Köpte den här vågen idag. Den visar, förutom vikten, vätska, muskelmassa, fett procent och BMR.
Jag är redan supernöjd med vågen men INTE med resultatet! 😝
Fett i procent: 37,2!!! Sug på den karamellen!!
Inte kul att se men hoppas att det är sista gången jag ser den siffran. Jag skall föra över några av de procenten till muskelmassan som så klart var för låga procent på.
Nu skall vi se om det blir någon ordning på mig till slut.
Jag hoppas ha format min kropp till att se on ut i snygga kläder innan min 40-års dag i alla fall, som är i juni.
Önska mig lycka till! 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är det någon som vill följa med mig på min resa mot ett bättre jag? 😁
Jag behöver folk som ser vad jag gör (och inte gör) varje dag så att jag känner att "måste" hålla mig till det jag sagt, annars blir det skämmigt. 😜
Det är därför jag lägger ut dessa hemska bilder på mig själv här och skriver om detta här.

Här ovan ser ni den senaste orsaken till att jag blev så otroligt tjock igen för två år sedan och bilder på hur jag ser ut nu. Jag var med i Viktväktarna ett år och det gick väldigt bra men sedan hände en massa saker på jobbet och allt blev för mycket och stressigt så jag har inte ätit så bra. Har inte ens fått till det så jag kan planera maten och även när jag har det så blir det inte av att det lagas för det är min man som handlar och lagar mat. Jag går hemifrån innan sex på morgonen och kommer hem vid sex på kvällen och är då helt slutkörd. Sova kan jag konstigt nog inte heller. Får jag några timmar totalt under dygnet så är jag glad men nu skall jag försöka träna lite varje dag och äta lite mindre/bättre än jag har gjort de senaste månaderna med all stress som sagt. Jag har också fått berättat för mig av en läkare som efter flertalet undersökningar kommit fram till att jag har något litet fel på hjärtat men att det är enkelt att fixa med en liten operation så det är bra, då skall jag slippa få de där små hjärtattackerna som gör mig helt utslagen i timmar. 😀

I alla fall, tillbaka till träningen. Min man fyller år i mars och jag skulle vilja ha en fastare kropp så att kläderna sitter bättre då. Jag trodde att jag skulle bli klar till juni 2015 men det gick ju inte och det är ju ingens fel förutom mitt så nu får jag skärpa mig och sluta fjanta runt.
Jag kommer vara helt ärlig och ni som läser denna blogg kommer nog sitta och skrika åt dumheterna jag gör ibland men jag är bara en en helt vanlig tvåbarnsmor som jobbar heltid och har en autoimmun ämnesomsättnings sjukdom som krånglar till livet en aning.

Idag började jag att följa Olgas "träning för nyblivna mammor". Det var iofs nästan 2 år sedan jag födde men jag har inte kommit igång ännu så det är bara att börja från början.
Snacka om att vara vig som ett kylskåp!! 😝
När jag var yngre tränade jag varje dag, de flesta dagarna 2 eller t.o.m. 3 gånger och var "superfit"!
Nu klarar jag knappt 10 knäböj och lite annat utan att börja skaka.
Jag har blivit inspirerad av youtube videos med krigsveteraner utan armar eller ben som tränar ändå, jätte överviktiga människor som ger sig denn på att de skall gå ner i vikt och kämpar på själva på gym och annat.
Jag har varken tid eller råd att gå på gym så jag måste träna hemma.Likes

Comments

Jävla skit!
Jag har varit på kurser med facket i två veckor nu och de bjuder ju på massor inkl lunch och jag har haft saker att göra så jag inte kunnat ta med mat till jobbet och fått köpa med maten och jag har uppenbarligen inte gjort bra val. Jag har gått upp i vikt! Det är bara något kilo men det känns som tio! Kläderna sitter åt och jag känner mig plufsig och rent ut sagt fet. Jobbigt. Pga min sjukdom så är det ju så fruktansvärt svårt att bli av med vikten och man får verkligen kämpa för varje hekto. Min medicin är inte riktigt rätt inställd ännu heller så det hjälper ju inte.

Jag har ingen vikthets, speciellt inte nu när jag inte vill ta tid från mina barn för att gå och träna istället. All tid med mina barn är lyxtid och de växer ju upp så snabbt ändå så om några år kommer jag ha all tid i världen till att träna, MEN det betyder inte att jag inte blir besviken på mig själv när jag går upp i vikt.

Nu får jag skärpa mig här ett tag framöver. Jag går en rask promenad varje dag på ca 40 minuter för jag måste lämna barnen på skola och dagis och det är långt så lite motion får jag iofs men jag hade velat hinna följa Olga Rönnbergs mamma träning hemma också.

Jag har 11-12 kg kvar till min målvikt som ligger 4-6 kg över min tidigare vikt (innan jag var gravid och ung och innan sjukdomen slog till 😉) för jag vet att jag inte klarar den ändå.
Men igen. Vikten ÄR ju inte viktig egentligen, det är hur kroppen ser ut och känns och om man mår bra eller inte. Vägen dit är jobbig ibland bara.
Nu skall jag köra Bayblade match med min son. 😁
Hej och hopp!

Likes

Comments

Här är min man.

Han har tränat hemma sedan januari och alltså inte gått en dag på gym. Han har en grej man hänger på dörrkarmen och en 8 kg kettlebell att träna med. Jag önskar ju att jag också skulle kunna och han visar mig gärna men grejen är den att jag absolut inte kan få till någon träning hemma för mina barn klänger och kramas och vill ha uppmärksamhet, så jag får vänta tills de är redo helt enkelt. 😁

Likes

Comments

Texten nedanför är skriven av Melanie Mattsson (melaniemattsson.com) och det beskriver den sjukdom jag har som t.ex. gör att jag har mycket svårare än andra att gå ner i vikt.den var så bra skriven så jag ville ta upp den här och jag hoppas att det är ok för henne.
-
Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet! Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angripa dig hur och när jag vill. Jag kan ge dig våldsamma smärtor eller om jag är på gott humör bara ge dig värk överallt.

Kommer du ihåg när du och din energi sprang runt och hade roligt? Jag tog energin ifrån dig och gav dig utmattning istället. Jag kan ta ifrån dig god sömn och istället ge dig hjärndimma, jag kan göra så att det enda du vill är att sova eller ta sömnen ifrån dig och ge dig sömnlöshet.

Jag kan få dig att skaka, att frysa och att svettas. Jag kan få dig att svälla upp i händer fötter och ansikte. Jag kan göra dig deprimerad och ängslig men även ge dig andra psykiska problem. Jag kan få ditt hår att ramla av och bli torrt och sprött, ge dig finnar och torr hy, det finns nämligen inga begränsningar med mig.

Jag kan få dig att gå upp i vikt och oavsett vad du äter, hur mycket eller hur lite, hur mycket du än tränar så kan jag se till så att du behåller alla dina extra kilon. Några av mina autoimmuna sjukdomsvänner är ofta med mig och ser till så att du får ännu mer att hantera.

Om du har planerat något eller sett fram emot något så kan jag ta det ifrån dig då du inte frågade mig. Jag valde dig av olika orsaker, det viruset blir du aldrig av med, den psykiska stressen du varit utsatt för en längre tid eller kan du ha familjehistoria med mig, oavsett orsak så har jag kommit för att stanna.

Jag vet att du kommer att gå till läkare för att bli av med mig och det får mig att skratta högt. Prova du bara! Det kommer att bli många läkarbesök hos olika läkare innan du kanske hittar en som kan hjälpa dig effektivt. Du kommer att få fel medicinering, smärtlindrande, sömnpiller, energipiller, antidepressiva.

Det är så många andra sätt jag kan göra dig sjuk på och listan är hur lång som helst. Högt blodtryck, sus i öronen, nedsatt syn, tand och tandköttsproblem, problem med magen, blödningar! Allt kommer troligen från mig och listan är mycket längre än jag nämner här, det vet du också!

De kommer att säga till dig att om du har en bra kost, får tillräckligt med sömn, tränar, tänker positivt så blir du av med mig. Du kommer inte att bli tagen på allvar när du berättar för läkaren hur du mår pga mig, ingen vill lyssna eller tro på dig. Du kommer att få höra från familj vänner och arbetskollegor att det bara är till och ta dig samman och sluta känna efter hur du mår, allt detta medan du sakta går under, medan du förlorar ditt sätt att vara på, medan du förlorar din självkänsla och din livsglädje.

Allt detta gör jag enbart mot dig för att jag kan och vill och du har ingen möjlighet att stoppa mig.

Det här är jobbigt att leva med och det är otroligt många som har den och även många som har den ovetandes. Läkare vet inte riktigt vad det är så de ser den oftast inte och det tar lång tid för de flesta att få sin diagnos.
Vi borde upplysa samhället lite mer så att folk kan stå på sig mer hos läkarna så kanske många kan slippa onödigt obehag.

Likes

Comments

Jag såg just en taxi köra rakt ut på ett övergångsställe från en cykelväg (ja, taxichauffören hade kört på cykelvägen) han klarade inte svängen ordentligt och hamnade på motsatt sida där en mötande bil som svängt av från huvudvägen nästan körde in i honom. Tror du att taxi chauffören tyckte att han var på fel plats och borde flytta sig? Nej, självklart inte. Han stod kvar och verkade mena att bilen som var på sin rätta plats skulle backa ut på den stora vägen där det kommer bilar hela tiden, och fort. Den stackarn fick tuta på taxin flertalet gånger innan taxin flyttade LITE på sig så den andra kunde stryka förbi med 2 hjul på gräsmattan. Det här är inte första gången jag ser detta. En gång för några veckor sedan så var jag i en bil som nästan krockade med en taxi för att han stod där man absolut inte får stå, och så klart vägrade flytta på sig. När vi menade att han stod fel och är en fara för alla andra så skrek han "fuck you!" och hytte med näven mot oss. Min man flög i taket (han är också invandrare så han reagerar lite annorlunda på saker än vad jag är van att svenskar gör) och skulle minsann säga till taxi chauffören både det ena och det andra men jag sa att det låter han bli för vi hade våra barn i bilen med. Hur tänker dem ibland när testosteronet rasar? P.g.a att han brusade upp så glömde jag ta taxibilens reg nummer för min lösning hade varit att anmäla honom till hans bolag. Feg men bra lösning kände jag. Vi kanske borde ha så som de har i andra länder. Skyltar som tydligt visar bil (eller buss) numret och sedan "How's my driving?" och ett telefon nummer till företaget de jobbar för.
Jag skall inte ens börja prata om hur farligt bussarna kör häromkring, då hade jag suttit och skrivit hela dagen men nu måste jag gå av den här bussen och då behöver jag båda händerna. 😬

Likes

Comments

Jag kan väl börja med att säga att jag gått ner 39 kg på ett och ett halvt år. Eller snarare 38 kg för jag gick upp lite igen på semestern. Tappade ena min koncentration. Jag har kämpat på med Viktväktarna och det är superenkelt, bara man faktiskt följer det man skall. 

Jag har aldrig riktigt tid till att träna så jag promenerar så mycket jag kan och det funkar ju. Jag köpte ett aktivitetsband för att hålla koll på antal steg och försöka nå 10000steg per dag vilket ibland är jättelätt och ibland hur svårt som helst. 

Konstigt det där. 

Nu har jag runt 10-12 kg kvar att gå ner och det verkar svårare nu än tidigare. 

Jag glömde berätta att jag har en hormonrubbning som försvårar viktnedgång.  

Håller på att få medicinen rättinställd men det är svårt och tar tid. 

Det är oerhört många som har sköldkörtel problem men ändå hade jag aldrig hört talas om det innan. 

Jag gick överviktig och sjuk i över tio år innan jag fick reda på att det inte spelade någon roll om jag levde på Nutrilett pulver resten av mitt liv, jag skulle ändå inte gå ner i vikt. (En liten överdrift, men ni förstår vart jag vill komma med detta)  min man trodde att jag smygåt godis, chips och mc Donalds eftersom det han såg att jag gjorde borde gett resultat men det kom inget. Självklart smyg åt jag inte men kunde moffsa i mig chips emellan åt då jag gav upp för att inget hände. 

Då gick jag självklart upp i vikt och hade ÄNNU mer att kämpa bort. 

Likes

Comments