KIRPPISTELYÄ JA HERKUTTELUA

Lokakuun ensimmäinen päivä alkoi Helsingissä Erikan kanssa kirpputorien kiertelyllä ja ruuasta nautiskelulla. Tälle päivälle oli alun perin muita suunnitelmia, mutta niiden muututtua toteutimme onneksi kirpputorikiertelyn Helsingissä. Minusta on kivaa kiertää kirpputoreja avoimin mielin ja samalla etsiä mielessäni olevia vaatteita. Niinhän se on, että ikinä ei voi tietää, mitä vastaan tulee. Tämä on ainakin yksi houkutus itselläni kirppistelyssä.

Aivan ensimmäiseksi halusimme mennä kahville Espresso Houselle. Itse otin Caramel Latten kylmänä, joka olikin liian makea. Muuten kyllä tykkäsin jäälattesta.

Päätimme aloittaa kirppiskiertelyn Itäkeskuksen UFFista. Ostimme HSL:n vuorokausilipun, jotta meidän ei tarvitsisi huolehtia lipun voimassaoloajasta ja voisimme käyttää enemmän julkista liikennettä. Itäkeskuksen kirpputorissa sattui juuri olemaan 20 prosentin tarjous kympin ostoksista, mutta en löytänyt mitään itselleni sieltä. Itiksen jälkeen matkustimme metrolla Sörnäisen UFFille, josta lähdin myös tyhjin käsin. Sen lähellä oli Fida, josta löysin oranssin Marimekon essun. Kuosi miellytti silmääni, mutta väri ei ollut makuuni. Mustan värisenä olisin sen ostanut. Seuraavaksi matkustimme ratikalla Arabian kauppakeskukseen. En ollut ikinä käynyt kyseisessä kauppakeskuksessa. UFF sijaitsi kakkoskerroksessa, josta löysin paljon erilaisia ruudullisia villahameita. Niistä mikään ei ollut kuitenkaan mieluisa.

Kirppiskierroksen jälkeen kaverini vei meidät kokeilemaan Kluuvin kauppakeskuksen Vegoshi-ravintolaa. Siellä tarjoillaan tuoretta ja terveellistä aasialaista ruokaa. Annoksia on saatavilla gluteenittomina ja vegaanisina. Ravintolan sisustus on miellyttävän minimalistinen pehmeillä väreillä.

Vegoshin ruokalistalla gluteenittomat annokset olivat selvästi merkitty, mikä teki sopivan annoksen löytämisestä helpompaa.

Platino Bowl

Ruuassani munakoiso oli kaikista parhaan makuinen. Kasvikset toimivat hyvin yhdessä. Mustasta riisistä en oikein pitänyt. Mielestäni annokseen olisi sopinut jasmiiniriisi. Seuraavalla kerralla haluan kokeilla Buddha Bowl -annosta. Kaverini annoksessa tofu ja avokado näyttivät erittäin houkuttelevilta. Kivana lisänä ravintolassa soi muutama tunnistamani korealainen biisi.

Ruuan jälkeen menimme kahvilaan jälkiruualle. Kävimme katsomassa Robert's Coffee -kahvilan tarjontaa. Siellä oli 6 euron gluteeniton mansikkaleivos. Päätin ottaa sen testiin Caramel Latten kanssa. Kuuma Caramel Latte oli herkkukahvi kuin aamulla ottamani jääkahvi. En olisi kaivannutkaan leivoksen kanssa liian makeaa kahvia. Mansikkaleivos oli mielestäni aivan liian hintava. Sen pohja oli hieman kuiva. Kahvini oli hyvää.

Kahvilan jälkeen menimme Fredan UFF-vintage-myymälään. Liikkeen alakerta oikein pursusi erityylisiä vintage-vaatteita. Adidaksen vintage-rekki tarjosi malliltaan erilaisia housuja, takkeja ja puseroja. Löysin muutamat nappiverkkarit, mutta tietenkin ne olivat väärän väriset itselleni. Olisi ollut kyllä kiva löytää haluamani Adidaksen nappiverkkarit ja villahame. Haluaisin käyttää syksyn aikana sukkahousujen ja poolon kanssa villaista hametta.

Huomasin kiertelyn aikana tunnistavani paljon vanhan työpaikkani vaatteita. Kyseiset vaatteet olivat hyvänkuntoisia, mutta ne eivät olleet minulle mieluisia.

Takki/Stand Studio
Paita/Lindex
Housut/Lindex
Hiuspinni/H&M
Aurinkolasit/Tom Ford
Laukku/Marimekko
Kengät/Dr. Martens

Asukuvat on ottanut Erika Lampi.

Annika

Tykkää-merkinnät

Kommentit