Lempivaatteeni-kampanja 2020

Eettisen kaupan puolesta ry järjestää taas Lempivaatteeni-kampanjan tällä viikolla 23-29.11.2020. He haastavat suomalaisia selvittämään, mitä he tietävät lempivaatteistaan. Haasteen tarkoituksena on näyttää, että kaikista vastuullisin vaate on jo sinun vaatekaapissasi! Samalla tarkoituksena on herättää suomalaisia ymmärtämään vaateteollisuuden ympäristövaikutuksia sekä haastamaan pikamuotiteollisuutta. Tarkempaa tietoa löytyy Eetin verkkosivuilta: Lempivaatteeni- kampanja.

Sain Eettisen kaupan ry:ltä vapaasti käytettäviä some-kuvia ja infoa kampanjasta sähköpostiini, kiitos jälleen kerran kampanjaan liittyvästä infosta! Ois aivan huippua tulevaisuudessa tehdä jotain some-juttua yhdessä.

Useimmat lempivaatteeni koostuvat Marimekon ja Adidaksen mallistoista, joita olen omistanut jo muutamia vuosia. Näistä kyseisistä merkeistä haluan tutkia, mitä tietoa löydän lempivaatteistani.

Tilasin Marimekon verkkokaupasta alennuksella maaliskuun lopulla Runoja Unikko -hupparin. Olin hupparista tietoinen jo silloin, kun se julkaistiin kaupan nettisivuilla. Verkkokaupan pyytämä hinta oli silloin budjettiini nähden aivan liian kallis. Odotin hupparin alennusmyyntiä. Odotukseni jälkeen huppari tuli alennukseen verkkokauppaan ilman haluamaani kokoa. Onneksi en kuitenkaan joutunut odottamaan kauaa s-koon saapumista. Viimein sain tilattua tuotteen, mutta harmikseni tilaukseni saapuminen vei aikaa.

Muistan saaneeni toukokuussa Marimekolta paketin, joka oli ainakin kaksi kuukautta myöhässä vallitsevan tilanteen ja ruuhkan vuoksi. Toukokuusta lähtien huppari on ollut käytössäni useita kertoja. Olen hyvin tykästynyt hupparin ajattomuuteen ja tietenkin ihanaan yksittäiseen Unikko-printtiin. Printti ja kangas ovat kestäneet useita pesukertoja kutistumatta, nyppyyntymättä ja haalistumatta.

Tuote tiedot

Tuotteen nimi: Runoja Unikko -huppari

Materiaali: 80% puuvilla ja 20% polyesteri

Valmistusmaa: Portugali

Tilasin Adidaksen legginsit ja collegepaidan ulkomaalaisesta verkkokaupasta, jonka nimeä en muista, saattoi olla Asos-niminen verkkokauppa. Valitsin valikoimasta Adidaksen vaatteet, jotka olisivat tunnettuja brändin mallistosta. Vuosi oli ainakin 2016, kun ostin tuotteet. Muistaakseni nämä olivat ensimmäisiä brändin tuotteita, joita omistin. Päästyäni hipelöimään vaatteita tykästyin entistä enemmän brändiin, vaatteiden ulkonäköön ja rentouteen. Ostin lisää brändin vaatteita, joissa toistui kolmiraita mustalla pohjalla. Lippalakki on ostettu toukokuussa vuonna 2017 Puolan Adidas-myymälästä. Ostin myös liikkeestä kaksi värillistä t-paitaa. Nykyään en omista paitoja enää*, koska käytin niitä aivan liian harvoin. Taidatte arvatakin, miksi luovuin niistä. :D

Legginsseissä on yllättävän hyvin pysynyt haarasauma, muoto ja väri hyvänä. Ainoastaan oikeanpuoleiset raidat ovat purkautuneet ylhäältä hieman. Tämä on onneksi korjattavissa! Collegepaidassa ja lippalakissa on myös värit pysyneet hyvin haalistumatta. Paita ei ole lähtenyt nyppyyntymään ainakaan vielä etupuolelta.

Tuote tiedot

Tuotteen nimi: Adidas Orginals Legginssit, Adidas Orginals College ja Adidas Orginals Lippalakki

Materiaali: 70% puuvilla ja 30% polyesteri, 93% puuvilla ja 7% elastaani ja päällinen 100% puuvilla, hikinauha 100% polyesteri.

Valmistusmaa: Cambodia, Cambodia ja Kiina.

Olen julkaisemassa blogissani vuoden 2020 Marimekko -lookbook postauksen, jossa on pääteemana Marimekko brändin vaatteita erilaisissa asukokonaisuuksissa. Kirjoituksesessani näkyvät vaatteet ovat omistamiani vaatteita ja jokaisessa asukokonaisuudessa on luettelo vaatteiden brändeistä. Tulen viimeistään julkaisemaan kirjoitukseni alkuvuonna 2021.

Annika

Tykkää-merkinnät