Igen

det hände igen

Idag hände det igen. Jag fick ta emot x antal slag, varav ett var i ansiktet. Och det gjorde svinont! En knytnäve på kindknotan känns ,även om det är en liten som slår. Jag försökte morska upp mig när dispyten började, men det är tvärkört. Och när man sen får ett ska i ansiktet, då blir man skraj på riktigt. Det är inte okej någonstans! Jag vill bara gråta när jag blir slagen. Jag försöker bita ihop och stålsätta mig, men det går inte alls. jag är för skör och trasig i mig själv. Och man blir sårad av varje slag.. Behöver jag säga att det var under sista lektionen? Tur som sjutton var väl det, för jag hade inte orkat en sekund till i mitt tillstånd. Jag blir så nedtryckt så det tar en rejäl stund innan jag hämtar mig. Och det känns inte kul att stå inför hela klassen gång på gång och gråta. Vad tänker de andra barnen?

Pratade med en speciallärare och hon tyckte hela situationen är ohållbar. Hon sa också åt mig att stanna hemma om jag behövde, för att hämta energi men också för att markera för kommunen. "MAN FÅR INTE SLÅ"!!! Inte någon. Punkt slut. I mitt stilla sinne så undrar jag bara "vart går gränsen?" När blir en elev avstängd?

Min klasslärare blev också slagen i den här fighten, och hon sa att det ska väldigt mycket till innan ett barn blir avstängt. Och just i det här fallet, så är det en del av diagnosen. 🤬 Så ska jag då bara gilla läget? NEJ. Då måste jag nog inse att jag är fel person för uppdraget. Så nu handlar det bara om NÄR, jag ger upp? För min bägare är full. Så himla tråkigt, för jag trivs verkligen att jobba i skolan i övrigt. FAN också, kan man lugnt säga!

Efter händelsen letade jag efter rektorn, men hittade henne inte. Så inte kunde jag söka något stöd hos henne, min närmsta chef. Kanske hör hon av sig via telefon? Kanske inte.. Hon vet iallafall att jag ska till psykiatrin imorgon och ha samtal, det har jag sagt. Däremot fick jag inte helt okej ifrån henne, men hon tyckte inte heller att jag skulle ställa in det. Så det lutar åt att det blir en heldag ledig..

När jag kom hem sprutade tårarna på mig. Jag berättade för Micke hur dagen varit, och han sa åt mig att vara lite tuffare mot rektorn. Ingen ska tolerera att bli slagen på sitt jobb! Hör du inte hur hemskt det låter!? Han tyckte att jag skulle ringa facket också. Fast jag vet inte... Jag vet ingenting. Tog Nemo på en långpromenad för att rensa hjärnan lite.

Ulrika

  • 272 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
tycker att det är förskräckligt , vilken situation. Samtidigt lider jag med barnet, vad månne det bliva av detta 😢nouw.com/stenhagenbettan
FrokenA
FrokenA,
Håller med om att det bör markeras! Även om det är en del av en diagnos så är det inte okej nånstans. Killen måste få professionell hjälp att hantera detta för han kan inte fortsätta slå folk i all evighet. Då kommer han få rejäla problem! Vi har en elev som slog en annan med knytnäven i ansiktet. Den slagna eleven fick en blåtira. Eleven blev avstängd, dock bara en dag. Också en elev med diagnoser så man kan faktiskt stänga av. Jag skulle sluta i ditt ställe! Det är inte värt lönen att bli slagen på sitt jobb!! Och du kommer ha ett trauma till att bearbeta! Kram!nouw.com/frokena
Ulvelotta
Ulvelotta,
Jag är inne på samma bana som dig. Och som sagt alla är inte gjorda för alla typer av jobb. Men vill inte vara helt utan jobb heller. Tror jag ska vara ärlig gentemot rektorn och säga att hon får söka en ny resurs..nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229