Westwood ja LAURIJARVINENSTUDIO

Maanantai 8. lokakuu 2018

Tampereen tullikammarin aukiolla olevassa klubilla järjestettiin brittisuunnittelijasta Vivienne Westwoodista kertova dokumenttielokuva ja sen jälkeen LAURIJARVINENSTUDIO esitteli valmistuneen KUROIMIZU-mallistonsa.

Dokumenttielokuvassa näytettiin kattavasti Westwoodin elämää eri vuosikymmenien ajalta, muotibrändiä, luonnetta, aktivismia ja punkin nousua pukeutumisen muoti-ilmiöksi. Hän on yksi tärkeimmistä punk-muodin luojista ja kehittäjistä muotisuunnittelija urallaan. Myymällä itse suunnittelemia vaatteita hän aloitti uransa muotisuunnittelijana ja hänen silloisen kumppaninsa kanssa Malcolm McLarinin kanssa. He perustivat yhdessä Let it Rock-vaatekaupan lontossa vuonna 1971. Kaupan nimeksi vaihtui myöhemmin kokeilujen jälkeen 1974 Sex. Liikkeen avulla punk-tyyli tuli tunnetuksi ja se oli punkkareiden suosikkina myyden vaatteita.

Itselleni henkilökohtaisesti elokuva antoi uskomusta ja periksiantamattomuuteen omassa luomisessa. Arvostan Westwoodin sisua ja omaperäisyyttä muodin luojana. Hänellä oli omaperäinen suunnittelu jälki ja omanlainen taiteellinen näkemys mallistoihinsa. Mielenkiinnolla seurasin mallistojensa esittelyjä catwalkeilla. Lontoossa vuonna 1981 julkaistiin hänen ensimmäinen catwalk-mallistonsa ja se oli nimeltään Pirate. Malliston sisältämissä asuissa oli painettu rohkeasti afrikkalaistyylisiä geometrisiä kuvioita, jotka olivat katseen vangitsijoita. Ylisuuret paidat kuuluivat mallistoon. Pirate-mallisto oli hyvinkin omanlaisen ja hauskan jäljitelmä näin nykypäivään katsottuna, sekä olihan se upea kokonaisuus ensimmäiseksi Westwoodin kokoelmaksi.

Lähteet:

V&A museo

https://www.vam.ac.uk/articles/vivienne-westwood-punk-new-romantic-and-beyond

Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vivienne_Westwood

KUROIMIZU-mallisto muotinäytös

LAURIJARVINENSTUDIO on tamperelainen unisex-vaatebrändi, joka taistelee pikamuotia vastaan sekä rikkoo sukupuolien välisiä eroja valmistamillaan mallistoillansa. Suunnittelija tukee kestävää kehitystä ja mallistonsa on suunniteltu monikäyttöiseksi. Hän haluaa viestittää kuluttajille, että luontoa voi suojella tyylikkäästi! https://www.laurijarvinenstudio.com/

KUROIMIZU-mallisto https://www.laurijarvinenstudio.com/kuroimizu

Malliston päämateriaalina on käytetty nokkosesta kudottua kangasta, joka on aivan uusi materiaali minulle. Olen tätä kyseistä kangasta tunnustellut Tampereella järjestetyssä design-torilla aikoinaan ja materiaali oli tunnultaan ylellinen ja miellyttävä.

Mainitsen vielä, että olen kirjoittanut tekstin tapahtumasta omien ajatuksien pohjalta ja etsinyt tietoa pohjustamaan ajatuksiani. Olen kirjoittanut oman kiinnostuksen innoittamana.

Halusin laittautua klassisesti ja pukea viileämpään iltaan villaisen poolon. Minun asu on klassisesti ja yksinkertaisesti kokomusta, johon yksityiskohtana olen laittanut kultaisen väriset korvakorut ja mustan pikku laukun, jossa on kultainen hihna. Neulepuseron päälle laitoin ruutukuosisen jakun, jonka löysin syys alennuksesta H&M:ltä. Huivin heitän vielä kaulalle tarvittaessa.

Neulepusero/Kirpputori

Jakku/H&M​

Farkut/Ginatricot​

Huivi/H&M​​

Laukku/Pertti Palmroth

Nilkkurit/Äidiltä saatu


-Annika

Tykkää-merkinnät

Kommentit