15 Years of shoe love -näyttely

”Kaikkien naisten tulee saada itse päättää, kuinka pukeutua, ajatella ja elää. Elämä on liian lyhyt käveltäväksi tylsissä kengissä. Jalat voi olla tukevasti maassa – ja pää pilvissä!”

Minna Parikka


Kenkätaiteilija Minna Parikka juhlii tänä vuonna brändinsä 15-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Box By Posti:n alakerrassa on esillä kenkiä yrityksen alkuajoista tähän päivään. Kenkien lisäksi Minnan suunnitteluprosessi vuosien varrella on lattialla painatettujen tarrojen muodossa. Niitä kävijä pystyy seuraamaan vuosi kerrallaan omaan tahtiin. Kenkiä jopa voi ostaa näyttelyn merkityltä seinältä.

Näyttely on ilmainen!

Tiesitkö sä, että Parikan kengät on nähty Lady Gagan jaloissa? Nämä syötävän herkulliset sushiaiheiset korkokengät ovat päässeet Gagan jalkoihin. En itse tiennyt tätä!

Näyttelyn tila ei ollut kovin iso, mutta sen esillepano oli aivan ihana. Erityisesti mieleeni jäivät glitteri, valkoinen pupukorvallinen tuoli ja kenkien herkullinen leikkisyys. Tilasta sai nopean kuvan siitä, minkälaista värimaailmaa on haluttu käyttää kengissä. Värimaailmaan lisäksi glitteri hallitsi tilassa. Rakastan glitterin kiiltoa ja sitä hienostuneisuuden tuntua.

Olen ihaillut Parikan kenkiä jo ainakin neljä vuotta. Isoimpana ihastuksenani on kenkien ikonisuus ja niiden suloiset mallit sekä värit. Itse olen harkinnut korkokengikseni Jackie-mallia. Korkokengissä on tolppakorot ja pupunkorvat edessä. Värinä haluaisin kultaisen. Hinnan ja huonon saatavuuden myötä harkitsen kenkien ostamista.

Suosittelen kurkistamaan näyttelyyn, jos sua kiinnostaa Parikan suunnitteluhistoria tai muuten tykkäät näistä kengistä. Näyttely on avoinna 11.10 asti.

Käy sinäkin ihailemassa taidetta kenkien muodossa!

Annika

Tykkää-merkinnät

Kommentit