Ett år har gått..

varje dag i ett år

Den 21/12 2016 skrev jag mitt första inlägg här på min blogg. Jag kan inte förstå att det gått ett helt år sedan dess. mitt första inlägg Och jag har inte missat en enda dag!! För mig har min blogg varit mitt sätt att överleva när tankar, tårar och trauman rivit inombords. Men det har också varit min personliga dagbok där jag skrivit ner allt, bra och dåligt och det är jag idag glad över. Jag kan gå tillbaka och minnas, läsa och reflektera. Och dessutom har min blogg även varit ett verktyg i min terapi.

Jag älskar att skriva, har alltid gjort det och att läsa mina egna texter (knäppt?), vilket låter lite konstigt men de ger mig något tillbaka. Och ibland blir jag rörd över det jag själv skrivit. Jag kan skriva och många inlägg är hemska, fina, rörande och ibland tom lite glada. Bloggen har också varit ett sätt att få mig att förstå mig själv, och lära mig mer om mig och vem jag är.Varför jag är som jag är..

2018

Och 2018 kommer att bli ett händelserikt år. Det kan jag lova. Om några veckor går flyttlasset och vi vinkar hejdå till Stockholm, för att förhoppningsvis leva vår dröm. Det fattas ju bara DET huset och några puppies så är vi i mål. Min dröm är ju att försöka starta en kennel, men det händer inte över en natt utan måste ske successivt. Men oavsett kennel eller ej, hund ska vi ha när vi flyttar. Jag vet inte riktigt men det här med jobb känns lite off för mig just nu. Om jag kunde skulle jag gärna slippa jobba på det sättet man gör idag. Men vem kan leva utan att jobba alls? Och visst man behöver ju också den sociala biten. Så jag får väl harva på ett tag till...

Andra utmaningar

I måndags när jag var hos P pratade vi just om jobb. Hon ser mig som en potentiell förskolechef. Något jag sagt till mig själv att jag inte vill bli i alla år. Men visst kan man ändra sig? Och vet ni när jag satt på intervju i Leksand med två chefer som inom en snar framtid kastar in handduken, för pensionen så kände jag Varför inte? Kanske är det rätt väg att gå när vi kommit till ro och jag är uppe vid ytan igen? Och det finns ju även andra yrkeskategorier inom förskolan. Ateljerista? Pedagogista? Eller biträdande chef?

Jag måste bara kravla mig upp till ytan först. Orka satsa. Om detta nu är det jag vill.. Och jag gillar ju att ha mål för mig själv. Jag är driven och målinriktad, det är ju också därför den här processen är så hemskt jobbig. Den tar lång tid!!! Och jag blir frustrerad minst tio gånger om dagen! Men det ska gå.

så länge det är roligt

Så jag kommer fortsätta skriva här. Förhoppningsvis blir 2018 ett lite ljusare år än det som varit. Och till er som läser, TACK för att ni gör det. Det värmer att veta att någon endaste en läser och vill läsa.

Nu säger jag godnatt och imorgon är det äntligen sista dagen. Jobbar 11-17, vilket känns helt okej.

Ulrika

  • 29 visningar

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Du är bra på att skriva och uttrycka dig och jag tycker absolut inte att det är knäppt att du tycker det eller att du gillar att läsa dina egna texter, varför skulle det vara knäppt? Jag brukar läsa mina egna med och bli lite rörd faktiskt 😜 du har mycket framför dig, så mycket spännande! Kraam nouw.com/naatly
Ulvelotta
Ulvelotta,
Kram och tack.. nouw.com/ulvelotta
sadine
sadine,
Har alltid tyckt om din blogg, du skriver så bra och dina texter känns så äkta. Hoppas också att nästa år blir bättre<3 nouw.com/sadine
Ulvelotta
Ulvelotta,
Tack snälla. Jag önskar både dig och mig ett bättre år 2018. Kram nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229