Heder och fikonträd

jag är fortfarande vaken! Herregud, det var så länge sedan jag var vaken efter 22. Som alla vet så visas det bara skit på de vanliga kanalerna på TV, så idag streamade vi den nya serien Heder, på Viaplay. Till en början var den lite seg och aningens rörig, men efter att ha sett de två avsnitt som fanns så har vi fått mersmak. Rekommenderas.

Den där olustiga känslan inombords är med mig hela tiden. En anings ångest kanske inför något som känns som ett vägskäl. För om jag blir helt sjukskriven, då vet jag inte vad jag gör... Jag vill verkligen fortsätta på hotellet! Jag känner mig så vuxen på ett helt annat sätt, av att jobba där jämfört med i förskolan. I förskolan var mitt mål att utveckla, lära och stimulera barn. På hotellet är det jag och min kollegor, som ser till att gästerna får en bra upplevelse av sin vistelse. Helt annat än vad jag är van vid..Fast om jag säger emot läkaren, och sedan rasar helt vems är felet då? Gud, jag måste sluta älta detta och vara här och nu bara. Pice of a cake, lätt som en plätt. SUCK.

tänk att det alltid blir såhär. Jag ältar, grubblar och fastnar. Jag kan inte gå vidare, och bara släppa.. Det är ju för sjutton något fel på mig!? Precis som jag blev i tutad ända sedan jag var liten. Mitt fel, mitt fel, bara bara mitt fel. Fast jag vet att det inte stämmer! Men det är väldigt lätt att säga, himla mycket svårare att leva upp till. Snacka om att jag, Ulrika har dålig självkänsla och självförtroende..

Nu väntar sängen och min nya ljudbok,

Ulrika

  • 94 visningar

Gillar

Kommentarer

minnet är som bortblåst

Jag har känt hur jag har vacklat de senaste dagarna i humöret. Jag är konstant trött, sover dåligt och känner mig ofta ensammast i hela världen. Sådana där jobbiga känslor, som är svåra att greppa. Varför kan jag aldrig vara nöjd? Och varför kan jag inte vara glad? Hur jäkla svårt är det egentligen?

Jag tror att jag känner av att jag ska träffa läkaren på tisdag, det blir alltid en extra påfrestning. Och jag som sist blev sjukskriven helt i 3 mån, och nu ska stå till svars för att jag bröt min sjukskrivning... Läskigt. Och blev det något bättre av att bryta min sjukskrivning? Kanske inte mycket, men visst lite socialt och lite prova på annat jobb. Men så här dåligt som jag sover nu, gjorde jag ju inte när jag var sjukskriven. Och enligt min fasta vårdkontakt, så kan min läkare sjukskriva mig helt igen. Ska jag säga emot då? Är fördelarna fler än nackdelarna?

Idag på jobbet så blev det en sämre dag. Jag kände mig urblåst i huvudet, hade svårt att koncentrera mig och minnet var som bortblåst. Så jobbigt! Jag måste nog erkänna att jag kanske har jobbat för mycket den senaste tiden. Det klarar inte min trötta Depression/ PTSD-hjärna av helt enkelt. Jag måste verkligen tänka på att bromsa lite ibland. Men jobbar man för lite, då får jag ju knappt några pengar då timlönen på hotellet är urkass. Jag upprepade vad jag skulle göra högt för mig själv idag. Som tex, shower gel-soppåse-schampoo, och ändå står jag vid städvagnen och minns inte vad jag skulle hämta! Och om någon avbröt mig eller liknande, då tappade jag bort helt vad jag höll på med...HMMMMM...Blir faktiskt lite orolig för mig själv. Det blir så konkret att jag inte klarar av för mycket jobb, även för mig själv när det hamnar på pränt så här. Och tänk om det inte skulle göra det? Tur att jag är lite medveten om mina begränsningar ändå--

Ha, ber om ursäkt för den stirriga bilden men lite så har dagen varit...Och mönstret på heltäckningsmattan är lite speciellt när man som jag är lite känslig. Det kan lätt bli jobbigt att titta på.

Jag skulle verkligen behöva gråta en skvätt nu. Känner hur det trycker på, me som vanligt tillåter jag mig inte att gråta. Jag har väll inget att vara ledsen för? Och varför mår jag fortfarande piss dåligt vissa dagar, det är ju katastrof. Jag skäms över att jag inte är starkare, för mitt motstånd är noll och ingenting nu. GAAAHHH...

Ska vila en stund nu på sängen så att jag blir lite trevligare, och orkar äta middag tillsammans med mina killar.

Ulrika

  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer