten anspänning allt det här med jobb eller inte, så jag känner mig tröttare än vanligt. Så sovmorgon imorgon då? Har även fått en förfrågan ifrån hotellet om jag kan jobba i december, och det kan jag ju! Självklart. Jag tycker ju att hotelljobbet är helt okej och drömmen vore ju att kombinera skid-jobbet med hotellet, men vi får se. Det löser sig nog...

Nu ska jag relaxa en stund och mysa med Nemo.

Ulrika

  • 68 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Bravo 👏👏👏nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229