Ohueammalla takilla marraskuun alussa

Löysin Muodinmuutos-tapahtuman Facebookista marraskuun 3. päivänä. Hieman ennen tapahtuman löytämistä olin tehnyt vaatetilauksen Marimekolle.

Innostuin tapahtuman sanomasta, jossa kieltäydytään nimenomaan pikamuodista. Miksei voisi kieltäytyä kokonaan vaateostoksista marraskuun aikana? Ajattelin tilaukseni jälkeen kieltäytyä vaateostoksista marraskuun loppuun asti. Minulla on muutamia hankintoja ollut jo mielessä, mutta siirrän ne hankinnat tältä kuulta pois.

Mikä muodinmuutos-tapahtuma?

Ekokumppanit järjestää yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa Facebookissa haasteen, jossa kieltäydytään koko marraskuun ajan (1-30.11.2020) pikamuodista. #muodinmuutos-tunnisteella saa jakaa vinkkejä ja/tai kestäviä vaatelöytöjä somessa. Tägäämällä @ekokumppanit Instagramissa julkaisusi saatetaan jakaa eteenpäin heidän tilillään.

Tapahtuma löytyy verkkotapahtumana Facebookista nimellä "Muodinmuutos 2020 - Sanotaan EI pikamuodille".

Päästyäni kotiin avasin paketin, jossa oli Lohdukas Unikko -neulepaita ja logokassi tuotelahjana. Neulepaita on hyvin samanlainen Runoja Unikko -huppariin nähden, vaikka vaatteet ovat malliltaan hyvin erilaiset. Vaatteissa toistuu yksittäinen iso valkoinen unikkokuvio mustalla pohjalla. Päädyin kuitenkin palauttamaan neuleen, koska minulla on jo kuitenkin samantyylinen yläosa jo vaatekaapissani. Tuote on saatavilla vain verkkokaupasta, joten minulla ei ollut mahdollisuutta kokeilla sitä Marimekon myymälässä. Varmistin verkkokaupan asiakaspalvelusta, pitääkö tuotelahjana saatu kangaskassi palauttaa neuleen mukana. Sieltä sain vastauksen, ettei tarvitse palauttaa kassia palautettavan tuotteen mukana. Ajattelin, että onpas mukavaa, että kylkiäisenä saatua kassia ei tarvitse palauttaa. Tämä on toinen kangaskassini, jonka olen saanut Marimekon kassikampanjan aikana. Eniten tykkään kassista, jossa on mustalla logolla painettu Marimekko-teksti.

Takki/Marimekko

Neule/Lindex

Housut/Lindex

Sukat/Marimekko

Kengät/Dr. Martens

Maski/Itse ommeltu

Laukku/Marimekko

Marraskuun alkupuolella on vielä lämpötilat olleet 10 asteen tienoilla, joten sain idean pidentää ohuemman takin käyttöä. Tämä ihana ruututakki on ollut vain muutaman kuukauden ajan vaatekaapissani, joten ehdottomasti haluan säiden salliessa pitää takkia ylläni. Takkia pystyy pitämään parhaillaan sateettomana ja tyynenä päivänä. Mun vinkki on lähteä kerrostamaan! Takin alla mulla on villasekoiteneule, jossa on korkea kaulus. Neuleen alla on aluspaita. Asuun olisi voinut vielä laittaa huivin kaveriksi, jos olisi ollut tuulisempi sää.

Annika

Tykkää-merkinnät