-vi människor är djur....

Mora city kl 08.32

Idag började jag jobba först klockan 09. Vilket innebar att jag kunde ta det extra lugnt, och nästan ta sovmorgon då jag annars går upp 06, då jag jobbar. En kall morgon men med lite bilar på stan, och en full packad parkering så checkade jag tillslut in. Idag väntade en hel drös med rum. på mig...Shit alltså. Jag har för mig att det åtminstone var runt 35 stycken.. Det är nog rekord. Men ankomster och stayover går först, så det var bara till att hålla ett högt tempo från första stund. En Mathias Svanh hade skidläger/kurs så mycket svettiga skidåkare, och sen var det ju såklart Tomtepaketen som lockar barnfamiljer. Och jag hade 12 barnfamiljs-rum på min lott. En del med utcheckning och en del stayover, och ibland undrar man hur vissa är funtade? Tuggummi i heltäckningsmattan, ritat i hotell presentationen och smulat chips precis överallt...

Och om ens 5 åring spiller saft/läsk eller liknande, visst torkar man upp det då? Inte sjutton låter man det bara vara tills städ knackar på!!!! Men som jag sagt förut, vi människor är djur.

Fast jag kände mig otroligt pigg och alert idag. Jag hade nog kunnat hålla på och städa i några timmar till. Men mina 2 kollegor plockade ihop sitt när klockan var nästan 16, så då gjorde jag detsamma. Det blev några rum kvar, men de står kvar imorgon med.

Till middag har vi gjort hemgjord pizza och efter maten gick jag och Simon en promenad med Nemo. Vi studerade stjärnorna, och alltid när jag ser stjärnor så blir jag lugn på något sätt.. Det är rogivande och jag är så ledsen att jag inte kan dela allt det vackra med er.. Men som sagt en mobil fångar inte stjärnorna på rätt sätt. Och i storstan så kunde man aldrig uppleva stjärnhimlen på det sätt man gör här...Magiskt.

Ulrika

  • 86 visningar

Gillar

Kommentarer

Godnatt..

En vacker solnedgång över Sollerön. Vilken seg eftermiddag det blev idag. Inte mycket gjort alls och eftersom det serverades gulasch på skolan, så har jag bara ätit ris till lunch. Och med lite mat i magen så blir livet inte kul. Jag tappar humöret, jag fryser och blir lite apatisk. Frågade Simon vid 16 tiden om vi kunde äta tidigare, men det hade han ingen lust med. Fast han bor inte på något hotell, där allt är serverat när Han vill! Så vi struntade i vad han ville. Så klockan 17 stod tacosen på bordet och vi alla tre satt bänkade.

Kvällen har gått i gäspandets tecken. Först ett avsnitt av serien Besatt på viaplay, sedan lite Graaf och nu är det Skavlan. Men jag tror jag kastar in handduken och kryper ner under täcket nu. Det är ju arbetsdag imorgon med...

Sov Gott

Ulrika

  • 86 visningar

Gillar

Kommentarer

sol i Nusnäs

Idag var det riktigt bitande på morgonkvisten. Vi hade -8,5 grader så jag fick skrapa både på insidan och utsidan av bilen, innan jag åkte. Mot Nusnäs och förhoppningen var att vägarna var aningens bättre in mot Mora, än det var här på ön. Tji, fick jag va? Visst just i centrum så var vägarna okej, förutom lite tvättbräde-is. Men utanför centrum var det riktigt vinterväglag. Alltså nyplogade vägar där isen blänkte fint i körbanan. Ja jösses, det gick inte alls att köra fort. Här i Dalarna har de en förmåga att INTE sanda eller salta på samma sätt som i Stockholm, så här måste man ta det lugnt istället.

inte ofta man får pulsa i snö som rastvakt...

Jag var i förskoleklass idag, och de tog rast före övriga barn i skolan. Och de är bakom min rygg, därför passade jag på att ta några bilder. Tänk att solen visade sig också!!🌞 Det var ju evigheter sedan man fick lite naturligt solljus... Hörde de pratade på RIX i morse om ljust solen, och i november hade Stockholm fått 22 soltimmar i år. Jämfört med tidigare så brukar snittet var på 58 timmar. Så inte konstigt att man blir lite påverkad. Passa på att lapa sol nu till helgen, var programledarnas rekommendation.

Det blev en perfekt dag på skolan. Lite pärlande, lite dockteater och en himla massa madrass-åkande på vallarna, som plogbilen gjort. Och nu här hemma blir det lite kaffe och en lugn stund på sängen...

Funderar på att gå ut och hämta lådan med julpynt i ladan? Vi har inte så många tomtar och sådant, så kanske är det bra att ta fram dem i tid så vi hinner se dom ett tag....Vi får se. Men granen får vänta till Lucia eller nåt sånt..

Ulrika

  • 76 visningar

Gillar

Kommentarer