Jeg elsker Berlin og kan kun få for lidt, hver gang jeg kommer, finder jeg noget nyt. Der er spisesteder til hver en smag. Fra currywurst to go til romantisk italiensk.

På vores første aften i Berlin tog vi ind til Kurfürstendamm, hvor vi fandt en lille Italiensk restaurant. Det tog noget tid at finde det perfekte sted, der ikke var for dyrt, men stadig fint og hyggeligt. Sara var en lille smule skeptisk i starten, da hun troede at det var en bar. Vi morede os med at bestille forskellige pizza og drikkevarer på tysk. Drikkevarerne kom hurtigt, men maden tog sin tid, men det var det vær. Tjeneren var nok lidt træt af os og vores dårlige tysk, men vi havde en god tid.

Til frokosttid anden dag var vi på U Bahn-safari. Vi ville have en hurtig frokost med på farten. Da vi alle var sultende, da vi nåede Friedrichstraße, valgte vi at stå ud og finde frokost. Vi fandt et bageri på bandgården hvor vi købte noget vand og nogen lækre raps. Det var lidt for sundt til Sofia, så hun fandt et sted der solgte chickennugges. Hun blev især betaget af den remulade som hun fik med til, og snakkede om den flere timer efter.

Onsdag fandt vi en mexicansk street food restaurant. Der var stor mulighed for at blande de forskellige retter efter smag og behag. Selve stedet var meget autentisk; væggene beklædt med neonlys, store rustikte træborde og kuldelamper, man ville næsten ikke forlade stedet. Hvis man ikke ville side ind i det halvmørke hygge, var der gode facilitet til at side ude i den friske luft, under træernes skygge.

Onsdag aften mødes en gruppe fra klassen ved tv tårnet. Derefter splittede vi os for at finde Currywurst, og china box.


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Der er i hvert fald massere af seværdigheder i Berlin. Vores lærere havde udvalgt nogle seværdigheder som de mente at vi fik noget ud af, og ville finde interessante.

Rejsedagen og grunden til vores gruppe navn: Om aftenen havde vi fundet noget at spise, vi havde lidt stress mens vi ventede på vores mad, grundet vores ventetid på vores mad. Vi kunne godt se, at vi måske ville komme lidt senere hjem end vi havde aftalt med Maria, Dorthe og klassen, så Caroline skrev til Dorthe at det tog lidt længere tid end forventet med u-bahnen, hendes stavekontrol på telefonen ændrede U-bahnen til U-banden, det var oprindelsen på vores gruppe-navn.

Første dag: Vi var ved vores første kulturalle oplevelse, nemlig Hohenschönhausen. Hohenschönhausen var det gamle DDR (stasi fængsel), vi fik en rundtur med en engelsktalende mand, som havde super styr på alt omkring stasi fængslet. Vores guide spurgte om et spørgsmål, som Sofia valgte at svare på, Sofia fik hendes tyggegummi galt i halsen, fra vores side var det et lille host, Sofias syn på hendes host ” Ej det var bare så pinligt! Jeg fik det altså helt galt i halsen, jeg var bange for at dø! Ej hvor pinligt, at jeg bare hostede sygt meget, og så slugte jeg endda tyggegummiet, OMG.” Ahaha typisk Sofia. Igennem hele den guidede tur, havde Sara syntes, at vores guide har mindet helt vildt meget om en fra hendes CISV camp fra sommers, han snakkede på præcis samme måde engelsk som ham drengen fra Berlin, Sara mødte. I slutningen af turen spurgte Sara om han havde søn der hed Tim, han svarede at han kun havde to små piger, så det var lidt akavet for hende…”Host, host” Om eftermiddagen tog vi i fjernsynstårnet, vi havde alle glædet os, men da vi var der oppe var det en smule skuffende, det var rigtig pænt! Slet ikke det, men det tog ikke så lang tid inden man ville ned igen. Det gik utroligt hurtigt med elevatoren, så det var ikke lang tid man skulle vente, man fik massere af propper i ørene på vej op og ned, men det var virkelig en flot udsigt imens man var der, så vi fortryder det overhovedet ikke! Super flot!

Anden dag: Vi skulle tidligt op om morgenen for, at være ved stedet ”Berlin on bike.” Vi havde to guiders som guidede os igennem turen, vi blev delt ud i to hold, så en guide til hvert hold. Under turen fik vi set nogle rester af Berlin muren, meget fascinerende! Vildt at vide, at Berlin muren havde været lige der hvor vi stod, hvor der har været mennesker igennem svær tid, der har været mennesker skudt, mennesker der har lidt og ofret sig for den mur. Alle var i godt humør på vej til Olympia stadion, det var super fedt at være ved stadionet, mærke energien og forstille os hele arenaen fyldt med publikum, det kunne vi i hvert fald! Guiden fortalte meget i fakta-form, hun fartalte ikke så meget om ældre oplevelser og historier, som vi måske havde ønsket, men det var stadig en vildt fed oplevelse! Victoria og Anne-Louise derimod gik på de private toiletter i de olympiske fodboldomklædningsrum, efter de kom ud fra toiletterne så de super glade ud, kunne der havde været en kendis på det bræt? #oplevelse-for-livet, ahaha, de vaskede hænderne i vaskende ude foran toiletterne, vandhanerne kunne ikke slukke og guiden begyndte nok, at blive en smule irriteret på os, ups.

Tredje og sidste dag: Vores hele sidste dag brugte vi på, at tage til Sachsenhausen som ligger i Oranienburg (yderkanten af Berlin) Vi skulle se hvilke omgivelser og omstændigheder mændene og drengene havde levet under fra år 1936-1945 i koncentrationslejeren. Det var en koncentrationslejer kun for mænd og drenge. Det var vildt, at tænke på, at man gik rundt i gamle ”slavers” fodspor, som havde haft det helt forfærdeligt. Man kunne se, at der var lagt nye blomsterbuketter og sten der var malet, måske fra familiemedlemmerne til de ofre de døde under koncentrationslejeren. Vi havde en engelsk talende guide, som vidste rigtig meget om Sachsenhausen. Vi var ved Sachsenhausen i rimelig lang tid, så til sidst blev det lidt langtrukken, at gå rundt ved koncentrationslejeren. Efter Sachsenhausen var der Street-art på programmet, vi havde en ide om, at vi skulle se East Side Gallery, men vores Street-art guide tog os med ud til nogle andre områder i Berlin med Street-art. Vi havde ikke rigtigt nogle forventninger om hvad det kunne indebære det vi skulle se, men det endte med at blive vildt spændene og sygt cool! Der var steder som var fyldt med flotte graffiti tegninger/malerier, der var faktisk også et Street-art kvarter kaldet RAW, hvor man kunne købe lidt og drikke og hænge ud, der var graffiti på bygningerne og toiletterne var fyldt med graffiti fra top til tå, de havde en lille shop hvor man kunne købe T-shirts mm. Også inde i ”kvarteret” havde de et område hvor de gjorde skråt til flot. Det var en super spændene og anderledes oplevelse man nok ikke havde tænkt på at gøre med familien, så det er vi super glade for at vi gjorde med klassen!

​CBS i graffiti-sprog mener cowboys, hvilket de ofte skriver.

​Vi er super tilfredse med denne dejlige tur og syntes, at det er nogle gode oplevelser vi har fået med hjem i madpakken. Hvis du skal til Berlin, så helt klart tjek nogle af disse steder ud, også selvom det måske ikke er alle der tager til sådan nogle steder med familien eller lignende, men man får virkelig en fornemmelse af kultur, og noget med hjem man ikke altid forventer fra en storby.

Knuuus U-banden.

Sara​

Likes

Comments

Vi er seks piger, som virkelig elsker at shoppe, når vi er på ferie. Tit har de altså bare noget fedt og unikt, som man måske ikke kan få herhjemme, også bare det at opleve nye butikker er mega fedt.Berlin er den oplagte by til dette. De har små sidegade butikker, som man kan finde fede, unikke ting i.

Hvis du er mere til de store kædebutikker, er mall of Berlin et oplagt sted. i mall of Berlin finder du butikker som addidas, bershka, cos, douglas osv. Hvis det er dårligt vejr, er Mall of Berlin virkelig et godt bud. Mall of Berlin er fuldt med gode butikker. Det er selvfølgelig også en god mulighed hvis vejret er godt, dog fortrækker vi at tage ind til byen når vejret er godt. Kurfürstedamm er et oplagt valg, man oplever også mere den tyske kultur. samtidig kan man også gå og kigge på Berlin, imens man måske lige snupper et par butikker på vejen. Kurfürstendamm er delt op på den måde at i den ene ende er butikker som fx. Gucci, Hermes, Louis Vuitton osv. Så hvis du er til det luksuøse så ligger det hele næsten ned af den gade. Hvis du gerne vil have lidt mere for pengene tilbyder den anden ende, en masse fede butikker fx forever 21, Zara, other stories.

Vi snuppede den ende hvor vi kunne få lidt mere for pengene. Der fik vi blandet andet shoppet i Mango, Douglas og Zara. Rundt omkring i Berlin er der en masse gadesælger, som sælger ud af kunst, smykker og legetøj. Nogle af tingene designer de selv, hvilket gør du kan gøre et super køb, du for til en rigtig god pris noget unikt, du kan gemme og huske tilbage på. De er nemme at handle med, og man skal aldrig give fuld pris. Vi fik købt nogle forskellige smykker hver især, om vi alle har taget i brug efter turen. Du kan også sparer rigtig meget på sølv smykker, det er mega billigt og så holder smykket jo længe. Tror faktisk at vi alle kan blive enige om, at gadesælgerne var et stort hit.

Håber i kan bruge shoppetipsene til noget Kram de seks piger

Sofia

Likes

Comments

Som en af Europas største byer, byder Berlin på en masse forskelligt. Udover de primære seværdigheder -som en normal turist nok havde valgt at se- findes der også en masse andre, heriblandt streetart, som vi også var ude at opleve.

Vi sad og ventede på vores guide i 45 minutter ved Alexanderplatz. Senere fandt vi ud af, at der havde været en misforståelse, og han troede vi skulle mødes et andet sted. Hvilket desværre gav os lidt kortere tid, til at se Berlins skæve vinkler :((. Nå men da vi endelig fandt ud af det, tog vi afsted mod vores første stop. For at komme til de forskellige steder, skulle vi tage u-bahnen (og det ved I jo, at vi er alt for vilde til). Vores første stop, var ved en station. Her viste guiden os nogle hænder, som var et logo for en gruppe streetart kunstnere. Vi så disse hænder gentagende gange på turen, både som en del af et andet kunstværk, men også bare selvstændigt. Vi fortsatte, denne gang med s-bahn. Her kørte vi forbi nogle forskellige vægmalerier, inden vi fortsatte til en baggård på Rosenthalter Straße. Denne ellers skumle baggård, var fyldt med graffiti, streetart, klistermærker og plakater, hvilket gjorde den pisse hyggelig!!! Neurotitan Gallery & Shop, ligger gemt bagerst i denne smukt udsmykkede baggård. Virkelig fedt, vi har dog desværre ikke nogle billeder derfra, da man ikke måtte tage fotos, men det er helt klart et besøg værd!!! Dette galleri, er et sted hvor unge kunstnere kan få opkøbt deres værker (hvis ejerne kan lide det). Når disse værker bliver købt af en kunde, går tilskuddet til kunstneren, så de kan arbejde videre med deres fantastiske kunst. Alle ting var virkelig flotte derinde, man bliver virkelig grebet af stemningen, og køber højst sandsynligt noget, eller Alma blev grebet af stemningen, og købte noget ligesom 3 fra klassen. Yup så smuttede vi videre, til Urban Spree Gallery i Freidrichshain. Her så vi verdens mindste pladebutik, det lige noget for os jo! Endnu et smukt sted i forstads Berlin. Det smukke ved dette sted, var (overraskende nok) deres toiletter, men selve galleriet var sgu også virkelig nice! Og så til sidste stop :((, desværre. Ikke så langt fra, lå verdens mindste diskotek. Dette kunne vi desværre ikke komme ind i, da det var låst. Vi vidste godt, at vi skulle hen og se det, men vi havde dog ikke forventet, at det var så småt!

Så hvis I skal ud og opleve streetart, er Berlin et mega fedt sted at opleve det! For udover streetart byder Berlin også på så meget andet fedt, som I nok har læst/vil læse om i de andre indlæg.

Ciao mis amigos, knus ubanden.

Alma

Likes

Comments

Når vi er ude og rejse, elsker vi at møde og bemærke de lokale. Det giver en bedre opfattelse af stedet og dem, som bor der til hverdag. Selvom vi kun var omkring 500 km. mod syd, oplevede vi stadig en del uforglemmelige ting og mennesker:


Er det virkelig en rotte?

Det første jeg vil fortælle jer om, var en mand i metroen. Han havde en hamster på skulderen, eller det troede vi hvert flad. Det var jo mærkeligt nok i sig selv, men ved nærmere eftersyn hang der en stor, tyk rottehale ned af ham!! Som I nok kan se på billedet (nederst på siden), syntes Sara, at han lige kom lidt for tæt på hende.

Allllt for sent hjem 

Så var der vores første aften, hvor vi havde lidt svært ved at finde hjem. Oven i det kom maden på restauranten meget senere end forventet, så allerede der var vi forsinkede. Vi gik efterfølgende ned i metroen, og fandt den vi skulle med. Der var både højre og venstre spor, og vores skulle komme på højre side. Der gik et godt stykke tid, men den kom altså ikke. Vi begyndte at diskutere lidt, hvordan vi så skulle komme hjem. Pludselig kom der en hen til os, som spurgte os på lidt dårlig dansk, om vi var danskere. Vi svarede ja, og han hjalp os heldigvis på rette spor. Manden, deri øvrigt havde en pigebluse på, spurgte os også, om vi var på vej til en natklub og andre mærkelige ting. Han var halv dansker, men altså også en lidt spøjs person. Han fortalte os, at om aftenen kører metroerne kun på den ene side, hvilket er værd at huske på, så vi næste gang ikke igen venter forgæves – ups.

Snydt af snackautomat!

I kender nok de der snackautomater, der findes mange steder. Jeg vil gerne lige hilse og sige, at de ikke fungerer så godt i Berlin (eller måske er det bare os, der er dumme). Sofia ville i hvert fald gerne have sig en pakke oreo fra en af dem, men de ville ikke ud. Hun tastede løs og fortsatte bare med at fodre maskinen med penge – dog uden held. Så hun fik ikke sine oreos den dag. Hun lærte ikke af det, og prøvede igen lykken næste dag. Her fik hun en cola ud, men hun fik ikke sine byttepenge tilbage, og da hun endelig skulle drikke den, brusede den ud over hele perronen og hende selv. Så fra nu af, køber vi vores snacks andre steder.


Kort beskrivelse af andre mærkelige ting vi oplevede:

• Sofia sad i et kort øjeblik fast i metrodøren, da den lukkede

• En mand som snusede til folk, og tilbød dem vodka

• To drenge, som råbte, vi skulle passe på, imens de pegede i midten af den cirkel, vi stod i. Efterfølgende sagde de: ”Ej, det var bare en sten”. De fortsatte med at snakke med os, og de sagde vist også noget om en natklub ligesom ham den anden. De smuttede dog hurtigt, da de fandt ud af vores alder.

• Vi skulle spørge om vej, og vi fandt en tilfældig dreng. Vi vidste dog ikke, at han også var dansker, og kunne høre det på vores accent, da vi snakkede engelsk – pinligt!

• Peter nåede ikke med på en af metroerne og blev væk! Vi stoppede dog to stop senere, hvor Maria og Dorthe tog tilbage for at finde ham.

• Sara ville have den koldeste cola bagerst i køleskabet, men hun kom til at vælte en øl, som løb ud over hele gulvet i den lille Durumshop. Det var en meget flov Sara, som efterfølgende måtte betale de 2€ for den.

Historie, mode, oplevelser, shopping, varme, kultur, seværdigheder, mad, gang i gaderne, sprog, pulserende natteliv. Er storbysferier ikke bare noget af det bedste?

Victoria

Likes

Comments

Da vi i slutningen af august var en tur i Berlin, gik vi målrettet efter genbrugsbutikker, hvilket vi gør hver gang vi besøger en ny by. Vi havde hjemmefra undersøgt udvalget af diverse vintage, secondhand, og genbrugsbutikker, selvom de bedste butikker er dem man falder over i farten, når man ingen tid har, til at shoppe. Det oplever vi i hvert fald flere gange …

Vi har samlet de butikker vi har gjort vores bedste køb í, og som er værd at drøne rundt i U-bahnen for at nå (endnu en ting vi gjorde stor brug af).

Den første butik vi lagde et besøg forbi, var Humanagenbrug tæt ved Alexander Platz. Her faldt vi med det samme over udendørsstativerne, med primært bukser til kun en enkelt euro. Her fandt blandt andet Alma et par fede jeans, og Sara et par cowboy-short. Begge til kun 1€.

Inde i butikken var der også fyldt med tøj, af varierende kvalitet. I bukseafdelingen var der et stort udvalg, og vi fandt da også nogle items i herreafdelingen. Priserne var helt overkommelige, de dyreste vi fandt var en sweater til 20€.

Da vi senere på ugen igen lagde et besøg forbi Humana, denne gang en mindre butik længere nordpå, var oplevelsen nogenlunde den samme som sidst. Kvaliteten af tøjet var generelt ringere, men både Sara og Caro formåede at finde nogle gode fund, og igen til en god pris. Sara fik endda slået halv pris af en lækker strik i cashmere, med de dårligste argumenter til dato. Vi var/er alle misundelige over Saras mod til at prutte om prisen.

Paul´s boutique var en butik vi hjemmefra havde savlet over, så selvfølgelig styrtede vi ind i en U-Bahn og ud til vintagebutikken da vi endelig fik muligheden for det. Butikken havde et ligeså stort udvalg som vi havde regnet med, og var besøget værd, selvom ingen af os fik noget med hjem i posen. Udvalget af sko, og T-shirts var specielt stort, men størrelser og kvalitet var varierende.

Én af de butikker som vi helt tilfældigt faldt over, var Allet Schick Berlin, som vi ikke kunne holde ud, bare at gå forbi. Vi måtte ind i den, og ejeren af butikken holdt dén derfor åben for os, hehe. Efter lang tids overvejelse købte Alma og jeg et par "dele bukser", og Sara endnu en strik (som hun også fik til en billigere pris en oprindeligt, selvfølgelig).

Berlin er et shopping-mekka, også for genbrugsbutikker. Vi fik alle gjort nogle gode køb, og vil gerne tilbage til byen, så vi kan få gjort nogle flere, hehe. Vi håber at I fik noget inspiration fra dette indlæg, og ligger et besøg forbi nogle af de overnævnte butikker.

Anne-Louise

Likes

Comments