-vi behöver aldrig mer köpa en spik!

Skrev inte jag någonting igår?? Trodde faktiskt att jag gjorde det, men såg nu att det inte var så. Och vad hände igår då? Jo dagen bestod av regn, regn och endast 4 grader varmt. Riktigt tråkigt 1 maj väder, men hur ofta är det inte dåligt väder just denna helg? OFTA. Micke och jag rensade lite i ladans ena del. Huset och hela gården har ju sedan det byggdes 1930 inhyst en familj på hela 9 personer. Föräldrar och 7 söner, varav den ena bodde kvar ända till 2015 ungefär. Han då, Erik som han hette hade tydligen någon hobby om att snickra för det fullkomligt kryllar av spikar och skruvar i ladan! Herregud, vi behöver aldrig mer köpa spik för det finns i alla former och storlekar. vi hittade också ett par gamla långfärdsskridskor, massor av oanvända glödlampor och allehanda olika maskiner som borrar, slipmaskiner och varför inte 7 gamla mobiltelefoner Ala Nokia "tidig modell".

Resultatet. Och nu är bänken rensad från massor, oh dessutom sopad för damm fanns sen säkert 50 år minst. Och självklart när Micke och jag håller på och rensar, så hamnar vi i en liten dispyt. Micke är en typisk "spara" och jag är en riktig "kasta", vilket gjorde att M hela tiden skulle kolla vad jag slängde, och då godkänna det. Hmm, det fungerar inte för mig! Då får han rensa själv! Så jag blev sur och valde att sopa golvet istället.

”De flesta par har inte haft hundra gräl; de har haft samma gräl hundra gånger.”
Gay Hendricks

Det blev lite slötittande på TVn också, och så blev jag sugen på att fixa om här hemma. Typ måla om någonstans (inte för att det behövs), kanske i vardagsrummet. Eller kanske köpa något nytt, som en ny taklampa som avviker, eller något annat roligt. Kanske kan man hitta något gammalt (i ladan som kan göras om)? Fastnade då med Pinterest och olika inredningsbutiker online som @VitVitareVitast eller @frökenfräken och @gårdsromantik. Det finns så mycket man kan titta på online, så timmarna bara flyger förbi.

Ja, vad ska jag säga? jag gillar lite shabby chick om man säger så. Och faktiskt så går det ju att blanda både gammalt och nytt, vilket blir den bästa kombinationen oftast.

Idag har solen åter igen tittat fram, och det blev lite varmare också. Vi fortsatte med rensningen i ladan, och nu är det grym skillnad jämfört med innan iallafall. Och det får heller inte bli för städat, utan lagom då en lada är en lada. Men städning och rensning kändes viktig då man vill veta vad som finns. Allt var ju bara huller om buller.

Våra grannar som bor närmast har kommit hit över helgen, ifrån Stockholm. Och eftersom de har sitt hus som fritidshus, så tillbringar de sin mesta tid utomhus. Vilket man förstår, men det gör också att vi inte är ute lika mycket då de är här. Konstigt det där, men man blir fort van vid lugnet och att inte ha någon granne utanför så fort man öppnar dörren.

För en vecka sedan planterade jag fänkålsfrön, och jäklar vad de har vuxit. Idag satte jag några till, för hur gott är inte fänkål? En favorit absolut. Passade också på att sätta lite chilipaprika och lite fler solrosfrön. Och självklart är alla frön fortfarande inomhus, då det fortfarande är för kallt för att plantera ute.

Och med mycket tid ledigt så har det blivit en hel del Candy crusch saga för min del. Jag fastnar så himla lätt, och blir galen om jag inte kommer vidare i banorna...

Nu väntar snart sängen och lite ljudbok.


  • 63 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Färnkål vill jag oxå ha
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,
lösenordsskyddad står de5 då,jag försöker läsa 😢
nouw.com/ditten_datten
Ulvelotta
Ulvelotta,
Ja, jag låste min blogg då det var fel människor som läste, tex blivande chefer. Men det är bara därför. Lösen är Nemo123
nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229