Imorse ställde vi klockan på 05.30 för att åka ut tidigt tidigt för att se hajar. Vilket de va meningen att vi skulle sett på en av de tidigare snorkelturerna vi var på. Men då va vi ute för sent, idag skulle vi verkligen ha god chans för att se dem!

Vi åkte ut mot Maya bay och stannade till vid ett ställe hajarna brukar hålla till. Jag, Maja, två andra och vår guide. Ganska läskigt att hoppa i vattnet. Vi fick på oss utrustningen och simmade runt ett bra tag, ser otroligt många fina fiskar men ingen haj i sikte..
Sen när jag snorklar på 1,5 h meters djup kommer en haj simmandes jämnsides med mig. Och hjälp va läskigt de va! En meters stor haj, helt fri, två meter ifrån mig. Hajar som man tidigare bara sätt i ett akvarium på Kolmården eller på tv, simmade man nu med.

Blacktip shark var den sortens haj vi såg. De blir bara upp till två meter långa. Lever i varma hav och på grunda vatten, ofta vid korallrev. De äter olika sorters fiskar och andra små hajar. Men är oftast väldigt ointresserade av människor.

Vi fortsatte till ett annat ställe på djupare vatten. Kanske 6 meters djup. Då såg vi flera stycken blacktip hajar, men de höll sig nere vid botten och vi flöt på vattenytan så det var inte lika läskigt! Vi var ute i tre timmar och det var verkligen en lyckad tur :)


Bild från google, blacktip shark

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Två nätter i Krabi stad som va fyllda med äventyr och träning. Sen bestämde vi oss för att göra en favorit i repris, åka till phi phi öarna igen för att spendera de sista dagarna där. Bara en timmes resa med båt från Krabi! Vi gillade de verkligen här sist och kände att vi ville ha några fler dagar på ön.

Idag har vi gått till vår favorit strand, long beach, som även är den finaste stranden jag varit på. Sanden är mjukare än vad man kan föreställa sig att sand kan vara. Vattnet så rent och klart. 100 meter ut från stranden finns fina korallrev. Här har vi legat i solen och läst och emellanåt gått ner i havet för att svalka sig och flyta i saltvattnet några minuter. Skönt med sånna här dagar när man inte har några mer planer än så. Då känner man att kroppen kan slappna av på riktigt. Perfekt att avsluta med lite avkoppling sista dagarna innan vi åker hem!

  • 146 Readers

Likes

Comments

Idag åkte vi tidigt på morgonen till ett mangore träsk i närheten av Krabi. Vi kom fram och hade turen att få en supertrevlig guide. Vi åkte iväg i kajakerna, jag och Maja och ett par i en annan kajak. Vår guide tog oss bort från den stora folkmassan av turister och tog en lite mer okänd väg runt genom det fina träsket! Det var stålande sol så vattnet och skogen kunde visa upp sina vackraste färger. Väldigt kul att paddla kajak, det var första gången. Dock hade vi benen fria och kajaken var stor och väldigt svårt att välta. Så det var inte så svårt..

En tur på två och en halv timme hann vi med innan lunch. Man kände direkt vi gått i land att man skulle få träningsverk i överkroppen och speciellt axlarna dagen därpå.

Efter en god lunch åkte vi ytterligare en bit, ut i ingenstans kändes det som. Då kom vi fram till en underbar källa som man fick bada i. Underbart klart vatten, även väldigt kallt. (Med kallt menar jag cirka 22 grader haha) vi va nästan helt ensamma vid källan och badade i över en timme. Det fanns lianer man kunde hänga i och kasta sig ut i vattnet!

  • 154 Readers

Likes

Comments

Två nätter på Koh Lanta tycke vi räckte. Det var en lugn och avkopplande ö, där det inte fanns överdrivet mycket att göra. Vi tog färjan till Krabi stad. Tillbaka i Krabi men på ett nytt ställe! För en vecka sen när vi flög från Vietnam till Krabi åkte vi direkt ut till kusten vid Ao Nang.

Vi kom fram vid tre tiden och checkade in på det mysigaste hostlet hittills! Hogwards hostel, allt i trä, fina gammeldagsa trä trappor, och rummen med vackra trä sängar!
På eftermiddagen tog vi lokal bussen (pick up bil där man sitter på släpet) till Tiger Cave Tempel. På en resebyrå fick vi förklarat för oss att de låg på ett berg och att det va lite tufft att ta sig upp. Och de kan man verkligen säga att det var! 1260 trappsteg, branta och väldigt höga trappsteg. Stekande sol, 30 grader, det var verkligen en prövning. Men upp kom vi och det var värt det. De tempel vi besök med garanterat bäst utsikt!

I och med att det var så branta trappor var de även väldigt jobbigt att gå ner, benen skakade när vi väl va nere igen. Ett sjukt bra oplanerat träningspass.

  • 157 Readers

Likes

Comments

Det tog oss bara en timme med färjan från phi phi till koh lanta. Vi kom fram och det hade hunnit bli väldigt molnigt, så vi hyrde en moppe under hela eftermiddagen och åkte längs hela ön och såg oss omkring. Vi hittade en jättefin strand och ett mysigt hostel som vi bestämde oss för att flytta till dagen därpå! Det va väldigt kul att åka moppe, kostade 50 kronor för 12 h! Dock lite svårt att anpassa sig till Thailands vänstertrafik!

Dag två här på lanta har vi tagit de lugnt och njutit av solen. Låg och läste och kollade på solnedgången på stranden. Efter middagen gick vi ner på stranden igen och hittade en mysig strandbar och beställde efterrätt!

  • 163 Readers

Likes

Comments

Det blev en fjärde dag på ön! Då gjorde vi en kortare vandring till vad som skulle vara öns finaste strand. Vilket de verkligen visade sig vara! Så fin och mjuk sand, som vi låg och läste vid halva dagen. Inte överdrivet mycket folk och man kan ligga och lyssna till vågorna och ta ett dopp när man vill i de finaste svalkande vattnet! Imorgon åker vi vidare till koh lanta!

  • 165 Readers

Likes

Comments

Idag åkte vi på en heldagstur med long tailbåt.
Första stoppet var vid shark point, där de va meningen att vi skulle simma med hajar. Vi snorklade och letade efter nån haj utan resultat. En kille på vår båt såg en! Det är vad han påstod iallafall, vet inte om vi tror på de.

Sedan besökte vi bamboo Island, mosquito Island och monkey Island. Där alla öar hade stränder med underbara stränder. Finkornig strand, klart och turkost vatten. På monkey Island fick vi iallafall träffa apor som det var lovat. Några turister blev attackerade men vi kom undan. En apa hoppade dock på Maja och tog hennes solglasögon. Klättrade upp högt i trädet och gjorde allt han kunde för att böja sönder dem. De höll som tur va och Maja återfick sina glasögon.

Efter de åkte vi och badade från båten i en vacker lagoon. Där vattnet var så rent och klart. Vi avslutade turen med att besöka Maya bay. Det fanns två vägar dit. En var att åka båten runt och in till stranden och sen fanns det en bakväg som va snabbare. Då fick vi hoppa av båten, simma i land, klättra upp för en klippa med ett långt klätternät och sedan gå fem minuter i skogen.
Maya bay va underbart fint! Som en gömd vik med den bästa stranden man kan tänka sig. Här spelades filmen the beach in med Leonardo dicaprio.

Vi hade även skönaste personerna på vår båt! Dagen var verkligen perfekt :-)

  • 165 Readers

Likes

Comments

Efter två nätter i Ao Nang, Krabi tog vi färjan till phi phi öarna. Och den dagen vi åkte hade även vädret ställt om till strålande väder! Äntligen lite sol!
Vi kom fram till en super vacker ö. Centrumet bestod av flera gågator omringade med butiker, restauranger och barer. Här fanns de inga motordrivna fordon. Folk levererade varor och skjutsade bagage på vagnar de drog. Medelåldern på ön kanske va kring 20-30, jag har inte så mycket emot äldre människor eller barn ;) men de va roligt att ha lite jämnåriga människor i sin omgivning.

Här stortrivdes vi direkt! Med närheten till fina stränder, god mat och roligt folk!

  • 165 Readers

Likes

Comments

Efter allt intensivt resande i Vietnam såg vi fram emot att åka vidare till Thailand för två veckor vid havet!

Vi åkte drygt 3000 km i Vietnam på 15 dagar. Då åkte vi inte de kilometerna på nån motorväg utan på små ojämna vägar där man kan köra 40-60 km/h som fortast. Vill inte ens räkna ihop alla timmar de blev! Så när vi klev på planet till Bangkok kändes det otroligt skönt! Där mellanlandade vi och bokade direkt ett nytt flyg till Krabi, sen efter nån timme var vi framme! Resan gick väldigt snabbt.

Vi kom fram på kvällen och tog oss ut till Ao Nang vid kusten där vi hittade ett mysigt hostel. Dagen efter åkte vi på en båttur för att besöka de finaste öarna runt omkring krabi och även för att snorkla. En sjukt lyckad dag!

Vi snorklade i de finaste vattnet ja sett, helt klart där man kunde se botten från flera meters djup. Fina rev med massor av färgglada fiskar. Vi skulle verkligen haft en undervattenskamera :/

Vi klättrade även på klippor, besökte vackra stränder, åt barbecue vid solnedgången och avslutade dagen med en sista snorkeltur. Efter solen hade gått ner blev havet och himla kolsvart. Vi hoppade i vattnet och släckte alla lampor från båten. Under vattnet kunde vi se självlysande plankton! Så coolt! Tusentals små blå självlysande varelser.Likes

Comments

Vi fortsatte vår maxade schema och åkte direkt till Halong bay när vi anlände tillbaka till Hanoi med nattbussen från Sapa. Vi skulle bara hinna med en dagstur till halong innan vi flyger till Thailand igen.

Det tog fyra timmar dit och vi kom dit så sent som ett. Vi fick lunch på båten. Typiska rätter, ris, soya, kål, tofu, fisk och vårrullar. Mycket gott!

Även denna dag skulle vi ha otur med vädret och det var väldigt molnigt den här dagen. Men när vi kom ut på havet kunde vi ändå se de fina klipporna. Vi besökte floating village och en enorm grotta. Och hade sightseeing på havet. Det va väldigt fint och grottan var imponerande. Dock gjorde flera hundra andra turister precis samma tur som oss och det svämmade över av alla människor. Inne i grottan hade även fontäner byggts upp och grottan va är upplyst av lampor i alla olika färger... Så onaturligt de kunde bli. Lite besvikna av våran tur var vi, men man kunde ändå fokusera på hur fint och maffigt havet var med alla klippor.

Kissing chicken rocks

Grottans belysning..

  • 187 Readers

Likes

Comments