Det här inlägget blir troligtvis inte så långt då vi inte gjorde så mycket annat än att sitta i bilen, och p. g. a. att jag glömt bort det lilla vi faktiskt gjorde, då det snart börjar vara en månad sedan och för att jag har aningen bråttom just nu.

Det blev en tidig morgon för vår del. Gjorde inte så mycket annat än att packa ner det sista som mobilladdare, tandborste och sånt, och äta en snabb frukost förrän vi satte oss i bilen.
Bilresan var oändligt lång, hade planerat att sova hela resan, men har väldigt svårt att sova i bil/buss/flygplan o. s. v., så var vaken hela resan.
Vi pausade än en gång i Kalajoki och Oulu.
Efter att vi släppt av Sofia och jag äntligen var hemma packade jag upp och gosade lite med en väldigt saknad katt <3

Den här resan har verkligen varit superdupermegarolig, en vecka i Lappland är underbarare än vad det låter! Absolut nånting som borde göras om!

En av de bästa sakerna med Lappland, renar <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dom här inläggena har varit en aningen försenade, men jag ska försöka att skriva dem nu så snabbt som möjligt.

Det här var då sista dan i backen :( Då jag kom dit på lördagen kändes det som att vi hade oändligt med tid att åka slalom, men dagarna gick verkligen jättefort, och plötsligt så var det fredag. Den här Ylläs-resan var den första skidsemestern sen jag gick i 2:an eller 3:an, och feelisen på en skidort vid fjällen i Lappland är verkligen på topp.
Men iallafall, vi åkte idag också mest i Ylläsjärvi. Det var meningen att vi skulle kolla på en hopptävling som skulle börja kl. 14.00, så vi kom dit i god tid och väntade, men fastän klockan var över två så hände inget så vi bestämde oss för att skita i det. Såg dock en skymt av den lite senare och det såg rätt häftigt ut.
Vi for för sista gången upp med gondolen och över till Äkäslompolo där vi var tills ungefär kl. fyra, då vi for hem.
Kvällen packade vi mest och gick och la oss lite tidigare då vi skulle upp tidigt dagen efter.

Glömde helt bort att säga att vi åt pizza i torsdags, men här är iallafall en bild från restaurangen.

Likes

Comments

Idag var det lite bättre väder, inte lika molnigt och blåsigt. Vi började med att åka lite på Äkäslomoplos sida, men sedan åkte vi när för en backe som gick runt berget till Ylläsjärvi. Det var nog den värsta backe jag åkt ner för, haha xD Det var så dimmigt, man såg bokstavligt talat INGENTING. Längs med pisterna brukar det finnas stolpar i reflex, så att man hålls i backen och inte i misstag åker utanför. MEN såklart hade dom av nån konstig anledning inte gjort det här och allt man såg var vitt. Körde fel ett antal ggr, och bättre blev det inte av att det blåste och var kallt. Sen då vi äntligen kom ner var mitt hår, mina ögonfransar och kläder helt isiga.
Den här dan var vi mest i Ylläsjärvi. Åkte i den längsta backen som var 3,2 km, om jag minns rätt och åkte i skogen och i lite hoppor och så.
Jag åt en tofuhamburgare, vegetarisk givetvis. Tycker egentligen inte om tofu, men det var ganska gott på det stället vi åt.

Sen for vi tillbaka till Äkäslompolo där vi åkte ända tills vi for hem klockan fem. Vi var där lite längre då vi for hem så tidigt igår.
Åt gott i stugan och bara chillade resten av kvällen.

Dom här inläggena har varit lite försenade nu, det är söndag nu då jag skriver detta och det här inlägget var för torsdagen, så att ni vet ifall det blir lite råddit då jag inte alltid kommer ihåg vad jag gjort eller vilka bilder som hör ihop med vilken dag. Men aaja, vi hörs antagligen imorgon då!

Likes

Comments

Det dåliga vädret håller i sig, det var svinkallt, det blåste och det var väldigt dimmigt idag i backen. All lös snö hade blåst till små drivor lite här och där i backen och lämnat efter sig ett isigt underlag. Vi testade att åka från toppen några gånger i början, men flyttade sedan oss till de lite lägre backarna.
Det som är problemet med lite högre fjäll/berg är att de räcker ända upp till höjd med molnen, så om det är mulet en dag är stora delar av backarna inuti själva molnet. Moln är ju också oftast mycket tätare än vanlig dimma.

Jag åt en pizza med ananas och fetaost idag tillsammans med varm kakao.

Vi for hem redan tjugo över två med bussen, chillade lite i stugan och for sedan ut till en inhängnad med renar inte långt från oss. Tog en massa, massa bilder och kom på att ren nog är ett av mina favoritdjur <3 Lägger i  nån bild här nu, men kommer troligtvis lägga upp lite fler i ett annat inlägg eftersom jag tog så många och för att ren e bäst!

Den här renen med ett horn var blind på ena ögat.

Resten av kvällen spenderades i stugan.

Likes

Comments

Idag var det inte alls lika fint väder i backen. Det blåste jättemycket, speciellt på toppen av fjället. Dessutom var det mulet och Yllästunturi hade hamnat mitt i ett tjockt moln, så sikten var väldigt dålig.
Men vi höll oss då det var som värst i de lite mindre backarna lägre ner på fjället istället.
Åt pommes igen och drack lite varm choklad som passade bra efter blåsten och kylan.
På kvällen vandrade vi till affären och köpte lite gott.

Det förra inlägget publicerades på nåt konstigt sätt två ggr efter varann. Don't why, men ska ändra det direkt Nouw-appen sammarbetar igen xD

Likes

Comments

Idag var det jättefint väder i backen; klart och nästan ingen blåst! Vi åkte lite mera på Ylläsjärvi-sidan och utforskade off-pisten.
Vi åt på samma ställe, jag åt bara lite pommes och drack vatten. Tövlade något smått i backen men inte så mycket mera.
Åt också en jättejättegod chokladkaka.

Lite skråmat glas...

På kvällen gick vi ut på en liten promenix i Äkäslompolo och pulkade.

// Ulrika

Likes

Comments

Dag 2, den första hela dan i Ylläs.
Vi steg upp nån gång runt 9-tiden och åt morgonmål. Direkt efter det gjorde vi oss redo för det första åket. Det tog en stund att köpa biljetter och få allt fixat, men då vi var klara tog vi liften upp. Vi åkte mest på Äkäslompolo-sidan, men vi åkte också lite i Ylläsjärvi.
Vi åkte också första gången i en sittlift och i en gondollift.
Vi pausade en gång och jag åt en übergod vegetarisk hamburgare 🍔😍

Efteråt gick allihopa till butiken och senare åt vi tacos.

Det som är bra med Ylläs är att allt folk som finns där är utspridda över hela stället då det är så stort, vilket gör att det inte finns några liftköer (förutom till gondolerna) och backarna är inte heller överbefolkade. Jag menar inte att det är lite människor där, tvärtom, men det märks inte då alla är utspridda på olika ställen.
På Ylläsjärvi-sidan finns det dock lite mera folk, vilket jag inte förstår då jag tycker att Äkäslompolo har bättre backar och sittliftar, vilket är den bästa och bekvämaste liften (Ylläsjärvi har dock bättre off-pist och Hesburger).
Men Ylläs är nog klart den bästa skidorten jag vart på!

Likes

Comments

Klockan ringde 04.30. Jag var trött som fan men steg iallafall upp. Bilen startade 06.30. från oss. Vi hämtade upp Soffi F som skulle med oss till Ylläs.
Vi pausade två ggr på Abc, åt lite mat och så. Bilresan tog sammanlagt ca 12 h, vilket är alldeles för mycket för mig. Planerade att sova typ hela resan så att det skulle gå snabbare, men det slutade med att jag inte sov ett dugg.

Då vi ÄNTLIGEN var framme packade vi upp och gjorde oss hemmastadda för att sedan gå och handla lite mat till kvälls-/morgonmålet och till morgondagens tacokväll.
Åt kvällsmål, duschade och nu sitter jag här dödstrött, fastän jag nästan hela dan bara suttit och suttit. Ska nog snart börja ta natten så syns vi imorgon, hejdå!

Jag har märkt att många av mina inlägg handlar om vintern och slalomåkning och sånt, skulle nästan behöva ha en skild kategori för det xD

Likes

Comments

Äntligen! Tiden mellan jullovet och nu sportlovet har verkligen gått fort, hatar då tiden går så himla snabbt xD
Det blev en kort skolvecka för mig, jag var bara i skolan torsdag och fredag. Fick ut tre prov som jag fick bättre resultat i än vad jag trodde och pizza till skolmat, vilket inte får glömmas.
I torsdags hade vi orkesterövning, vi övade mest för Ungdomsgalan och så fick vi ut lite nya låtar.
Men idag, fredag, ska jag nu på kvällen bara packa, handla och förbereda inför Ylläs! 💙 Imorgon åker vi där runt halv sju. Vi är hemma först sent på kvällen, då resan tar ca 12 h med pauser. Lång resa, men taggad till tusen! Jag kommer skriva inlägg dag för dag, som ni kan läsa.

Likes

Comments

Just så, en vecka före sportlovet och Ylläs går jag och lagar mig sjuk :( Har feber, jag är förkyld och hade också lite spysjuka imorse, inte kul!!
Den här dagen har jag typ bara luggit i sängen, varit lite på telefonen och inte så mycket mera, vilket är förståeligt. Fokuserar nu bara på att bli frisk, och hoppas att det inte är influensan som drabbat mig.
Idag var det egentligen meningen att vi skulle samlas kl. 13.00. i Kristinahallen med orkestern för att öva inför Roy Stenbergs minneskonsert, som var kl. 19.00. Men i det här skicket kunde jag inte uppträda, så jag stannade hemma. Det var lite synd då jag gärna skulle velat vara med på konserten och se de andra uppträdandena. Det är ju den här konserten vi övat inför nu den senaste tiden, så det känns lite surt att jag skulle bli sjuk nu såhär plötsligt.

Igår var jag i Vasa med mamma för att köpa en ny vinterjacka åt mig. Det blev en mörkblå från Intersport. Fick med mig lite andra saker, åt på kafé och träffade upp en kompis lite snabbt. Jag kommer göra ett skillt inlägg där jag visar vad jag köpt imorgon eller någon dag framöver.
Får ännu se ifall jag är tillräckligt frisk för att åka till stallet imorgon, vill inte missa det nu då det är sista gången före jag far till Ylläs.

Bildbrist...

// Ulrika

Likes

Comments